Kvällens filmer: Master, Bruce den allsmäktige, Fired up!…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Master, Bruce den allsmäktige, Fired up!, Förhandlaren, Dragonfly, Ghost Rider 2: Spirit of Vengeance, Den vilda jakten på juvelen, Cyrus

Master

Amerikanskt drama från 2012. Året är 1950. Krigsveteranen Freddie kommer hem och vet inte riktigt vad han ska göra med sitt liv. Han börjar dricka och driva runt. Så kommer han i kontakt med den karismatiske Lanchester Dodd, även känd som ”The Master” Dodd är ledare för en grupp som kallar sig ”The Cause” och bygger på ett allt populärare trossamfund. Freddie gör nu allt för att följa vägen som utstakats av mästaren. Skådespelare: Amy Adams, Lena Endre, Jesse Plemons, Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix.

Filmen visas på SVT2 klockan 22:15 – 00:30

Bruce den allsmäktige

Bruce den allsmäktigeAmerikansk komedi från 2003. Bruce Nolan jobbar som reporter på tv och är missnöjd med det mesta. När Bruce upplever en av de värsta dagarna i sitt liv tar han ut sin ilska på Gud. Det han inte förväntat sig är att Gud ska dyka upp i form av en människa. Gud ger Bruce övermänskliga krafter och utmanar honom att ta hans jobb för att se om han kan göra det bättre. Men Bruce har bara en dag på sig. Skådespelare: Philip Baker Hall, Catherine Bell, Lisa Ann Walter, Jennifer Aniston, Jim Carrey, Morgan Freeman.

Trailer för Bruce den allsmäktige

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 23:45

Fired up!

Fired Up!Amerikansk komedi från 2009. Shawn och Nick ser inte alls fram emot sommarens fotbollsläger. Istället lyckas de komma med i hejarklackslaget och får följa med på deras träningsläger. Plötsligt befinner de sig i mitt i en uppsjö av läckra tjejer. Shawn blir tokförälskad i Carly, som misstänker att killarna bryr sig mest om tjejerna. Shawn måste nu försöka övertyga Carly att de visst brinner för sporten. Skådespelare: Molly Sims, Sarah Roemer, AnnaLynne McCord, Nicholas D’Agosto, Eric Christian Olsen.

Trailer för Fired up!

Filmen visas på TV3 klockan 23:45 – 01:35

Förhandlaren

Amerikansk action från 1998. Danny Roman är polisförhandlare som blir lurad och får polisen efter sig. I panik tar han kontroll över en byggnad. Danny frågar efter den enda förhandlare som han litar på, Sabian. Polisen vill gå in i byggnaden med våld. Sabian vet att det enda sättet att rädda Dannys liv är att bli hans partner. Nu måste polisen förhandla med dem båda. Skådespelare: Kevin Spacey, David Morse, Samuel L Jackson.

Filmen visas på TV4 klockan 22:40 – 01:35

Dragonfly

DragonflyAmerikansk thriller från 2002. Läkaren Joe Darrows fru Emily dör i en bussolycka. Joe lovade henne att om något någonsin hände, så skulle han besöka hennes patienter på onkologen. Barnen där verkar känna igen honom, och säger att de sett Emily i sina nära döden-upplevelser. Joe blir övertygad om att hans fru försöker ta kontakt med honom för att berätta något viktigt. Skådespelare: Joe Morton, Ron Rifkin, Kathy Bates, Kevin Costner, Susanna Thompson.

Trailer för Dragonfly

Filmen visas på TV4 klockan 01:35 – 03:50

Ghost Rider 2: Spirit of Vengeance

Johnny Blaze är tillbaka! Johnny kämpar fortfarande med sin förbannelse som djävulens prisjägare, men den här gången kanske han riskerar allt då han slår sig ihop med ledaren av en grupp rebelliska munkar för att rädda en ung pojke från djävulen… och möjligen för att göra sig av med sin förbannelse för alltid.

Filmen visas på TV6 klockan 22:00 – 23:55

Den vilda jakten på juvelen

I kassasuccén Den vilda jakten på stenen fann författarinnan Joan Wilder (Kathleen Turner) och äventyraren Jack Colton (Michael Douglas) varandra. I den här rafflande uppföljaren är de tillbaka i äventyrens värld, med Ralph (Danny DeVito) tätt i hälarna när de färdas genom den farofyllda Nordafrikanska öknen. Inte ens svekfulla infödingar, fasansfulla fängelsehålor eller en till synes ändlös rad av skurkar kan hindra trion från att slutligen hitta den mystiska ”juvelen”.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:10

Cyrus

CyrusJohn C. Reilly, Jonah Hill och Marisa Tomei har huvudrollerna i denna udda och sanslöst roliga berättelse om kärlek, familj och att klippa navelsträngen. Den inte-så-nyligen-frånskilda John tycker sig äntligen ha hittat den perfekta kvinnan när han träffar Molly. Det enda problemet är att Mollys son Cyrus klänger sig fast vid sin mamma som ludd på en t-shirt. Han tänker inte låta en annan man komma emellan dem. De komiska obekväma ögonblicken avlöser varandra medan Johan och Cyrus slåss om att vara Mollys främste man.

Trailer för Cyrus

Filmen visas på TV8 klockan 01:10 – 02:55