Kvällens filmer: Last Christmas, Indiana Jones och det sista korståget,…

Last Christmas

Idag torsdag den 23 december sänds följande filmer på TV: Last Christmas, Indiana Jones och det sista korståget, Brokeback Mountain, Zorro – den maskerade hämnaren, Ett päron till farsa firar jul, SWAT, Cliffhanger, A dream of Christmas, A Nashville Christmas carol, Holiday for heroes, Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Last Christmas

Last ChristmasBrittisk romantisk komedi från 2019. Kate jobbar som nisse i en året runt-öppen julbutik. Olycksfågeln Kate fattar gång på gång dåliga beslut, tills hon träffar Tom, en godhjärtad man med ett mystiskt förflutet som utmanar hennes cyniska världssyn.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 20:00. Läs mer om Last Christmas

Indiana Jones och det sista korståget

Indiana Jones och det sista korstågetAmerikanskt äventyr från 1989. Indiana Jones kontaktas av konsthandlaren Walter Donovan. Som ber honom att leta rätt på den heliga graal sedan Jones pappa försvunnit spårlöst medan han var den på spåren. Jones beger sig till Italien efter att ha fått sin pappas dagbok. Där blir han och den österrikiska konstprofessorn dr Elsa Schneider angripna av agenter från en mystisk organisation.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 21:00. Läs mer om Indiana Jones och det sista korståget

Brokeback Mountain

Brokeback MountainAmerikanskt drama från 2005. Jack och Ennis jobb är att bevaka boskap på ett ödsligt berg i Wyoming. Utlämnade åt varandra utvecklas ett vänskapsband som övergår till kärlek. När sommaren är slut skiljs de två och båda möter kärleken på annat håll och bildar familj. Men de kan inte glömma varandra.

Trailer:

Filmen visas på TV 11 med start klockan 22:00. Läs mer om Brokeback Mountain

Zorro – den maskerade hämnaren

Zorro - den maskerade hämnarenAmerikansk action från 1998. Zorro lider ett nederlag mot sin fiende Don Rafael Montero. I ett enda slag blir Zorro änkling, förlorar sin dotter och hamnar i fängelse. Efter 20 år lyckas han fly, fast besluten att hämnas och vinna tillbaka Elena, som vuxit upp i tron att Don Rafael är hennes pappa. För att gå i land med hämnden rekryterar Zorro en ung adept, den godhjärtade banditen Alejandro Murieta. Alejandro sätts i hårdträning och dubbas så småningom till den ”nye” Zorro. Tillsammans tar Zorro den äldre och den yngre upp kampen med Don Rafael.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 18:10. Läs mer om Zorro – den maskerade hämnaren

Ett päron till farsa firar jul

Ett päron till farsa firar julAmerikansk komedi från 1989. Familjen Griswold förbereder sig för julen, men saker och ting går sällan som planerat för Clark, hans fru Ellen och deras två barn. Clarks ständiga otur blir värre när odrägliga släktingar kommer på besök. Det enda som får honom att inte gå i taket är tanken på den väntande julbonusen.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 18:50. Läs mer om Ett päron till farsa firar jul

SWAT

SWATAmerikansk thriller från 2003. Jim Street tillhör Los Angeles poliskår och drömmer om att bli befordrad till enhetens insatsstyrka. Hans stora chans uppenbarar sig när polisinspektör Dan ”Hondo” Harrelson får i uppdrag att sätta ihop ett helt nytt förband. Tillsammans med fyra andra genomgår Jim flera veckor av intensiv specialträning innan han och hans nya kollegor är redo för sitt första uppdrag. Det blir en prövning de sent ska glömma. Baserad på 70-talsserien med samma namn. Text-TV. s 690.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 21:00. Läs mer om SWAT

Cliffhanger

CliffhangerAmerikansk action från 1993. Bergsklättringsexperten Gabe kallas in för att rädda eventuella överlevande när ett plan störtar i ett bergsmassiv. Flygpassagerarna visar sig dock vara allt annat än hederliga.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 9 med start klockan 22:00. Läs mer om Cliffhanger

A dream of Christmas

A dream of ChristmasAmerikanskt drama från 2016. En ung gift kvinna känner sig rastlös och önskar sig att få leva som singel igen. En julängel uppfyller hennes önskan och hon får chans att prova livet hon skulle ha levt om hon inte mött sin man. Men det var inte som hon föreställt sig och nu blir hennes julgärning att vinna makens hjärta på nytt.

Trailer:

Filmen visas på TV 11 med start klockan 18:20. Läs mer om A dream of Christmas

A Nashville Christmas carol

A Nashville Christmas carolAmerikanskt romantiskt drama från 2020. Vivian lägger all sin tid och kraft på jobbet som producent för en stor tv-sänd julgala med countryns främsta artister. Men en kväll får hon ett oväntat besök av sin mentor, som dött flera år tidigare, och några julspöken som ger henne en tankeställare om livet och människorna i sin närhet. Musikfylld julfilm inspirerad av Charles Dickens klassiker där vi ser storstjärnan Wynonna Judd i en biroll.

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 17:05. Läs mer om A Nashville Christmas carol

Holiday for heroes

Holiday for heroesAmerikanskt drama från 2019. Audrey och soldaten Matt har brevväxlat i ett helt år och nu ska de få chansen att ses på riktigt för första gången. Kommer julens magi göra deras möte förtrollat och låta deras förhållande lämna brevpappret?

Trailer:

Filmen visas på TV 11 med start klockan 20:00. Läs mer om Holiday for heroes

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julaftonDen älskade berättelsen om Karl-Bertil Jonsson som tar från de rika och ger till de fattiga i en scenföreställning från Scalateatern. Henrik Dorsin berättar sagan på scenen och står även för bearbetning och nyskrivna sångtexter. Anna Vnuk står för regi och koreografi och Per Åhlin för scenografin. Kompositör för den nyskrivna musiken är Carl Bagge.

Filmen visas på SVT1 med start klockan 21:30. Läs mer om Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *