Kvällens filmer: Min stora feta grekiska semester, Levand…

Min stora feta grekiska semester, Levande måltavla, Phone booth, Broken bridges, Familj på väg, Taking Lives, Breaking and Entering, Sex Drive, 2 Fast 2 Furious, Batman – återkomsten, Sideways, 88 Minutes, Nu blåser vi snuten, Hajen 3, Rest Stop 2: Don’t Look Back, Hush Little Baby, Breakdown, Terminator, Darfur Now

Min stora feta grekiska semester

20:00 – 22:00

Amerikansk romantisk komedi från 2009. Amerikanska Georgia har flyttat till Grekland för ett lärarjobb i Aten. Men när hon får sparken därifrån tvingas hon försörja sig som bussguide. Ett jobb hon hatar. Precis när hon bestämt sig för att ge upp och flytta hem till USA möter hon turisten Irv som får henne att inse att livet inte är så djävligt trots allt och att kärleken finns närmre än hon kunnat ana (n)

Levande måltavla

22:00 – 00:45

Brittisk action från 1985. Den franske industrimagnaten Max Zorin och hans medhjälpare planerar att sabotera microchips-marknaden för att själva ta över handeln. De tänker skapa en jordbävning i Silicon Valley. James Bond får i uppdrag att stoppa den ondskefulle Zorin och det blir en tuff jakt för Bond som för honom både till Sibirien och Paris (n)

Phone booth

00:45 – 02:25

Phone BoothAmerikansk thriller från 2002. Pr-konsulten Stu Shepard stannar till vid en telefonkiosk i New York för att ringa sin klient, den unga och lovande skådespelaren Pamela McFadden. Hon tackar nej till att ta en drink med honom och de avslutar samtalet. Det blir upptakten till Stus livs värsta mardröm. Det ringer i telefonkiosken och Stu svarar. Samtalet kommer från en anonym person som hotar att berätta om Stus invit till Pamela för hans fru. Han säger åt Stu att inte lägga på luren för då kommer han att skjuta honom till döds (n)

Broken bridges

02:25 – 04:40

Broken BridgesAmerikanskt drama från 2006. När den avdankade countrysångaren Bo Price lillebror dör återvänder han till sin hemstad för att gå på begravningen. När han träffar sin ungdomskärlek Angela, som han svek när han var ung, får han också för första gången träffa sin dotter Dixie. Det blir ett känslosamt möte både med staden, dottern och Angela (n)

Familj på väg

18:00 – 20:00

Familjen Munro ser verkligen fram emot sin semester på Hawaii. Men pappa Bobs chef beordrar honom att komma till ett möte i Colorado om han inte vill förlora sitt jobb. Bob måste snabbt hitta en alternativ semesterplan. Han lyckas få med sig familjen på en husbilssemester med löftet att de ska komma varandra närmare. Amerikansk komedifilm från 2006.

Taking Lives

21:30 – 23:45

Taking LivesEn svårfångad seriemördare har i 20 år antagit sina offers identitet. Men nu har ett genombrott skett och FBI-agenten Illeana Scott ska utreda fallet. Det är Scotts jobb att veta hur en mördare tänker. Att förutse hans nästa drag. Att hindra varje motdrag.

Breaking and Entering

00:45 – 03:05

Breaking And EnteringHistorien skildrar brott, både känslomässiga och kriminella, vilket är följden av ett möte mellan en yuppie-arkitekt och den unga muslimske tjuv som bryter sig in på hans kontor. Amerikansk thrillerfilm från 2006.

Sex Drive

00:05 – 02:15

Sex DriveVissa saker är värda att köra långt för. Om man som Ian är 18 år och känner sig som USAs sista oskuld gör man desperata saker.

2 Fast 2 Furious

21:30 – 23:40

2 Fast 2 FuriousBrian O’Conner har lämnat Los Angeles till följd av sina olagliga förehavanden och driver nu runt på Miamis gator och tjänar sitt uppehälle genom street-raicing. Övervakad av tulltjänstemannen Monica Fuentes grips han av polisen och tvingas motvilligt till att infiltrera drogkungen Carter Verones organisation i utbyte mot att hans brottsregister raderas. Brian beger sig hem till Barstow där han anlitar sin gamla kumpan Roman Pearce. Tillsammans med Roman och Monica försöker de sätta fast Verone.

Batman – återkomsten

23:40 – 02:05

Efter att ha besegrat Jokern står nu Batman inför Pingvinen, en vanställd individ vars önskan är att bli accepterad i Gotham. Han tar hjälp av den fördärvade affärsmannen Max Schreck för att bli Gothams borgmästare och tillsammans gör de allt i sin makt för att visa Batman i dålig dager. Samtidigt som Batman försöker rentvå sitt namn tvingas han också ta itu med den mystiska Catwoman som har samma personlighetsstörning som han själv.

Sideways

21:30 – 22:00

SidewaysAmerikanskt drama från 2004. Jack ska gifta sig men innan den stora dagen beger han sig tillsammans med vännen Miles ut på en vinresa i Kalifornien. Vinkännaren Miles hoppas på att få njuta av vindistrikten medan Jack är ute efter att ha lite kul innan han stadgar sig. Resan blir omtumlande för dem båda och den blir inte vad de förväntade sig. Det sätter derans vänskap på prov.

88 Minutes

00:25 – 02:45

88 MinutesAmerikansk thriller från 2007. Professor Jack Gramm jobbar extra som rättspsykiatiker åt FBI. När seriemördaren Jon Forster, som Jack hjälpte byrån att sätta dit, ska avrättas får Jack ett samtal med meddelandet att han har 88 minuter kvar att leva. Samma kväll sker två mord, identiska med de dåd Forster utförde. Frågan är vem som ligger bakom morden och vem det är som är ute efter Jack.

Nu blåser vi snuten

22:00 – 00:00

Lastbilschauffören Big Enos Burdette utmanar en kollega, Bandit, i ett lastbilsrally. Problemet är att det inte är lagligt att köra lastbilar fulla med öl hur som helst genom staterna. Text-TV s. 690.

Hajen 3

00:00 – 02:00

Det är premiär för Undersea Kingdom, en plats där man i långa glastunnlar kan studera sjölivet under vattenytan. Men en vit haj har lyckats ta sig in i den avstängda lagunen och olyckan är ett faktum… I rollerna bl a Dennis Quaid, Bess Armstrong och Simon MacCorkindale. Regi: Joe Alves.

Rest Stop 2: Don’t Look Back

02:35 – 04:00

För ett år sedan pepprade, slaktade och mosade den mystiske rastplatsmördaren de unga turisterna Jesse och Nicole. Nu kommer ytterligare tre turister för att leta efter det saknade paret. Och det betyder att mördaren får tillfälle att återigen visa prov på sina mordiska talanger – blodigare och hemskare än någonsin. Och han är inte ensam. Husbilen, full med levande lik, är också tillbaka och gör den gamla motorvägen osäker. Jesses och Nicoles misshandlade spökgestalter är ute efter hämnd. De är fast beslutna att ge igen med samma blodiga mynt. Titta om du törs. Men vad du än gör, se dig inte om!

Hush Little Baby

04:00 – 05:25

Jamies yngsta dotter Amanda drunkar i en tragisk olycka, vilket tar hårt på hennes unga mor. Två långa år senare blir hon gravid igen och både hon och hennes man Peter glädjer sig åt att bli föräldrar. Men det är någonting underligt med den lilla nyfödda. Bebisen Catlin verkar vara olik andra barn från det ögonblick hon föds.

Breakdown

02:45 – 04:45

BreakdownAmerikansk thriller från 1997. På väg från Boston till San Diego får Jeff och hans fru Amy motorstopp, mitt ute i ödemarken i Arizona. Amy får lift med en långtradare till närmsta kaféet för att därifrån ringa efter hjälp. Jeff får igång motorn och beger sig efter Amy, men på kafét finns hon inte och Jeff förstår att något har hänt henne. Från 15 år.

Terminator

02:00 – 04:05

I det post-apocalyptiska året 2029 ligger Los Angeles i ruiner och styrs av tyranniska maskiner. Kyle Reese, en medlem ur motståndsrörelsen teleporteras tillbaka till 1984 för att rädda Sarah Connor, modern till den man som kommer att leda 1900-talets rebeller mot maskinerna, från att avrättas innan hans födelse. Terminator, som är en grym, tungt beväpnad och nästintill oövervinnelig cyborg, sänds tillbaka till samma år för att döda Sarah Connor. Efter att dödat två kvinnor får han upp spåret på den riktiga Sarah Connor och jakten är i full gång.

Darfur Now

02:10 – 03:55

Denna prisbelönta dokumentär följer sex människor som är fast beslutna att stoppa lidandet i Sudans krigshärjade Darfur. De sex personerna – en amerikansk aktivist, en internationell åklagare, en sudanesisk rebell, en shejk, en chef inom FN:s livsmedelsprogram och en världsberömd skådespelare – visar hur kraften hos enskilda individer kan åstadkomma stora förändringar. Bevittna tragedier och triumfer, skräck och stolthet, i den grymma värld som dessa sex personer tar oss till. Den inspirerande berättelsen berör garanterat och du får veta hur din röst kan hjälpa till att rädda Darfur – nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *