Kvällens filmer: Madagaskar 2, The dark knight, Gremlins …

Idag lördag visas följande filmer på TV: Madagaskar 2, The dark knight, Gremlins 2: Det nya gänget, Harry Brown, Midnatt i Paris, Morning glory, Derailed, The Bourne identity, The incredible Hulk, Unstoppable, Skilsmässa på franska, Kvartetten som sprängde, The dictator, forts, Burn after reading, Behind enemy lines, The fast and the furious, I spy, Pulp fiction, EdTV

Madagaskar 2

Madagaskar 2Amerikansk animerad komedi från 2008. Djuren från New Yorks Zoo som hamnat på en strand i Madagaskar längtar tillbaka till storstaden. I ett flyplan reparerat av pingviner lämnar de ön, men det blir en kort resa. De kraschar i Afrikas djungel, och nu får de för första gången stifta bekantskap med sina släktingar i det vilda. Regissör: Eric Darnell, Tom McGrath, Röst: Jada Pinkett Smith, Chris Rock, David Schwimmer, Ben Stiller.

Trailer för Madagaskar 2

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:20 – 20:00

The dark knight

The Dark KnightAmerikanska action från 2008. Gothams mörke hämnare ställs mot sin mest diaboliska fiende – Jokern. Till sin hjälp har Batman polischef Jim Gordon och åklagare Harvey Dent.

Trailer för The dark knight

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 00:30

Gremlins 2: Det nya gänget

Amerikansk actionkomedi från 1990. En gremlin, Gizmo, hamnar i ett kontorshus på Manhattan. Han utsätts för vatten och snart är huset överfullt av grymma gremlins, som måste bekämpas.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:30 – 03:35

Harry Brown

Harry BrownBrittiskt kriminaldrama från 2009. Harry Brown är en pensionerad marinsoldat, anspråkslös laglydig medborgare och änkling som bor ensam i en deprimerande hyreskåk. Hans enda sällskap är hans bästa vän Leonard. När Leonard mördas av ett kriminellt gäng känner sig Harry nödd att handla och tvingas skipa sin egen rättvisa. När han rensar upp i det nedgångna hyreshuset där han bor får hans agerande honom på kollisionskurs med polisen.

Trailer för Harry Brown

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 22:55

Midnatt i Paris

Midnatt i ParisAmerikansk-spansk romantisk komedi från 2011. Gil och hans fästmö Inez reser med hennes föräldrar till Paris. Staden väcker gamla minnen hos Gil och han funderar över om han valt rätt väg i livet. När Inez går ut och dansar tar Gil en promenad vid midnatt och upptäcker det som skulle kunna vara den högsta källan till litterär inspiration. Gils dagliga promenader vid midnatt i Paris håller på att ta honom närmare till stadens hjärta men längre bort från kvinnan han snart ska gifta sig med.

Trailer för Midnatt i Paris

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Morning glory

Morning GloryAmerikansk komedi från 2010. När Becky lyckas tjata till sig ett jobb som redaktionschef på ett morgon-tv-program ser framtiden ljus ut. Problemet är att hennes stjärna, den prisade journalisten Mike Pomeroy, anser sig för god för morgon-tv. Hur ska hon övertyga honom om att de tillsammans kan göra programmet bättre?.

Trailer för Morning glory

Filmen visas på Sjuan klockan 22:00 – 00:05

Derailed

Amerikansk thriller från 2005. Charles slits mellan dotterns sjukdom och jobbet. När han möter Lucinda på tåget till jobbet klickar det omedelbart till mellan dem. Men de har knappt hunnit riva kläderna av varandra förrän en tjuv bryter sig in i rummet. Charles tvekar dock att gå till polisen på grund av vänsterprasslet och finner snart att han är maktlös mot alla krav som tjuven kommer med.(c)

Filmen visas på Sjuan klockan 01:40 – 05:00

The Bourne identity

The Bourne IdentityAmerikansk thriller från 2002. En man räddas av en fiskebåt utanför den italienska kusten. Han återhämtar sig men lider av total minnesförlust. Hans goda fysik och språkkunskaper tyder dock på ett farligt förflutet. Nu börjar hans jakt efter sanningen. Till sin hjälp får han den hemlighetsfulla Marie och snart inser han at de jagas av lönnmördare.

Trailer för The Bourne identity

Filmen visas på SVT1 klockan 22:20 – 00:15

The incredible Hulk

The Incredible HulkAmerikansk action från 2008. Vetenskapsmannen Bruce Banner letar desperat efter ett motmedel mot den gammastrålning som under ett misslyckat experiment skadat hans celler. Efter att ha återvänt hem efter sina resor blir Bruce förföljd av den hänsynslöse The Abomination, ett adrenalinstint monster med matchande superkrafter. Nu måste Banner fatta ett livsavgörande beslut om sitt öde: att leva ett stillsamt liv som forskaren Bruce Banner eller som varelsen Hulken.

Trailer för The incredible Hulk

Filmen visas på SVT1 klockan 00:20 – 03:10

Unstoppable

UnstoppableAmerikansk action från 2010. Ett obemannat tåg lastat med explosiva kemikalier löper amok genom USA. Om det spårar ur i tät bebyggelse blir konsekvenserna katastrofala. Efter att flera försök att få stopp på tåget misslyckats står allt hopp till två vanliga banarbetare som har en otrolig idé om hur katastrofen kan förhindras.

Trailer för Unstoppable

Filmen visas på TV3 klockan 22:45 – 00:45

Skilsmässa på franska

Amerikansk dramakomedi från 2003. Amerikanskan Isabel reser till Paris för att stötta sin gravida syster Roxy i hennes skilsmässa från sin man som har lämnat henne för sin älskarinna. Isabel träffar en ung fransman, Yves, som hon inleder ett förhållande med. Hon träffar också den charmerande och världsvana Edgar men håller båda förhållandena hemliga för sin syster.

Filmen visas på TV3 klockan 00:45 – 04:05

Kvartetten som sprängde

Amerikansk äventyrskomedi från 1984. När ett gäng från San Fransisco beslutar sig för att leva ett kriminellt liv resulterar det i att de begår fler klantigheter än brott.

Filmen visas på TV3 klockan 04:05 – 05:35

The dictator, forts

Amerikansk komedi från 2012. Diktatorn Aladeen har gjort allt för att demokratin aldrig ska nå hans älskade hemland. Han har i många år heroiskt och osjälviskt förtryckt landets invånare och har planer på att utveckla kärnvapen. När han reser till USA blir han kidnappad och befinner sig plötsligt på New Yorks gator, illa tvungen att leva den amerikanska drömmen.(c)

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:25

Burn after reading

Burn After ReadingAmerikansk komedi från 2008. CIA-agenten Osbourne Cox har det jobbigt både privat och på arbetet. När han får sparken bestämmer han sig för att skriva sina memoarer. Dessvärre råkar ett utkast av hans bok hamna i händerna på Linda och Chad, två gymanställda som ser en chans att tjäna stora pengar på sitt fynd.(c)

Trailer för Burn after reading

Filmen visas på TV4 klockan 23:25 – 01:20

Behind enemy lines

Behind Enemy LinesAmerikansk krigsthriller från 2001. Den unge piloten Chris Burnett deltar i kriget i Serbien. Men han är frustrerad över att han inte får göra det han kan bäst, att flyga. Under ett rutinuppdrag råkar Burnett fotografera något som han inte borde och han blir nerskjuten. Fångad bakom fiendens linje kämpar Burnett för att överleva, han är förföljd av den hänsynslösa hemliga polisen och fiendens trupper. Burnetts befälhavare inser att något måste göras och bryter mot de order han fått för att försöka rädda Burnett. Frågan är om han kommer lyckas med sitt riskfyllda åtagande.(c)

Trailer för Behind enemy lines

Filmen visas på TV4 klockan 01:20 – 03:30

The fast and the furious

The Fast and the FuriousAmerikansk action från 2001. En nybliven polis låtsas vara en medlem av ett racing team för att kunna undersöka en juvelkupp. Han lyckas ställa sig in hos teamets ledare, men upptäcker snart att han är i fara eftersom de andra medlemmarna i teamet misstänker att han är en inkräktare.

Trailer för The fast and the furious

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:10

I spy

I SpyAmerikansk action från 2002. Alec Scott är en hemlig agent utsänd på ett mycket hemligt uppdrag. Ett speciellt viktigt vapen har stulits och hamnat hos en mäktig vapenhandlare. Efter en misslyckad operation vänder sig Scott till en boxare för att få hjälp. Vapenhandlaren är nämligen mycket svag för boxning.

Trailer för I spy

Filmen visas på TV6 klockan 23:10 – 01:10

Pulp fiction

Pulp FictionAmerikansk actionkomedi från 1994. Filmen omfattar tre handlingar som kretsar kring våld och droger och som direkt eller indirekt påverkar varandra. Pumpkin och hans flickvän Honey Bunny sitter på en lunchrestaurang. Han övertygar henne om att det enda raka är att råna stället. Två torpeder, Vincent och Jules, är på väg till ett uppdrag åt sin chef. Boxaren Butch som vinner en titelmatch flyr med pengarna. På ett annorlunda och oväntat sätt vävs allt samman till en bisarr historia. Jackson, Ving Rhames, Harvey Keitel, John Travolta, Maria de Medeiros, Amanda Plummer, Tim Roth.

Trailer för Pulp fiction

Filmen visas på TV6 klockan 01:10 – 04:50

EdTV

EDtvAmerikansk komedi från 1999. TV-kanalen True TV går dåligt. De kommer på idén att följa och sända 24 timmar ur en helt vanlig persons liv 24 timmar om dygnet – oredigerat. Ed, en nördig men snygg kille som jobbar i videoaffär, tackar ja till att följas. Men han får inte lång tid på sig att vänja sig vid sin nya, ständiga följeslagare – kamerateamet. Det är dock inte bara Eds liv som påverkas av filmandet, utan även hans vänner och familj. Nu måste han komma på ett sätt att avsluta EdTV.

Trailer för EdTV

Filmen visas på TV8 klockan 00:05 – 03:30