Kvällens filmer: Modig, Pirates of the Caribbean: Vid världens ände, De…

Modig

Idag lördag den 26 december sänds följande filmer på TV: Modig, Pirates of the Caribbean: Vid världens ände, De misstänkta, 21, Legion, Hellboy 2: The golden army, Grease, The shining, Rocky 3, De fem legenderna, Blades of glory, The holiday, Flashdance, Descendants, African cats, Staying alive, Holidaze

Modig

ModigAmerikanskt animerat från 2012. Besluten att gå sin egen väg i livet trotsar prinsessan Merida en uråldrig tradition, vilket för med sig kaos till hennes kungadöme. Efter att ha tagit hjälp av en häxa drar hon på sin familj en förbannelse och Merida tvingas att häva förbannelsen innan det är för sent. Svenskt tal. Skådespelare: Emma Thompson, Julie Walters, Robbie Coltrane, Billy Connolly, Kelly MacDonald.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 18:15

Pirates of the Caribbean: Vid världens ände

Pirates of the Caribbean: Vid världens ändeAmerikansk actionkomedi från 2007. Jack Sparrow är fången i dödsriket och det är upp till Elisabeth, Will och Barbossa att frita honom. Men för att kunna utföra expeditionen måste de hitta ett sjökort som visar vägen. Samtidigt är representanter för den brittiske kungen ute efter att förinta alla pirater. Efter en lyckad fritagning av Jack står nu de fyra inför ett ännu tuffare uppdrag, att söka upp den ondskefulle spökpiraten Davy Jones, rädda Wills far och besegra det ostindiska kompaniet. Skådespelare: Stellan Skarsgård, Bill Nighy, Geoffrey Rush, Keira Knightley, Johnny Depp, Orlando Bloom.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 20:00

De misstänkta

De misstänktaAmerikansk thriller från 1995. En enorm explosion på ett skepp i San Pedros hamn dödar 27 människor och i samma stund går kokain värt 91 miljoner dollar upp i rök. Nyckeln till mysteriet ligger nu med det enda vittnet och fallets huvudmisstänkte, Roger ”Verbal” Klint, vars historia, som börjar med fem yrkestjuvar i en New York häkte, blir mer och mer invecklad. Skådespelare: Kevin Pollak, Kevin Spacey, Benicio Del Toro.

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 00:10

21

21Amerikanskt kriminaldrama från 2008. Ben Campbell behöver spara 300 000 dollar för att bli antagen till Harvards School of Medicine. Men han har svårt att få ihop pengarna. Hans matematiklärare Micky blir imponerad av hans kunskaper, och bjuder in Ben att bli medlem i en liten grupp som planerar att vinna miljoner i Las Vegas. Skådespelare: Kate Bosworth, Aaron Yoo, Liza Lapira, Kevin Spacey, Jim Sturgess.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 21:00

Legion

LegionAmerikansk action från 2010. Efter att en fruktansvärd katastrof drabbat Jorden blir en grupp främlingar strandsatta på en avlägsen plats i sydvästra Amerika. Oavsiktligt blir de mänsklighetens sista försvar när de upptäcker att en ung servitris är gravid med Messias. Skådespelare: Lucas Black, Charles S. Dutton, Adrianne Palicki, Paul Bettany, Dennis Quaid.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 23:30

Hellboy 2: The golden army

Hellboy 2: The golden armyAmerikansk-tysk action från 2008. Mänsklighetens öde hänger på en skör tråd när en hänsynslös alvprins väcker en armé av mytiska varelser och förklarar krig mot människorna. Det är nu upp till Hellboy och hans udda vänner att ta upp striden mot mörkrets krafter i den ultimata kampen mellan gott och ont. Skådespelare: Doug Jones, Jeffrey Tambor, Luke Goss, Ron Perlman, Selma Blair.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 00:15

Grease

GreaseAmerikansk musikal från 1978. Under ett besök i USA möter Sandy, från Australien, Danny Zuko och de blir förälskade. Till Sandys lycka bestämmer sig familjen för att stanna i USA. När Sandy sedan dyker upp på Dannys skola reagerar han inte som hon hoppats. Danny är ledare för det coola gänget T-birds och har ett rykte att leva upp till och Sandy passar inte in i hans livsstil. Sandy försöker att hitta vänner bland tjejerna i gänget Pink Ladies men hennes propra yttre får de andra tjejerna att göra narr av henne. Något måste göras, det är dags att göra sig av med den mesiga Sandy och tuffa till sig. Frågan är om Danny då kommer att vilja ha henne. Skådespelare: Jeff Conaway, Barry Pearl, Kelly Ward, John Travolta, Olivia Newton-John.

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 15:45

The shining

The shiningAmerikansk thriller från 1980. Jack Torrance, hans hustru Wendy och lille son Danny flyttar in i ett övergivet hotell i bergiga Colorado för att sköta om det under vintern. På hotellet har en mycket tragisk historia inträffat för ett antal år sedan. Skådespelare: Danny Lloyd, Scatman Crothers, Barry Nelson, Jack Nicholson, Shelley Duvall.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 23:25

Rocky 3

Rocky 3Amerikansk action från 1982. Rocky Balboa är världsmästare i tungviktsboxning. Han anar inte att hans trogne manager Mickey matchar honom mot alltför lätta motståndare. Mickey tror att Rocky förlorat sin ”killer”-instinkt och det visar sig att han har rätt – mot hans råd ställer Rocky upp mot en nykomling och följderna blir svåra. Skådespelare: Carl Weathers, Mr T, Tony Burton, Hulk Hogan, Sylvester Stallone, Burgess Meredith, Talia Shire.

Trailer:

Filmen visas på TV4 med start klockan 00:45

De fem legenderna

De fem legendernaAmerikanskt äventyr från 2012. De fem legenderna är en grupp hjältar med magiska krafter som de flesta barn hör talas om från sagor och äventyr. När en ond ande vid namn Pitch Black hotar att ta över världen, måste de odödliga hjältarna slå sig samman för första gången för att stoppa Pitch Blacks onda planer. Skådespelare: Alec Baldwin, Jude Law, Hugh Jackman, Chris Pine, Isla Fisher.

Trailer:

Filmen visas på TV4 med start klockan 13:05

Blades of glory

Blades of gloryAmerikansk komedi från 2007. Två olympiska konståkare blir fråntagna sina medaljer och blir avstängda från internationella singeltävlingar för alltid efter ett slagsmål. Nu är de tillbaka och genom ett kryphål i regelboken ställer de upp som ett par, trots att de fortfarande ser varandra som fiender. Och frågan är om sporten kommer att överleva Michaels och MacElroys säregna iskonster. Skådespelare: Amy Poehler, Will Arnett, William Fichtner, Jenna Fischer, Jon Heder, Will Ferrell.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 16:00

The holiday

The holidayAmerikansk romantisk komedi från 2006. Amanda från Los Angeles och Iris från London bor 800 mil ifrån varandra och har aldrig träffats, men dras ändå med samma problem: män. Efter att ha fått kontakt med varandra genom en webbsida byter de två främlingarna hus med varandra under två veckor för att glömma sina trassliga kärleksliv. Men kärleken slår till när man minst anar det, och snart knackar drömprinsen på deras dörrar. Skådespelare: Jude Law, Jack Black, Eli Wallach, Cameron Diaz, Kate Winslet.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 13:55

Flashdance

FlashdanceAmerikanskt drama från 1983. Alex är en ung dansare som för att överleva jobbar som svetsare på dagarna och som nattklubbsdansös på kvällarna. Hon kämpar för att bli antagen till en prestigefull balettakademi. När Alex upptäcker att hennes pojkvän, Nick, som även äger fabriken hon arbetar på, har försökt hjälpa henne att bli antagen till balettakademin blir hon ursinnig. Nu måste hon försöka hitta sin inre styrka för att kunna förverkliga sina drömmar. Skådespelare: Michael Nouri, Lili Skala, Jennifer Beals.

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 13:45

Descendants

DescendantsAmerikanskt äventyr från 2015. I ett nutida idylliskt rike bor Ben som är son till kung Adam och drottning Belle. Den välmenande tonåringen erbjuder en chans till försoning för de problemskapande avkommorna till Disneys klassiska skurkar: Cruella De Vil, Maleficent, Den Onda Drottningen och Jafar. Skådespelare: Dove Cameron, Booboo Stewart, Kristin Chenoweth.

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 15:55

African cats

African catsAmerikanskt dokumentärprogram från 2011. Vi följer två kattfamiljer, en gepardfamilj och en lejonfamilj som lever på den afrikanska savannen. De fostrar sina ungar att överleva i den ofta tuffa naturen.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 9 med start klockan 16:45

Staying alive

Staying aliveAmerikanskt drama från 1983. Tony Manero, en före detta discokung, har lämnat det lokala discot i Brooklyn och jobbar som danslärare. Han har siktet inställt på en karriär på Broadway. När han slutligen får en liten roll, som skulle kunna leda till ett genombrott, riskerar han att förlora chansen på grund av de två kvinnor han slits emellan. Skådespelare: Finola Hughes, Steve Inwood, Cynthia Rhodes, John Travolta.

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 18:00

Holidaze

HolidazeAmerikansk-kanadensiskt romantiskt drama från 2013. Melody är lyckligt singel, en karriärkvinna som ser fram emot att tillbringa julhelgen med likasinnade vänner. Men hennes chef vill annat, och mot sin vilja befinner hon sig nu i den hemstad hon lämnat för att övertyga invånarna om ett nytt bygge. Inte bara tvingas hon att återförenas med familjen och sin tonårskärlek Carter, hon måste också möta stadens motvilja för det hennes företag står för. Och så inträffar det omöjliga. Melody vaknar till en parallell verklighet, en där hon aldrig lämnat staden och är gift med Carter. Skådespelare: Kristin Booth, Maria Del Mar, Cameron Mathison, Jennie Garth.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 13:05

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *