Kvällens filmer: Miffo, Iron man, The cell, The cell 2, D…

Miffo, Iron man, The cell, The cell 2, Date Movie, When a Man Loves a Woman, Flags of Our Fathers, For One More Day (Oprah Winfrey Presents), Miss Secret Agent, Analyze That – Analysera ännu mera, Djungel-George, The ex, Anna och kungen, Simone, Bröllopsprovet, Iskallt mord, Alien Autopsy, Barb Wire, Moonlight Mile

Miffo

20:00 – 22:00

Svensk dramakomedi från 2003. Tobias är nyutexaminerad präst och börjar arbeta i en förort utanför Stockholm. Där träffar han den rullstolsburna Carola. Känslorna blossar upp mellan de två men deras skilda liv sätter käppar i hjulen för dem och frågan är om deras kärlek kan övervinna klassklyftan (n)

Iron man

22:00 – 00:30

Iron ManAmerikansk action från 2008. Industrimannen och miljardären Tony Stark kidnappas och tvingas bygga vapen åt fienden. Han lyckas bygga en robotiserad järnrustning och fly genom att använda den. Han bestämmer sig för att utveckla rustningen med vapenkraft, datakraft och flygkraft och med den på blir han Iron Man och börjar bekämpa ondskan i världen (n)

The cell

00:30 – 02:50

The CellAmerikansk thriller från 2000. Catherine Deane är psykoterapeut och har en ovanlig förmåga, hon kan bokstavligen ta sig in i människors medvetanden. Hennes udda talang får FBI att kontakta henne för att ta reda på var en seriemördares sista offer är gömt. Mördaren ligger i koma och tiden är knapp. Catherine har bara några timmar på sig att ta sig in i mördarens undermedvetna för att kunna rädda livet på den oskyldiga kvinnan. Det blir en resa i mördarens sjuka tankar och drömmar som hotar att krossa henne (n)

The cell 2

02:50 – 04:40

Amerikansk thriller från 2009. Seriemördaren Cusp har ihjäl sina offer bara för att väcka dem till liv tills de själva ber om att han ska göra slut på deras liv en gång för alla. Den före detta FBI-agenten Maya, var Cusps första offer och efter att ha legat i koma ett år efter hans tilltag har hon utvecklat en synsk förmåga. När Cusp dyker upp igen ber hennes tidigare chef, Kassel, henne att komma tillbaka och hjälpa till att en gång för alla stoppa Cusp framfart. Men tiden är knapp och Maya blir tvungen att använda sig av sina förmågor i ett försök att rädda den unga kvinna som Cusp håller fången (n)

Date Movie

18:25 – 20:00

Date MovieJulia Jones letar länge efter den rätte i helt fel filmer, ända tills hon äntligen lyckas roffa åt sig drömkillen. Nu börjar problemen.

When a Man Loves a Woman

21:00 – 23:35

When a Man Loves a WomanMichael, Alice och deras två döttrar lever ett till synes lyckligt liv. Han är pilot. Hon är vacker, smart och verkar ha kontroll på det mesta. Men bakom idyllen döljer sig en tragisk situation. Alice är alkoholist.

Flags of Our Fathers

23:35 – 02:10

Flags of Our FathersLivshistorierna om de sex amerikanska män som var med och reste flaggan vid slaget mot japanerna vid Iwo Jima.

For One More Day (Oprah Winfrey Presents)

01:15 – 03:05

Charley var som barn alltid tvungen att välja mellan sin mor och sin far. Han växer upp och startar en egen familj. En ödesdiger helg lämnar han sin mor för att i hemlighet träffa sin far och mamman dör medan han är borta. Detta plågar honom i flera år. Han bestämmer sig för att ta sitt liv.

Miss Secret Agent

21:00 – 23:15

Fröken Amerika-tävlingen har mottagit hot från en av landets mest ökända brottslingar. FBI har bevakat psykopatens utsvävningar under en längre tid och detta verkar som deras bästa chans att fånga galningen. Planen är enkel, en av deras agenter måste infiltrera tävlingen som en av fröknarna. En sökning genom dataregistren ger fullträff i form utav Gracie Hart (Sandra Bullock), en naturlig om dock lite vildväxt skönhet. Gracie behöver fixas till rejält om hon ska kunna agera som fröken och Victor Melling (Michael Caine) får uppdraget att göra om henne, något som ska visa sig vara lättare sagt än gjort… Text-TV s. 690.

Analyze That – Analysera ännu mera

23:45 – 01:40

När gangstern Paul Vitti släpps ut ur fängelset är han i desperat behov av terapi. Givetvis vänder han sig till sin gamle psykiatriker Ben Sobel för stöd. Han finner dock att den gode doktorn är i behov av lite hjälp han också för han är rejält stressad.

Djungel-George

17:00 – 19:00

Amerikansk familjekomedi från 1997. Ett plan kraschar i djungeln. Ombord finns spädbarnet George, som överlever och tas omhand av en intelligent apa. Många år senare räddas en ung flicka av George under en safari och sakta lär han sig människors sätt att leva igen. Åldersgräns 7 år.

The ex

20:00 – 22:00

The ExAmerikansk romantisk komedi från 2007. Tom tvingas förändra sitt slappa liv när hans framgångsrika fru, Sofia, blir gravid. Sofia har tidigare dragit in alla pengar till hushållet och nu måste Tom börja jobba för att kunna ersätta hennes roll. Hans nye chef, Chip, är Sofias ungdomskärlek. Tyvärr är det bara Tom som genomskådar hans falskhet. Åldersgräns 11 år.

Anna och kungen

01:25 – 04:25

Amerikanskt drama från 1999. Året är 1862 och Anna Leonowens har blivit änka och ensam med en son. Hon beslutar sig för att lämna sitt hemland England för att resa tusentals mil till ett land som nästan är okänt för västvärlden: Siam. Anna, som är lärarinna, ska undervisa landets kung Mongkuts 58 barn. Arbetet går till en början trögt, mötet med det nya landet blir en kulturchock mellan öst och väst. Anna lär sig snabbt att allt inte är lika enkelt som i England och hennes europeiska bakgrund kommer snart i konflikt med Mongkuts österländska. Men när Mongkut upptäcker att utländska krafter försöker störta honom kämpar Anna och kungen sida vid sida. Deras kamp utvecklar sig till en djup vänskap och Anna upptäcker att kungen är en stor man med visioner.

Simone

16:40 – 19:00

Viktor Taransky som är en regissör på väg utför, har precis förlorat sin sista chans till comeback när hans temperamentsfulla skådespelerska lämnar honom i sticket. Taransky får sparken av sin före detta fru Elaine Christian som är filmbolagschefen och han förlorar allt hopp om att återförena med sin fru och deras dotter Lainey. Men då dyker datageniet Hank Aleno upp och förser Taransky med programvara för att digitalt skapa en skådespelerska ”Simone” – den första helt trovärdiga syntesskådespelerskan. ”Skådespelerskan” blir stjärna över en natt och alla tror att hon är en verklig person. Men allteftersom Simones populäritet ökar får han svårare att erkänna sin bluff mot sig själv eller världen.

Bröllopsprovet

21:00 – 22:50

BröllopsprovetRobin Williams, Mandy Moore och John Krasinski har huvudrollerna i denna sorglöst romantiska komedi om ett ungt par som vill träda fram till altaret, och om en präst som vill sänka skilsmässofrekvensen genom att gallra ut par som inte har en chans att lyckas innan det är dags att kasta risgrynen. Franks giftermålskurs sätter de unga tu på svåra prov, med galna lektioner, enorma hemlexor och en del ren och skär integritetskränkning.

Iskallt mord

22:50 – 01:15

När liket efter en drunknad kvinna hittas i ett dike i skogen kallas detektiv Cassie Mayweather och hennes nye partner till platsen. Cassie känner omedelbart att det är något som inte riktigt stämmer. Hon följer därför sin instinkt och fokuserar utredningen på två mycket olika ynglingar, den ene en högt begåvad tönt och den andre en bortskämd rikemansson. Men kan hon bevisa att det är den udda tonårsduon som ligger bakom det bestialiska dådet? Text-TV s. 690.

Alien Autopsy

01:15 – 03:05

Alien AutopsyÅret är 1995 och vännerna Ray och Gary reser till Ohio för att leta efter Elvis-memorabilia. Men snart hamnar de i trubbel med en maffiamedlem. Deras enda utväg är att återskapa en hemmavideo som visar en obduktion av en utomjording. Med hjälp av sina vänner – en begravningsentreprenör, en docktillverkare, en slaktare och en restaurangägare – lyckas de grundlura gangstern. Men de har inte räknat med att den internationella pressen ska få nys om historien…

Barb Wire

02:40 – 04:15

Barb WirePamela Anderson har huvudrollen som Barb Wire, framtidens mest fruktade legosoldat. Året är 2017 och det är krig i USA. Barb blir inblandad i en komplott för att hjälpa en känd forskare. Barbs expojkvän kommer till stan och hon tvingas bestämma sig för om hon kan lite på mannen som en gång gick bakom ryggen på henne.

Moonlight Mile

02:15 – 04:20

Moonlight MileJoe och hans flickvän Diana är förälskade och delar varandras framtidsdrömmar. Men Joes liv förändras för alltid när Diana plötsligt dör under tragiska omständigheter. Bedövad av smärta flyttar han in hos sin bortgångna fästmös föräldrar och tillsammans uthärdar de sorgen och saknaden. När Joe sedan träffar och förälskar sig i en annan kvinna, Bertie, blir känslan av svek förkrossande. Joe kastas mellan hopp och förtvivlan, men tvingas så småningom att välja mellan sitt gamla liv tillsammans med Diana och sin framtid med Bertie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *