Kvällens filmer: Myteriet på Caine, JFK, 10 orsaker att h…

Myteriet på Caine, JFK, 10 orsaker att hata dig, Huset vid sjön, Sorority Boys, The Clearing, Black August, My Summer of Love, The Last Station

Myteriet på Caine

00:35 – 02:35

Under andra världskriget är kapten Queeg posterad på örlogsfartyget USS Caine. Men undan för undan förlorar han förtroendet från sina mannar som tycker att hans beteende blir mer och mer irrationellt. Under en kraftig storm avsätts han och löjtnant Maryk tar över. Men Queeg anser att han har utsatts för ett myteri och det blir en fråga som får avgöras i krigsrätt.

JFK

23:40 – 03:25

JFKAmerikanskt drama från 1991. Baserad på en verklig händelse. Distriktsåklagare Jim Garrison utreder mordet på president Kennedy i Dallas. Han tror inte på FBIs version av händelsen som pekar ut Lee Harvey Oswald som mördaren.

10 orsaker att hata dig

18:00 – 20:00

Redan första dagen i nya skolan faller Cameron pladask för vackra Bianca, men Bianca inte får gå ut med killar för sin pappa. Han ställer som ultimatum att först när den griniga, totalt hopplösa storasystern Kat också går ut med killar, är det dags för Bianca. Amerikansk romantisk komedifilm från 1999.

Huset vid sjön

21:30 – 23:30

En ensam läkare och en frustrerad arkitekt skickar kärleksbrev till varandra. Amerikansk dramafilm från 2006.

Sorority Boys

23:30 – 01:20

Sorority BoysDe tre grabbarna vaknar upp efter en fest omgivna av brudar och tomma burkar och upptäcker att hela partykassan blivit stulen. Detta leder till att de blir utslängda från studentföreningen och anklagade för stölden. Det finns bara ett sätt att finna den skyldige. Amerikansk komedifilm från 2002.

The Clearing

00:10 – 02:05

The ClearingWayne Hayes (Robert Redford) är en framgångsrik affärsman som säljer sin affärsverksamhet. En missnöjd före detta anställd, Arnold Mack (Willem Dafoe), kidnappar Wayne och kräver en lösensumma på 9 ½ miljoner. Medan Wayne är i fångenskap inser han vad som är viktigt i livet – och det är inte de långa arbetstimmarna. FBI försöker hjälpa honom, men kidnapparen håller sig undan. Under tiden måste hans fru Eileen (Helen Mirren) bearbeta förlusten, och barnen upptäcker vad deras far betydde för dem

Black August

01:30 – 03:40

George Jackson var en afroamerikansk vänsteraktivist. Som 18-åring fänglades han för att ha rånat en bensinstation. Här följer vi de sista 14 månaderna i fängelse av Jacksons liv. Amerikansk dramadokumentärfilm från 2007.

My Summer of Love

03:25 – 05:15

My Summer of LoveAmerikanskt drama från 2004. Mona och Tamsin kommer från helt skilda världar men när de träffas upptäcker de att de har mycket gemensamt. Under en sommar blommar deras vänskap. En vänskap som inte alla i deras omgivning förstår och försöker förstöra.

The Last Station

03:00 – 04:55

The Last StationEfter nästan femtio års äktenskap finner grevinnan Sofia, Leo Tolstojs hängivna hustru, passionerade älskarinna, musa och sekreterare, plötsligt sin hela värld vänd upp och ner. I sin nyligen skapade religions namn har den stora ryska romanförfattaren avsvurit sig sin adliga titel, sin egendom och till och med sin familj till fördel för fattigdom, vegetarianism och till och med celibat. Nu använder Sofia alla förförelsetrick på sin makes lojala lärling, som hon tror är ansvarig för att Tolstoj skrev under ett nytt testamente där han lämnar sina alster och egendom till det ryska folket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *