Kvällens filmer: Monsters vs aliens, Prince of Persia, A …

Idag lördag visas följande filmer på TV: Monsters vs aliens, Prince of Persia, A beautiful mind, Proof of life, Dagboken – jag sökte dig och fann mitt hjärta, Mannen med järnmasken, Blood diamond, The sum of all fears, Streets of blood, Alex Schulman – Älska mig, …och så kom Polly, Dante’s Peak, Satisfaction, No strings attached, forts, The last airbender, Star Trek 6: The undiscovered country, First blood, Black Hawk down, The cave, Hotet från underjorden

Monsters vs aliens

Monsters vs AliensAmerikanskt animerat äventyr från 2009. När jorden attackeras av en utomjording vid namn Gallaxhar är mänsklighetens enda hopp fem figurer vars existens är en välbevarad hemlighet. En jättekvinna, en fiskapa, en hyperintelligent kackerlacka, en geléklump och en gigantisk insekt.

Trailer för Monsters vs aliens

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:10 – 20:00

Prince of Persia

Prince of PersiaAmerikansk action från 2010. Dastan, en äventyrslysten Prins i det medeltida Persien, försöker förhindra att landets härskare släpper lös en sandstorm över landet. Sanden är en gåva från gudarna, och har förmågan att vrida tillbaks tiden, men också förgöra världen.

Trailer för Prince of Persia

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 23:50

A beautiful mind

A Beautiful MindAmerikanskt drama från 2001. Baserat på en sann historia om matematikern och nobelpristagaren John Nash. Filmen utspelar sig under 50-talet när John möter sin fru Alicia. Hon tror att John är hemlig agent men snart uppenbarar sig den bisarra sanningen för Alicia. Nashs hemliga agentliv är bara en fantasi och fler av de personer han berättat om är inbillade. Nash får genomgå insulinchockterapi, vilket påverkar hans matematiska tänkande. Han ser bara en utväg, att sluta med pillren, vilket leder till att hans inbillningar återkommer.

Trailer för A beautiful mind

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:50 – 02:30

Proof of life

Proof of LifeAmerikansk actionthriller från 2000. Peter arbetar som ingenjör i ett projekt där ett stort oljeföretag ska bygga en damm, men han blir kidnappad av regeringsfientliga rebeller. När de förstår vem han är kräver de en lösensumma på 3 miljoner dollar. Frun Alice får ingen hjälp av företaget eller regeringen och till slut står det enda hoppet till gisslanförhandlaren Terry. Det visar sig dock att det krävs mer än snack för att rädda Peter.

Trailer för Proof of life

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:45

Dagboken – jag sökte dig och fann mitt hjärta

Amerikanskt drama från 2004. Den unga Allie kommer på 1940-talet till staden Seabrook i North Carolina och där möter hon Noah Calhoun och kärlek uppstår. Men omständigheter och krigsutbrottet i Europa skiljer de unga åt och när Noah återvänder från kriget är Allie förlovad med en annan man. Flera decennier senare hittar Duke Allies dagbok och börjar läsa den för en kvinna han regelbundet besöker på ett sjukhem.

Filmen visas på Sjuan klockan 17:35 – 20:00

Mannen med järnmasken

Amerikanskt äventyr från 1998. 1600-tal i Frankrike. Ludvig XIV regerar, men musketörerna kommer göra allt för att den rätte tronarvingen, hans fängslade bror, ska få makten. Ludvig är en fylltratt som låter sitt folk svälta samtidigt som han själv omger sig med ett överflöd av mat, vackra kläder och älskarinnor. I en fängelsehåla inte långt borta sitter konungens tvillingbror Philippe som egentligen är Frankrikes rättmätige tronarvinge. Hans ansikte döljs av en järnmask så ingen vet vem han är. Ingen utom musketörerna förstås och de har en genialisk plan – de ska frita Philippe och ersätta den nuvarande kungen med honom.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:35

Blood diamond

Blood DiamondAmerikansk action från 2007. I inbördeskrigets Sierra Leone förenas två män – en fattig fiskare och en före detta legosoldat – i jakten på en ovärderlig diamant. Många är beredda att gå över lik för att få tag i den. Leonardo DiCaprio Oscarnominerades för sin roll i detta uppmärksammade actiondrama.

Trailer för Blood diamond

Filmen visas på Sjuan klockan 22:35 – 01:25

The sum of all fears

The Sum of All FearsAmerikansk action från 2002. Vapenhandlare lyckas komma över kärnvapen och säljer dem till en grupp fascister ledda av Dessler som planerar att lura in USA och Ryssland i krig. Men den amerikanske presidenten, Fowler, blir misstänksam och anlitar CIA:s chef William Cabot och specialagent Jack Ryan för att titta närmare på saken.

Trailer för The sum of all fears

Filmen visas på Sjuan klockan 01:25 – 03:55

Streets of blood

Streets of BloodAmerikansk thriller från 2009. En polis i New Orleans omkommer när orkanen Katrina drar fram, det är i alla fall vad man tror. Men så upptäcker hans kollega, Andy Devereaux, att det inte var orkanen som tog död på polisen utan att han blev mördad. Nu måste Andy tillsammans med sin nye partner Stan Green försöka hitta mördaren.

Trailer för Streets of blood

Filmen visas på Sjuan klockan 03:55 – 05:45

Alex Schulman – Älska mig

Scenföreställning från 2013. Alex Schulmans debut på teaterscenen. I föreställningen tar han ett grepp om det han kallar vår tids största folksjukdom – bekräftelsebehovet. ”Älska mig” är en humoristisk betraktelse av människans vansinniga jakt på bekräftelse berättat utifrån hans egen historia. 3/1.

Filmen visas på SVT1 klockan 23:35 – 00:35

…och så kom Polly

Amerikansk komedi från 2004. Kan nygifte Reuben, vars brud var otrogen mot honom på bröllopsresan, hitta lyckan med sin gamla klasskamrat Polly?. Reuben är den försiktige försäkringsagenten vars tillvaro förvandlats till ett kaos. Han förälskar sig i Polly, som sätter stort värde på sin frihet och som inte är redo att slå sig ner. När Reubens fru en dag bestämmer sig för att komma tillbaka, står han inför ett svårt val.

Filmen visas på TV3 klockan 20:10 – 22:00

Dante’s Peak

Dante's PeakAmerikansk äventyrsaction från 1997. Kaos uppstår i staden Dante’s Peak då vulkanen får ett utbrott. Hinner de genomföra räddningsaktionen innan det är för sent?. Att den skulle kunna få ett utbrott kan ingen tänka sig. När vetenskapsmannen Harry Dalton kommer på besök till staden märker han dock att något är fel. Kommunen vägrar lyssna på honom och menar att en räddningsaktion kostar för mycket. Ingen tar Harry Dalton på allvar, förutom så småningom den kvinnliga borgmästaren. Invånarna i Dante’s Peak får snart ångra sin nonchalans – när ljudet av exploderande lava är det enda som hörs i staden.

Trailer för Dante’s Peak

Filmen visas på TV3 klockan 23:00 – 01:10

Satisfaction

SatisfactionAmerikansk komedi från 1988. Några tonåringar har ett band tillsammans – Mystery. De blir erbjudna att spela i Europa och kanske bli berömda, men är de redo för det?.

Trailer för Satisfaction

Filmen visas på TV3 klockan 01:10 – 03:05

No strings attached, forts

Amerikansk komedi från 2011. Emma och Adam har känt varandra från och till i 15 år. En dag bryter en berusad Adam samman i Emmas vardagsrum. De besluter sig för att inleda ett förhållande baserat på sex – ”friends with benefits”. Men lyckas de lämna sina känslor utanför sovrumsdörren.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:00

The last airbender

The Last AirbenderAmerikansk action från 2010. I ett främmande, magiskt land där de fyra elementens nationer utkämpar en uråldrig strid inser den 12-årige pojken Aang att han är en Avatar. Alltså en exceptionell varelse som står över naturens lagar och är den enda som kan återskapa balansen i världen.

Trailer för The last airbender

Filmen visas på TV4 klockan 02:30 – 04:40

Star Trek 6: The undiscovered country

Amerikansk science fiction från 1991. Klingonska imperiet hotar att falla sönder efter att en energiproduktionsanläggning har exploderat. Detta leder till att imperiet tvingas förhandla om fred med federationen. Under förhandlingarna dör klingonernas kansler Gorkon under brutala omständigheter. Klingonerna anklagar kommendör Kirk och doktor McCoy för mordet.

Filmen visas på TV6 klockan 16:45 – 19:00

First blood

First BloodAmerikansk action från 1982. Den före detta kommandosoldaten och Vietnamveteranen John Rambo plågas av sina minnen från kriget. När han anländer till en liten stad i bergen blir han på falska grunder anklagad och gripen för lösdriveri. I häktet trakasseras han av några småstadspoliser men lyckas fly till ett otillgängligt skogsområde. Polisen tar upp jakten och Rambo måste använda alla sina kunskaper och färdigheter han lärt sig som militär för att undkomma.

Trailer för First blood

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:00

Black Hawk down

Black Hawk DownAmerikanskt krigsdrama från 2001. Detta är den sanna historien om slaget i Mogadishu – ett kapitel amerikansk militärhistoria man helst av allt vill glömma. Det är den 3 oktober 1993 och en elitstyrka bestående av 120 amerikanska soldater släpps ned i Mogadishu. Meningen är att de ska tillfångata och föra bort två av den somaliske krigsherren Farrah Aidids löjtnanter. Men istället skjuts två UH-60 Black Hawk-helikoptrar ned och en operation som från början skulle ta en timme att genomföra, varar istället i 15 timmar. Resultatet blir att hundratals somalier och 18 amerikanska soldater dödas och 73 skadas.

Trailer för Black Hawk down

Filmen visas på TV6 klockan 23:00 – 01:50

The cave

The CaveAmerikansk skräckfilm från 2005. I bergskedjan Karpaterna i Rumänien påträffas resterna av en gammal medeltidskyrka. Under kyrkan upptäcks ett stort och sinnrikt grottsystem. Grottan delvis under vatten. Ett team av grottforskare, under ledning av bröderna Jack och Tyler, hyrs in för att kartlägga grottorna. När de har tagit sig ner och påbörjat expeditionen upptäcker de att någonting lurar nere i mörkret. En helt okänd biologisk art som inte är vänligt sinnad.

Trailer för The cave

Filmen visas på TV6 klockan 01:50 – 03:35

Hotet från underjorden

Amerikansk science fiction från 1990. Invånare i den lilla byn Perfection attackeras plötsligt av två urtidsmonster, ”graboider”, som hotar att förstöra och döda allt och alla.

Filmen visas på TV8 klockan 23:05 – 01:05