Kvällens filmer: Marie Antoinette, Pojken i randig pyjama…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Marie Antoinette, Pojken i randig pyjamas, Robin Hood, Jesus Christ superstar, Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet, Gullivers resor, Junior, Kung Ralph, Eragon, The twilight saga: Breaking dawn part 1, Dumpad, Evan den allsmäktige

Marie Antoinette

Marie AntoinetteAmerikansk-franskt drama från 2006. Vid 14 års ålder sändes den österrikiska prinsessan Marie Antoinette till Frankrike för att gifta sig med landets tronföljare, sedermera Ludvig XVI. Filmen skildrar hennes lyxiga tillvaro vid hovet i Versailles fram till den franska revolutionen, då kungaparet avrättades med giljotin anklagade för högförräderi.

Trailer för Marie Antoinette

Filmen visas på Kanal 5 klockan 16:35 – 19:00

Pojken i randig pyjamas

Pojken i randig pyjamasBrittisk-amerikanskt krigsdrama från 2008. Unge Bruno lever ett välbeställt liv tillsammans med sin mor, syster och fadern under förkrigstidens Tyskland. När kriget bryter ut tvingas familjen att flytta landet där hans far blir befälhavare över ett koncentrationsläger. På plats lär Bruno känna Shmuel, en jämngammal pojke klädd i en märklig randig pyjamas, som bor i ett inhängt område. Bruno blir snart förbjuden att bli vän med honom då han är jude och får veta att det inhägnade området i själva verket är ett koncentrationsläger för judar som ska avrättas.

Trailer för Pojken i randig pyjamas

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:20 – 02:10

Robin Hood

Robin HoodBrittiskt äventyr från 1991. Robin Hood går samman med ett rövarband för att störta skattefogden Deguerre och hans skurkaktiga allierade som tagit Robin Hoods landsegendom. Nu finner vi en mindre osjälvisk Robin Hood och en beslutsam Marion som inte drar sig för att svinga svärdet.

Trailer för Robin Hood

Filmen visas på Sjuan klockan 19:55 – 22:00

Jesus Christ superstar

Jesus Christ SuperstarAmerikansk musikal från 1973. Filmatisering av rockoperan av Tim Rice och Andrew Lloyd Webber. Historien fokuseras på de sista sju dagarna i Jesu liv, bland annat hur han blev förrådd och korsfäst, allt sett ur Judas synvinkel. Filmen spelades in i Israel.

Trailer för Jesus Christ superstar

Filmen visas på SVT1 klockan 16:10 – 17:55

Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet

Amerikanskt animerat äventyr från 2011. Den orädda reportern Tintin och hans vän, kapten Haddock, reser iväg på skattjakt för att hitta ett sjunket skepp som anfördes av Haddocks förfader.

Filmen visas på TV3 klockan 20:00 – 22:20

Gullivers resor

Gullivers ResorAmerikanskt äventyr från 2010. Lemuel Gulliver är trött på sitt tråkiga jobb i postrummet på en stor tidning. Men så lurar han till sig ett reporteruppdrag i Bermudatriangeln vilket blir början på ett fantastiskt äventyr. Efter en storm hamnar i Lilleputtarnas land där han är en jätte bland småfolk. Men han får lära sig att det är hur stor man är på insidan som verkligen räknas.

Filmen visas på TV3 klockan 22:20 – 00:00

Junior

JuniorAmerikansk komedi från 1994. För att testa ett nytt läkemedel som ska bidra till hälsosamma graviditeter, gör en vetenskapsman sig själv med barn.

Trailer för Junior

Filmen visas på TV3 klockan 01:00 – 03:15

Kung Ralph

Amerikansk komedi från 1991. Hela den engelska kungafamiljen råkar av misstag dö under en fotografering. Den enda arvingen man kan hitta är amerikanen och pianisten Ralph Jones. Han förs till England för att skolas in i rollen som kung, men Ralphs folkliga vanor blir mest till bekymmer.

Filmen visas på TV3 klockan 03:15 – 04:50

Eragon

EragonAmerikansk-brittiskt äventyr från 2006. Bondpojken Eragon hittar ett blått drakägg i skogen och snart kläcks draken Saphira. Tillsammans med Saphira dras han in i en värld av mystik, där han är den siste drakryttaren. Nu är det är upp till Eragon att rädda världen från den elake kung Galbatorix.

Trailer för Eragon

Filmen visas på TV6 klockan 18:55 – 21:00

The twilight saga: Breaking dawn part 1

Amerikansk fantasy från 2011. Efter bröllopet tillbringar Bella och Edward sin smekmånad i Brasilien. Men den får ett abrupt slut när de upptäcker att Bella är gravid. Barnet tär på Bella och hon bär det med fara för sitt liv, vilket gör vännen Jacob rasande och Edward förtvivlad. Samtidigt konspirerar Volturi för att göra sig av med Cullens en gång för alla.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:20

Dumpad

DumpadAmerikansk komedi från 2008. När Sarah Marshall dumpar musikern Peter Bretter för rockstjärnan Aldous Snow, rasar hela Peters värld. Hans bästa vän föreslår att han ska resa iväg till Hawaii för att glömma sina sorger. På Hawaii träffar han den vackra Rachel Jansen, men får en chock när han ser både Aldous och Snow där.

Trailer för Dumpad

Filmen visas på TV6 klockan 23:20 – 01:40

Evan den allsmäktige

Amerikansk komedi från 2007. Evan Baxter är en populär kongressledamot med en ljus framtid framför sig och ett mål att ”förändra världen”. Gud hör hans budskap och bestämmer sig för att ge honom en hjälpande hand. Gud ger Evan materialet och djuren han behöver för att bygga en ark. Efter att förgäves ha försökt ignorera Gud ger sig Evan tillslut och börjar jobba med planen – trots att de andra kongressledamöterna och hans familj tror han förlorat förståndet.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 22:55