Kvällens filmer: Matrix Revolutions, Analysera ännu mera,…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Matrix Revolutions, Analysera ännu mera, The perfect man, Role Models, Sjätte sinnet, Lego: Clutch Powers äventyr, Shakespeare in Love

Matrix Revolutions

Matrix RevolutionsNeos krafter är tömda och han driver omkring i ett ingenmansland mellan Matrix och Maskinvärlden. Morpheus börjar grubbla på om inte Den utvalde, i vilken han investerat ett helt livs tro, kanske är ytterligare ett system för kontroll, skapat av arkitekterna bakom Matrix. Kriget drabbar den underjordiska staden Zion där de sista fria människorna håller sig gömda. Nu tvingas militären, med hjälp av modiga civila som Zee och Kid, desperat att kämpa mot den till synes oövervinneliga styrkan.

Trailer för Matrix Revolutions

Filmen visas på Kanal 9 klockan 23:00 – 01:25

Analysera ännu mera

Analysera Ännu MeraDen neurotiske maffiabossen Paul Vitti blir frisläppt från fängelset och omhändertagen av sin psykiatriker Ben Sobel. Nu måste den motvillige och sönderstressade Sobel försöka reda ut Vittis problem, hitta ett ärligt arbete åt honom och parera maffian som är ute efter sin före detta ledare.

Trailer för Analysera ännu mera

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

The perfect man

Tonårstjejen Holly Hamilton har tröttnat på att flytta varje gång hennes ensamstående mamma Jean gör slut med någon av sina nollor till pojkvänner. För att distrahera modern från hennes senaste dåliga val, hittar Holly på en hemlig beundrare som ska uppvakta Jean och stärka hennes sviktande självförtroende. När den virtuella romansen tar fart måste Holly fixa fram en kavaljer, och lånar därför en väninnas lika charmige som stilige farbror – Ben, för att ha ett ansikte bakom alla mail, meddelanden och presenter. Men för att hålla fasaden uppe och upprätthålla moderns nyvunna lycka tvingas hon ta till alltmer desperata åtgärder, och missar nästan den perfekte mannen när han väl dyker upp.

Filmen visas på TV3 klockan 19:25 – 21:30

Role Models

Role ModelsDanny och Wheeler arbetar som försäljare av en energidryck. De är trötta på sina jobb och en dag hamnar de i bråk med en trafikpolis, vilket slutar med att de kraschar företagsbilen. De arresteras och rätten ger dem två alternativ: antingen måste de sitta av sin tid i fängelse eller så måste de göra 150 timmars samhällstjänst inom ett mentorsprogram. Efter en dag i detta mentorsprogram tycks fängelset inte längre vara ett särskilt dåligt alternativ. Centrets direktör, exfången Gayle Sweeny, tvingar dem nu att tänka om sitt omogna beteende medan de lär två odrägliga barn om livet, kärleken – och heavy metal.

Trailer för Role Models

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 23:30

Sjätte sinnet

Malcolm Crowe är en högt ansedd barnpsykolog. Alla böcker och utmärkelser i världen har dock inte förberett honom för hans nästa patients problem. Den lille pojken Cole hemsöks nämligen av döda människor…

Filmen visas på TV3 klockan 23:30 – 01:45

Lego: Clutch Powers äventyr

Clutch Powers måste tillsammans med sina hjälpredor ge sig ut på sin farligaste expedition någonsin för att stoppa den onde magikern Mallock från att ta över kungariket Ashlar. Deras byggfärdigheter sätts på prov när de tvingas kämpa mot Mallocks skelett-armé. Följ med på ett actionfyllt äventyr du aldrig sett maken till.

Filmen visas på TV3 klockan 04:15 – 05:35

Shakespeare in Love

Den unge manusförfattaren William Shakespeare har drabbats av skrivkramp och kämpar med sitt senaste verk ”Romeo and Ethel the Pirate’s Daughter”. En av hans beundrare är den unga, välbärgade Viola, som är trolovad med den hårdhjärtade Lord Wessex, men drömmer om att bli skådespelerska. Eftersom kvinnor inte tillåts stå på scen under den här tiden, klär hon ut sig till pojke, går på provspelning för rollen som Romeo och får den. En förbjuden romans blommar mellan henne och William, en romans som växer tills den kulminerar i det oundvikliga. Så gör även den farsartade komedin om Romeo och piraterna, som förvandlas till en tidlös tragedi.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:35