Kvällens filmer: Matrix revolutions, Cannonball Run 2, I …

Idag fredag visas följande filmer på TV: Matrix revolutions, Cannonball Run 2, I hennes majestäts hemliga tjänst, Country strong, The ringer, Franklyn, Star Trek, Dune, Kärleksbrev

Matrix revolutions

Matrix RevolutionsAmerikansk science fiction från 2003. Neos krafter är uttömda och han driver omkring i ett ingenmansland mellan Matrix och Maskinvärlden, där Matrix har skapats. Medan Trinity vakar över Neos medvetslösa kropp, brottas Morpheus med egna tankar. Han börjar grubbla på om inte Den utvalde kanske bara är ytterligare ett system för kontroll skapat av arkitekterna bakom Matrix. Kriget drabbar den underjordiska staden Zion, där de sista fria människorna håller sig gömda. Nu tvingas militären, med hjälp av modiga civila, kämpa mot den till synes oövervinnerliga styrkan av maskinvarelser som attackerar dem.

Trailer för Matrix revolutions

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:25

Cannonball Run 2

Amerikansk actionkomedi från 1984. En shejk får i uppdrag av sin far att delta i det illegala amerikanska kust till kust-rallyt, Canonball Run. Det är ett brokigt gäng som startar från Kalifornien. Under loppet försöker ett maffiagäng kidnappa shejken.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 23:55 – 02:10

I hennes majestäts hemliga tjänst

Brittisk action från 1969. James Bond arbetar under täckmantel för att försöka ta reda på vad organisationen Spectres ledare, Ernst Stavros Blofeld, har i kikaren. Hans jakt tar honom till Schweiz där Blofeldt nyligen har startat en klinik. När Bonds chef, M, plockar bort honom från uppdraget tar han ledigt och forsätter undersökningarna på egen hand. Det hela går så långt att Bond är beredd att sluta på underrättelsetjänsten när de vill stoppa uppdraget.

Filmen visas på Sjuan klockan 21:00 – 00:00

Country strong

Country StrongAmerikanskt drama från 2010. En countrystjärna med en lovande karriär träffar en annan countrystjärna som försöker göra en comeback. Detta leder till romantiska komplikationer.

Trailer för Country strong

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:30

The ringer

The RingerAmerikansk komedi från 2005. Två killar bestämmer sig för att fixa Special-OS, och en av dem deltar för att kunna betala av en skuld.

Trailer för The ringer

Filmen visas på TV3 klockan 23:30 – 01:20

Franklyn

FranklynBrittisk-franskt fantasydrama från 2008. Fyra berättelser tvinnas samman. Rör sig mellan samtida London och futuristiska Meanwhile City som regeras av en drakonisk religiös elit. I teokratiska Meanwhile City träffar vi en ateist som efterlysts av de styrande och som spelas av Ryan Phillipe. I London möter vi en priveligerad men självmordsbenägen konstnär som spelas av Eva Green (The Dreamers), en känslig kille som just haft en hjärtattack och som spelas av Sam Riley (Control) och en troende pappa som letar efter sin son och som spelas av Bernard Hill (Sagan om ringen). Mot bakgrund av en överdådig cinematografi iscensätter Geral McMorrow frågor om gränserna mellan fantasi, tro och kärlek i denna hans första film.

Trailer för Franklyn

Filmen visas på TV4 klockan 01:30 – 03:45

Star Trek

Star TrekAmerikansk science fiction från 1979. Amiral James T Kirk får order om att samla sin besättning för att ta upp kampen mot en gigantisk och fientligt inställd rymdfarkost. Den har kursen inställd mot Jorden. På sin väg mot Jorden förstör den allt som kommer i dess väg. Livsformen verkar vara högintelligent och till och med Mr Spock går bet i sina försök att kartlägga rymdskeppet och dess besättning.

Trailer för Star Trek

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:40

Dune

DuneAmerikansk science fiction från 1984. Året är 10191 och hela universum är beroende av kryddan ”Melange” som bara finns på ökenplaneten Arrakis, även k som Dune. Kontrollen över Arrakis och kryddan som finns där innebär total makt över hela universum något som två rivaliserande hus båda vill uppnå.

Trailer för Dune

Filmen visas på TV6 klockan 23:40 – 02:25

Kärleksbrev

Amerikanskt romantiskt drama från 1999. Theresa Osborne är en frånskild journalist. På en joggingtur på stranden hittar hon en flaskpost i sanden. Flaskan innehåller ett kärleksbrev till en Catherine, signerat ”G”. Tillbaka på tidningsredaktionen i Chicago visar det sig att brevet inte bara fascinerar Theresa utan även kollegor och läsare. Hon får uppdraget att ta reda på historien bakom brevet och långsamt blir hon en del av historien.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:40