Kvällens filmer: Lucky You, A Dangerous Man, District 9, …

Idag fredag visas följande filmer på TV: Lucky You, A Dangerous Man, District 9, Gullivers resor, John Tucker must die, Matrix reloaded, forts, Greenberg, Push, Love Actually

Lucky You

Lucky YouBillie Offer är en ung skådespelerska från Kalifornien med mer hjärta än talang. Huck Cheever är en pokerspelare vars känslor vid pokerbordet ofta underminerar hans skicklighet, särskilt när han spelar mot sin far, pokerlegenden LC Cheever. När Billie och Huck möts, börjar det riktiga spelet.

Trailer för Lucky You

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:25

A Dangerous Man

Efter 15 år bakom galler är den oskyldigt dömde Shane Daniels åter fri. När han blir vittne till en blodig uppgörelse där den ryska maffian är inblandad kastas han in i ett brutalt gisslandrama. Med den nyvunna friheten som insats måste han kämpa mot hänsynslösa gangstrar för att rädda en flicka.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:00 – 01:50

District 9

District 9Sydafrikansk science fiction från 2009. Det är över tjugo år sedan utomjordingarna anlände till jorden. Mänskligheten förberedde sig på ett fientligt möte med överlägsen teknologi. Men ingenting hände. Utomjordingarna blev istället flyktingar på jorden och placerades i Sydafrikas Distrikt 9. Men nu har man kommit på att man kan göra enorma vinster om man kan få deras vapen att fungera. Hittills har försöken misslyckats. Skådespelare: Jason Cope, Nathalie Boltt, Sharlto Copley.

Trailer för District 9

Filmen visas på SVT2 klockan 21:45 – 23:35

Gullivers resor

Gullivers resorAmerikanskt äventyr från 2010. Lemuel Gulliver är trött på sitt tråkiga jobb i postrummet på en stor tidning. Men så lurar han till sig ett reporteruppdrag i Bermudatriangeln vilket blir början på ett fantastiskt äventyr. Efter en storm hamnar i Lilleputtarnas land där han är en jätte bland småfolk. Men han får lära sig att det är hur stor man är på insidan som verkligen räknas. Skådespelare: Emily Blunt, Amanda Peet, Billy Connolly, Jack Black, Jason Segel.

Trailer för Gullivers resor

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 23:15

John Tucker must die

John Tucker Must DieAmerikansk romantisk komedi från 2006. Heather, Beth och Carrie upptäcker att de alla är ihop med samma kille: skolans basketstjärna John Tucker. De blir rasande och bestämmer sig för att lära honom en läxa. Nu ska han få känna hur det känns att bli förnedrad och få sitt hjärta krossat. Skådespelare: Brittany Snow, Ashanti, Jesse Metcalfe.

Trailer för John Tucker must die

Filmen visas på TV3 klockan 23:15 – 01:05

Matrix reloaded, forts

Amerikansk-australisk science fiction från 2003. Förgiftad och övergiven kontrolleras Jorden av Matrix, en artificiell intelligens som utnyttjar människornas energi för sin egen fortlevnad. Staden Zion ligger i underjorden och är en fristad för de som undkommit Matrix. Inom 72 timmar kommer Matrix att släppa lös maskiner för att förstöra Zion. Zions stadsfullmäktige måste bestämma hur de bäst kan försvara sig. Skådespelare: Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Keanu Reeves.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:25

Greenberg

GreenbergAmerikansk dramakomedi från 2010. Roger Greenberg är en dysfunktionell 40-åring som har kommit till ett vägskäl i livet. Han vill gärna ”göra ingenting” under en period, så han går med på att ta hand om sin yngre brors hus i L.A. under en tid. Medan han är i stan försöker han få kontakt med några av sina gamla vänner, men saker och ting har förändrats och de som tidigare var Rogers vänner anser inte längre att det är självklart att de fortfarande är det. Skådespelare: Greta Gerwig, Rhys Ifans, Ben Stiller.

Trailer för Greenberg

Filmen visas på TV4 klockan 02:20 – 04:20

Push

PushVissa människor kan flytta på saker med tankekraft. Andra kan skåda in i framtiden. Vissa kan tränga in i din hjärna. I åratal har topphemliga organisationer försökt använda personer med övernaturliga förmågor för att skapa mänskliga vapen. Nu är de fasansfullt nära att lyckas! En grupp amerikaner gömmer sig utanför landets gränser undan en av den amerikanska regeringens långa armar. De använder sitt telekinetiska kunnande för att tillsammans lyckas fly undan organisationens horisont för all framtid.

Trailer för Push

Filmen visas på TV6 klockan 22:00 – 00:15

Love Actually

Love ActuallyFilmen följer åtta mycket olika par och deras kärleksliv i en rad löst sammankopplade historier som äger rum parallellt i den kaosartade månader innan jul i London.

Trailer för Love Actually

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:45