Kvällens filmer: Mean girls, Law abiding citizen, Herbie …

Mean girls, Law abiding citizen, Herbie – Fulltankad, 13 snart 30, Anchorman, Letters from Iwo Jima, Snyltgästen, Mr Beans semester, Bean – den totala katastroffilmen, Sommaren med Göran, Ghost, Friday night lights, Zorro – den maskerade hämnaren, Laddat vapen 1, The Boat That Rocked, Sneakers, Iskariot, That old feeling, Ellie Parker, The Thing

Mean girls

20:00 – 22:00

Mean GirlsAmerikansk komedi från 2004. Cady Heron har vuxit upp i den afrikanska djungeln med sina föräldrar som är zoologer och hon tror sig kunna allt om överlevnad. Men djungelns lag får en helt ny innebörd när familjen flyttar och hon som 15-åring börjar i en vanlig skola (n)

Law abiding citizen

22:00 – 00:05

Law Abiding CitizenAmerikansk dramathriller från 2009. Clyde Shelton värld rasar samman när frun och dottern mördas under ett inbrott. De skyldiga åtalas men på grund av ett misstag under brottsundersökningen kommer en av männen undan med ett lindrigt straff. Det får Clyde att bestämma sig för att hämnas på alla som varit inblandade i fallet (n)

Herbie – Fulltankad

18:05 – 20:00

Den busiga, helvilda folkabubblan med en alldeles egen vilja är tillbaka.

13 snart 30

21:30 – 23:30

13 Snart 30Året är 1987 och 13-åriga Jenna drömmer om det glamorösa vuxenlivet. Hon bjuder in de häftigaste skolkamraterna till sitt trettonårsparty. Festen blir en katastrof och Jenna önskar inget hellre än att bli vuxen. Nästa dag när hon vaknar har hon förflyttats 17 år framåt i tiden. Som 30-åring är hon chefredaktör på ett modemagasin, har en fin lägenhet, pojkvän och är äntligen cool och populär. Amerikansk romantisk komedifilm från 2004.

Anchorman

23:30 – 01:25

AnchormanRon Burgundy är nyhetsankare på den populäraste kanalen i San Diego. I den mansdominerade världen är han mannen med stort M. Han och hans nyhetsteam är ett sammansvetsat gäng som trivs med att vara överhuvudena på stationen. Allt ändras när den snygga och begåvade reportern Veronica Corningstone börjar på stationen. Hon är inte som dem – hon är professionell.

Letters from Iwo Jima

00:25 – 03:15

Letters from Iwo Jima

Snyltgästen

16:50 – 18:55

Newton bygger ett drömhus till sig och sin älskade Becky, men hon vill varken ha huset eller honom. Han träffar servitrisen Gwen och de tillbringar natten ihop. Gwen ”ockuperar” nya huset, låtsas vara hans fru och vinner vänner. Själv blir Newton något förvånad eftersom han tänkte sälja huset. Och inte blir det lättare när hans älskade Becky blir svartsjuk…

Mr Beans semester

21:30 – 23:15

En ovanligt regnig brittisk dag vinner Mr. Bean förstapriset i den lokala kyrkans välgörenhetstävling, en vecka i ljuva Frankrike och en videokamera för att kunna dokumentera semestern. Med soliga stränder i sikte kliver han förväntansfull på tåget, men det dröjer inte alltför länge innan problemen hopar sig. Men missade avgångar, tappade biljetter, språkliga missförstånd, slagsmål med vakter och alla dessa konstiga franska maträtter är bara början. Snart är Bean efterlyst över hela landet, misstänkt för att ha kidnappat sonen till en östeuropeisk regissör på väg till filmfestivalen i Cannes.

Bean – den totala katastroffilmen

23:15 – 01:05

Hysteriskt rolig överföring av tv-succén Mr Bean till långfilmsformat, i vilken huvudpersonen reser till Los Angeles där han ställer till med kaos i såväl konstvärlden som hos den familj som inhyser honom.

Sommaren med Göran

21:35 – 22:00

Sommaren med GöranSvensk komedi från 2009. När Görans kompis Alex blir tvungen att vakta sin flickväns hund över midsommar lyckas han övertala Göran att segla med honom till Doddes lantställe. Det blir en blöt tillställning där Göran söker efter den stora kärleken.

Ghost

23:50 – 02:20

GhostAmerikanskt drama från 1990. Sam och Molly är djupt förälskade men deras lycka får ett abrupt slut. En kväll på väg hem blir Sam rånmördad. Han upptäcker att han är fast på jorden i form av ett spöke och inser att hans död inte var någon olycka. För att kunna varna Molly tar han hjälp av ett medium, Oda Mae Brown.

Friday night lights

16:35 – 19:00

Friday Night LightsI den lilla oljestaden Odessa i Texas är ekonomi och framtidsutsikter dystra. Det som håller staden uppe är det framgångsrika laget i amerikansk fotboll under Coach Gaines. Men hoppet har lämnat både invånare och fotbollslag, och det är coach Gaines jobb att peppa laget till framgång. Något som han mirakulöst nog lyckas med. Snart är laget på väg till sitt livs viktigaste tävling.

Zorro – den maskerade hämnaren

21:30 – 00:15

Anthony Hopkins och Antonio Banderas, iförda de svarta Zorromaskerna, gör gemensam sak mot en förtryckande spansk guvernör och dennes grymma hantlangare. Hopkins är en åldrad Don Diego De La Vegas/Zorro som lider ett nesligt nederlag mot sin ärkefiende Don Rafael Montero. I ett enda slag blir Zorro änkling, förlorar sin nyfödda dotter, Elena, till Don Rafael och blir slängd i fängelse. Efter 20 år lyckas han fly, fast besluten att hämnas och vinna tillbaka Elena (Catherine Zeta-Jones), som vuxit upp i tron att Don Rafael är hennes pappa. För att gå i land med hämnden rekryterar Hopkins Zorro en ung adept, den godhjärtade banditen Alejandro Murieta. Alejandro sätts i hårdträning och dubbas så småningom till den ”nye” Zorro. Tillsammans tar Zorro den äldre och den yngre upp kampen med Don Rafael och hans hejdukar. Text-TV s. 690.

Laddat vapen 1

00:15 – 01:50

Wes Luger försöker lösa mordet på sin f.d. partner, tillsammans med den påfrestande kollegan Jack Colt. Spåren leder dem till en scoutförening, som är täckmantel för ett knarksyndikat. Sanslös parodi på många välbekanta filmer, främst de om omaka snutpar.

The Boat That Rocked

20:00 – 22:45

The Boat That RockedEfter att Carl relegerats från skolan skickas han till sin gudfar Quentin för att komma rätt spår igen. Men Quentin är chef på piratradiostationen Radio Rock, som sänder från en båt mitt ute i Nordsjön och är befolkad av en eklektisk grupp diskjockeys. Gänget leds av The Count, en stor och gapig amerikan som är kung över radiovågorna och lever för musiken. Han backas troget upp av sina medprogramledare: Dave, ironisk, intelligent och fyndig; Simon, supertrevlig och ständigt på jakt efter sann kärlek; Midnight Mark, gåtfull, stilig och tystlåten; Wee Small Hours Bob, vars intressen är folkmusik och droger; Thick Kevin, innehavare av den lägsta intelligensen mänskligheten någonsin skådat; On-the-Hour John, nyhetsuppläsare samt Angus ”The Nut” Nutsford, troligen den mest irriterande mannen i Storbritannien.

Sneakers

00:45 – 03:05

SneakersRobert Redford spelar rollen som Martin Bishop, en man som är efterlyst av CIA. Han lever under falskt namn och hemlig identitet på grund av sin bakgrund som datahacker. Han har dock lämnat sitt kriminella liv bakom sig och driver nu en firma med vännerna Crease, Mother, den blinde Whistler och elektronikgeniet Carl. En dag blir Martin kontaktad av två agenter som hävdar att de arbetar för regeringen och att de känner till Martins hemliga identitet. De ställer Martin inför ett ultimatum. De vill att han ska hjälpa dem att få tag i en elektronisk uppfinning och knäcka den svåraste koden av alla, nämligen den som öppnar vägen till den största och viktigaste av alla databaser. Om han inte hjälper dem kommer de att avslöja hans tvivelaktiga bakgrund…

Iskariot

01:25 – 03:05

Valle och Mona lever det perfekta livet med sin dotter i villan på Lidingö. Men Valles yngre bror, Adam, försörjer sig som knarklangare. Adam ligger illa till. Han har blivit rånad på ett stort parti kokain, värt ett antal miljoner på gatan. Adam vädjar till Valle om hjälp. Skulden ska betalas omedelbart. Valle går i god för Adam men Adam skjuter en av Masens hantlangare.

That old feeling

01:35 – 03:25

That Old FeelingBette Midler spelar rollen som Lilly, en filmstjärna som antagligen har nått sin storhetstid för länge sedan. Hon träffar på sin ex-man, Dan (Dennis Farina) när deras dotter Molly (Paula Marshall) gifter sig. Föräldrarna hatar varandra och ännu mer hatar de varandras nya partners. Men gränsen mellan att hata och att älska kan vara tunn… Text-TV s. 690.

Ellie Parker

02:20 – 04:25

Ellie ParkerAmerikansk dramakomedi från 2005. Ellie Parker har flyttat från Australien till Los Angeles för att förverkliga sin dröm om en skådespelarkarriär i Hollywood. Hon jäktar mellan provspelningar, teaterklasser och sin psykolog. Någonstans i hetsen börjar hon tappa greppet om vem hon egentligen är och hamnar in i en identitetskris.

The Thing

01:50 – 03:55

The ThingSkräckfilmens mästare, John Carpenter (Halloween, Flykten från New York), kombinerar här Kurt Russels oförglömliga skådespeleri med fantastiska visuella effekter. Detta skapar ramarna omkring den klassiska filmen ”The Thing”. Vintern 1982. En grupp bestående av 12 forskare befinner sig på en avsides belägen station på Antarktis, när de upptäcker att rymdväsen som begravts i snön för mer än 100 000 år sedan. Det upptinade monstret orsakar snabbt föroödelse, skapar skräck… och förvandlar sig till en av dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *