Kvällens filmer: National treasure, Young Victoria, The p…

Idag lördag visas följande filmer på TV: National treasure, Young Victoria, The prestige, Nu eller aldrig, Kärlek på menyn, Wild generation, 40 year old virgin, The boat that rocked, Mr Deeds, En värsting på Wall Street, Föräldraskap, The zookeeper, Double jeopardy, Mumien, Animal, Lovligt byte, Döden klär henne

National treasure

National TreasureAmerikanskt äventyr från 2004. Benjamin Franklin Gates är ättling till en skattsökarfamilj som alltid jagat efter samma sak, nämligen en krigskista som gömts undan av Fäderna. Ben är liksom sin konkurrent nära att upptäcka var den finns, men FBI är också med på ett hörn.

Trailer för National treasure

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 00:05

Young Victoria

Brittisk-amerikanskt drama från 2009. Året är 1837 och den knappt 18-åriga prinsessan Victoria tillträder som Englands drottning. Hon sitter på en av världens mäktigaste positioner, men bakom hennes rygg utspelar sig ett maktspel om hennes framtid. Imperiets öde vilar i hennes händer.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:05 – 02:05

The prestige

The PrestigeAmerikansk thriller från 2006. London 1800-talets slut. Robert och Alfred är två magiker vars intensiva rivalitet blir en kamp av besatthet, svek och svartsjuka med konsekvenser. Från det första mötet som två unga lovande magiker har de alltid varit konkurrenter. Det som började som vänskaplig konkurrens utvecklas till en bitter rivalitet, de blir fiender för livet och konsekvensen blir att de riskerar livet på alla de känner.

Trailer för The prestige

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:40

Nu eller aldrig

Nu Eller AldrigAmerikanskt drama från 2007. Två män som båda är sjuka i cancer träffas på sjukhuset. De har inte mycket gemensamt – Edward är stenrik, Carter jobbar som bilmekaniker – men ingen av dem är redo att dö riktigt än. Tillsammans ger de sig ut på en vild resa jorden runt för att se och uppleva allt de någonsin drömt om.

Trailer för Nu eller aldrig

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Kärlek på menyn

Amerikansk romantisk komedi från 2007. Kate är kock på en trendig Manhattankrog. Hon har ett enormt kontrollbehov och därför är hennes kärleksliv inte mycket att tala om. När hon får vårdnaden om sin nioåriga systerdotter och samtidigt får en ny medarbetare som hon inte vet hur hon ska hantera ställs hennes liv på ända.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:00 – 00:05

Wild generation

Brittiskt drama från 2006. 1983. En grupp begåvade studenter anstränger sig till det yttersta för att komma in på Englands mest prestigefulla universitet. Deras olika lärare är inte överrens om hur de bör gå till väga, och på vägen till målet måste eleverna ifrågasätta vad framgång egentligen innebär.

Filmen visas på Sjuan klockan 02:00 – 04:15

40 year old virgin

Amerikansk komedi från 2005. 40-årige Andy Stitzer har hunnit med mycket under sitt liv. Men det finns en sak som han inte gjort ännu. Andy har aldrig haft sex. Andys arbetskamrater ser det som sitt uppdrag att hjälpa honom att bli av med oskulden och de gör nästan vad som helst för att lyckas. Ingenting verkar dock hjälpa, tills Andy träffar Trish.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:15 – 00:10

The boat that rocked

The Boat That RockedBrittisk komedi från 2009. I 60-talets England gjorde myndigheterna allt för att stoppa den nya, sedelösa rockmusiken. Men utanför landets kust flöt piratradiostation Radio Rock omkring och sände ut tonerna som massorna ville höra. Ombord fanns ett gäng galna dj:s som genom sin gärning förvandlades till stjärnor över en natt.

Trailer för The boat that rocked

Filmen visas på SVT1 klockan 00:15 – 02:25

Mr Deeds

Amerikansk komedi från 2002. Deeds, som driver en liten pizzeria i en småstad, får en dag ett oväntat miljardarv. Förutom flera miljarder dollar inkluderar arvet ett stort mediebolag, ett fotbollslag, ett basketlag och en privat helikopter. Plötsligt har Deeds allt som krävs för att lyckas i affärsvärlden. Pengar kan förändra allt men inte alla.

Filmen visas på TV3 klockan 22:45 – 00:35

En värsting på Wall Street

Amerikansk komedi från 1996. Laurel Ayres är en av Wall Streets mest talangfulla kapitalplacerare. Men det faktum att hon är svart och att hon är kvinna, sätter käppar i hjulet för hennes karriär. För att få gehör för sina idéer tvingas hon uppfinna en vit och manlig affärspartner.

Filmen visas på TV3 klockan 00:35 – 02:50

Föräldraskap

Amerikansk dramakomedi från 1989. Vilka föräldrar gör inte allt för sina barn? Men ibland kan det bli lite för mycket. Särskilt när ungarna vänder upp och ner på huset, saboterar skolpjäsen och brorsan har spelmaffian i hälarna.

Filmen visas på TV3 klockan 02:50 – 04:50

The zookeeper

The ZookeeperAmerikansk komedi från 2011. Griffin arbetar som djurskötare på ett zoo, där djuren har en hemlighet – de kan prata.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:50

Double jeopardy

Double JeopardyAmerikansk thriller från 1999. Libby Parson lever i ett till synes lyckligt äktenskap men under en seglingstur förvandlas hennes liv till en mardröm. När Libby vaknar mitt i natten är båten täckt av blod och hennes make är spårlöst borta. Eftersom Libbys fingeravtryck finns på mordvapnet och hon dessutom är nedstänkt med sin makes blod blir hon fälld för mord. Men Libby upptäcker att hennes make lever och har iscensatt mordet på sig själv. Hon bestämmer sig för att så snart hon har blivit frigiven hämnas på sin make eftersom hon inte kan bli dömd för samma brott två gånger.

Trailer för Double jeopardy

Filmen visas på TV4 klockan 23:50 – 01:55

Mumien

MumienAmerikansk action från 1999. En grupp skattjägare åker på expedition till Saharaöknen år 1925. När de snubblar över en uråldrig grav återupplivar de en 3000 år gammal förbannelse. Den förkroppsligas av en hämndlysten reinkarnation av en egyptisk präst, som har dömts till en evighet bland de levande döda. O’Connor, Brendan Fraser, Rachel Weisz.

Trailer för Mumien

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:30

Animal

AnimalAmerikansk komedi från 2001. Marvins högsta dröm är att bli polis men han har inte de fysiska förutsättningarna. En dag råkar han ut för en bilolycka och tas om hand av en excentrisk läkare. Marvin lappas ihop med delar från djur och förvandlas till ett impulsstyrt muskelberg.

Trailer för Animal

Filmen visas på TV6 klockan 23:30 – 01:10

Lovligt byte

Lovligt byteAmerikansk actionkomedi från 1990. Rick har fått en ny identitet av FBI för att han ska hjälpa dem att sätta dit en intern narkotikabrottsling. Femton år senare springer han på sin ex-flickvän Marianne, som känner igen honom. Samtidigt har den man som utsetts till att skydda Rick bytts ut till någon som inte är helt pålitlig.

Trailer för Lovligt byte

Filmen visas på TV6 klockan 01:10 – 03:10

Döden klär henne

Amerikansk komedi från 1992. Två vackra kvinnor vill på inga villkor bli äldre och de vill absolut inte dö. När de kommer i kontakt med mystiska krafter får de evigt liv. De blir rivaler om samme man och försöker få honom att ta samma livselixir som de, men han vägrar.

Filmen visas på TV8 klockan 00:05 – 02:10