Kvällens filmer: Medan du sov, Speed 2: Cruise control, M…

Medan du sov, Speed 2: Cruise control, Mr Troop Mom, Skicka vidare, Lejonkungen, Änglar och demoner, Gladiator, Crocodile Dundee, The cleaner, Percy Jackson och kampen om åskviggen, Evan den allsmäktige, The Fan, Stand by me, Rollerball, The tournament, Real Crime: Bombers on the Run

Medan du sov

20:00 – 22:10

Amerikansk romantisk komedi från 1995. Lucy jobbar som spärrvakt vid en tunnelbanestation och hennes liv är allt annat än spännande. Hennes enda glädjestund på dagen är när en främling, som hon är kär i på avstånd, köper biljett av henne. En dag räddar Lucy livet på mannen vilket leder till att hans familj tror att hon är hans fästmö (n)

Speed 2: Cruise control

22:10 – 00:50

Speed 2: Cruise ControlAmerikansk action från 1997. Annie och Alex är på en romantisk kryssning när det ondskefulla datageniet Giger tar över fartyget. Hans plan är att få fartyget att kollidera med en oljetanker. Annie och Alex måste stoppa Giger. Frågan är hur de ska kunna utmanövrera någon som kan kontrollera hela fartyget från sitt tangentbord (n)

Mr Troop Mom

16:20 – 18:00

Advokaten och änklingen Eddie Serrano är mycket upptagen men försöker ändå alltid ställa upp och hjälpa sin dotter Naomi. När en förälder blir sjuk ställer han upp och åker med dotterns scoutgrupp på en campingtur. Amerikansk komedifilm från 2009.

Skicka vidare

22:00 – 00:30

Eugene Simonet är lärare i samhällskunskap, han lever ett inrutat liv och är något av en pedant. Arlene McKinney är en ensamstående mor som bor med sin tolvårige son Trevor i ett fattigt område. Hon dubbelarbetar för att förbättra sitt och sonens liv. Trevor går i Simonets klass.

Lejonkungen

16:30 – 17:55

LejonkungenAmerikansk animerad långfilm från 1994. Lejonungen Simba kan inte vänta på att bli Lejonkungen Simba. Men vägen dit är lång. Först måste han växa upp och lära sig att ta ansvaret som följer med kungatiteln. Sedan måste han klara alla faror som lurar på en blivande kung. Röster: Jonathan Taylor Thomas, Matthew Broderick, James Earl Jones, Jeremy Irons, Niketa Calame, m.fl. (Lion King). 5.1-ljud. HD.

Änglar och demoner

20:00 – 22:50

Änglar och DemonerStrax efter påvens död, dör även de kardinaler som tippats bli hans ersättare, en efter en. Alla ledtrådar pekar åt broderskapsorden Illuminati. Men Illuminati finns inte längre – eller gör de det? Vatikanen kontaktar Professor Langdon från Harvard för att få bukt på morden. Tillsammans med den vackra vetenskapskvinnan Vittoria Vetra ger han sig ut i den romerska natten för att dechiffrera symbolers dolda mening. Utredningen leder dem inte bara i famnen på en skräckinjagande opponent, men även till en upprörande upptäckt och en chockerande insikt.

Gladiator

22:50 – 01:55

GladiatorDen romerske generalen Maximus (Russell Crowe) leder sina trupper till seger mot germanerna. En åldrande Marcus Aurelius meddelar Maximus att han vill att han ska styra Rom när han är borta. En klassisk konfrontation uppstår mellan den tappre soldaten som inget hellre vill än att återvända till sin familj, och den svartsjuke och makttörstande Commodus, kejsarens ende son. Köpt som slav av den girige Proximo, måste Maximus döda eller dödas i arenan, för att inte bara rädda sig själv, utan även imperiet som han älskar och ärar.

Crocodile Dundee

16:50 – 17:55

Crocodile DundeeAustraliensisk komedi från 1986. New York-reportern Sue åker till Australien för att träffa och intervjua Michael J Crocodile Dundee, en man som har en egen safariverksamhet och som just överlevt en krokodilattack.

The cleaner

23:45 – 01:35

Amerikansk dramathriller från 2007 med Samuel L Jackson. Den före detta polisen Tom Cutler livnär sig på att sanera brottsplatser. En dag får han uppdraget att städa upp efter ett osedvanligt blodigt mord i en förortsvilla. Han gör sitt jobb och lämnar huset men när han ska hämta sina pengar säger frun i huset att hon inte beställt något jobb.

Percy Jackson och kampen om åskviggen

19:00 – 21:20

En tonåring vid namn Perseus ”Percy” Jackson upptäcker att han är ättling till den grekiske guden Poseidon och ger sig ut på ett äventyr. Han måste resa genom dagens Amerika tillsammans med vännerna Annabeth Chase, som också är halvgud, och Grover Underwood, en satyr, för att rädda sin mor, lämna tillbaka Zeus stulna åskblixt, och förhindra ett krig mellan gudarna. Baserad på den första romanen i författaren Rick Riordans bästsäljande bokserie. Med Uma Thurman, Pierce Brosnan och Sean Bean.

Evan den allsmäktige

21:20 – 23:15

Evan den AllsmäktigeEvan Baxter är en populär kongressledamot med en ljus framtid framför sig och ett mål att ”förändra världen”. Gud hör hans budskap och bestämmer sig för att ge honom en hjälpande hand. Gud ger Evan materialet och djuren han behöver för att bygga en ark. Efter att förgäves ha försökt ignorera Gud ger sig Evan tillslut och börjar jobba med planen – trots att de andra kongressledamöterna och hans familj tror han förlorat förståndet.

The Fan

23:15 – 01:35

The FanNär basebollspelaren Bobby Rayburn gör sin sämsta säsong någonsin tror hans största fan att det beror på att en annan spelare har Bobbys lyckonummer på tröjan och att lösningen på problemet är mord…

Stand by me

21:00 – 22:50

Stand by MeI en liten stad i Oregon möter vi en grupp vänner – den känslige Gordie, den tuffe Chris, den orädde Teddy och fegisen Vern – som drar ut på äventyr för att hitta liket efter en försvunnen tonåring. När de stöter ihop med stadens ligister (ledda av Kiefer Sutherland), som också vill hitta liket, upptäcker grabbarna en styrka som de inte visste att de hade. Stand By Me är en ovanlig och mycket intelligent film om vänskap och de oförglömliga upplevelser som utgör en del av att växa upp… Text-TV s. 690.

Rollerball

02:45 – 04:20

RollerballÅret är 2005 och den nya sporten Rollerball är enormt populär. Marcus Ridley bjuder med sig hockeyspelaren Jonathan Cross till Kazakstan, där de ska spela i ett lag med inhemska spelare som är minst sagt härdade i den våldsamma sporten. Unge Jonathan älskar att spela hjälte, men det dröjer inte länge förrän han börjar förstå att sportens arrangörer är villiga att göra nästan vad som helst för att lansera sin halsbrytande idrott. Text-TV s. 690.

The tournament

03:35 – 05:25

The TournamentBrittisk action från 2009. Några av världens mäktigaste män har utsett en hemlig tävling som äger rum vart sjunde år. Deltagarna förväntas att mörda för att vara sist kvar i tävlingen och vinna priset på 10 miljoner pund. För sju år sedan vann Joshua Harlow och nu är han tillbaka för att hämnas sin döda fru.

Real Crime: Bombers on the Run

02:50 – 03:50

Denna dokumentär berättar om en grupp terrorister, vars misslyckade attack mot Londons kollektivtrafik ledde till en dramatisk jakt på de skyldiga. Vi får se intervjuer med de vittnen som såg när gärningsmännen försökte detonera sina bomber, och de poliser som fick i uppdrag att få fast de skyldiga. Med hjälp av övervakningskameror och arkivmaterial pusslar denna dokumentär ihop gärningsmännens organisationer, och polisens utredningsarbete, innan gärningsmännen slutligen ställdes inför rätta. Mark Austin presenterar denna dokumentär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *