Kvällens filmer: Nätterna vid havet, Unbreakable, Preache…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Nätterna vid havet, Unbreakable, Preacher’s kid, Footloose, Rosa pantern, Rosa pantern 2, Kvarteret Skatan reser till Laholm, Grown ups, Take me home tonight, Hulk, Shakespeare in love

Nätterna vid havet

Amerikansk-australiskt drama från 2008. Adrianne är 45 år då hon plötsligt bli lämnad av sin man. Hennes tillvaro ställs på ända. För att ta sig samman flyr hon iväg till ett pensionat i en liten kuststad. Där träffar hon Paul, en 54-årig man som bär på minnen han försöker undfly.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 23:55

Unbreakable

Amerikansk thriller från 2000. Efter en fruktansvärd tågolycka med 131 döda återfinns bara en överlevande, David Dunne. Han har inte fått en enda skråma. Det verkar det ett mirakel. Men en främling vid namn Elijah Price dyker upp och har en minst sagt udda förklaring till olyckan.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:55 – 02:05

Preacher’s kid

Amerikanskt drama från 2010. Efter att ha tröttnat på sitt enformiga liv börjar prästdottern Angie längta efter nya upplevelser. Hon ger sig därför iväg på egen hand och ansluter sig till en gospelgrupp på resande fot. Hon upptäcker snart livet utanför småstaden är tufft, men vill inte återvända tomhänt, eller ännu värre – till en far som inte längre älskar henne.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 23:55 – 02:05

Footloose

Amerikanskt musikaliskt drama från 1984. När tonåringen Ren och hans familj flyttar från Chicago till den lilla staden Bomont i mellanvästern drabbas han av en riktig kulturchock. Trots tappra försök att anpassa sig, kan Ren inte acceptera att han faktiskt bor på ett ställe där rockmusik och dans är olagligt.

Filmen visas på Sjuan klockan 16:20 – 18:30

Rosa pantern

Amerikansk komedi från 2006. När en berömd fransk fotbollstränare och diamanten Den Rosa Pantern försvinner samtidigt blir det stora rubriker i pressen. För att polischefens toppdetektiver ska få lösa brottet i lugn och ro utses den ökände kommissarien Clousseau till att leda utredningen. Men det han inte räknat med är att Clousseau, trots sin klantighet, ska lyckas lösa brottet.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Rosa pantern 2

Amerikansk komedi från 2009. Inspektör Clouseau blir utsedd att ingå i det internationella Dreamteam som ska ta fast Tornado, tjuven som har stulit diamanten Rosa Pantern.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:15 – 00:00

Kvarteret Skatan reser till Laholm

Svensk komedi från 2012. Sommaren närmar sig och det är dags för vännerna i kvarteret Skatan att planera årets resa. Men i år är allt annorlunda. Magnus och Frida bestämmer sig för att semestra på egen hand för att rädda sitt äktenskap. Den eviga singeln Jenny har hittat kärleken – och ett privatplan. Ulf verkar vara den enda som ser fram emot den traditionsenliga resan. I ett desperat försök att återställa ordningen försöker han hitta på en lögn som ska få vännerna att ändra sig.

Filmen visas på SVT1 klockan 21:00 – 22:25

Grown ups

Amerikansk komedi från 2010. Fem vänner och före detta lagkamrater återförenas efter flera år, för att hedra sin barndoms baskettränares bortgång. Med fruar och barn i släptåg tillbringar de en helg tillsammans i huset vid sjön, där de firade sitt mästerskap åratal tidigare. De tar vid där de slutade, men upptäcker varför det inte är samma sak att bli äldre som att växa upp.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:05

Take me home tonight

Amerikansk komedi från 2011. Det är sent 1980-tal när Wall Street blomstrar och det verkar som om hela landet drar in enorma vinster. Matt Franklin som är utexaminerad från MIT, äcklas av materialismen och lämnar sitt jobb vid ett labb i staden och tar ett lågavlönat jobb i en videobutik, till hans fars stora bestörtning. Och kriserna fortsätter rada upp sig i Matts liv. Hans bästa kompis Barry har just fått sparken, hans smarta syster Wendy gängar sig med sin tråkiga pojkvän Kyle, och den vackra Tori Frederking, sedan länge ouppnåeligt föremål för Matts beundran, är plötsligt tillbaka i bilden.

Filmen visas på TV3 klockan 23:05 – 01:00

Hulk

Amerikansk action från 2003. Forskaren Bruce Banner råkar ut för en olycka i sitt labb, och blir utsatt för gammastrålning och en experimentiell form av nanomeds. Nanomeds är utvecklade för att läka sår men hittills har alla test resulterat i att de gjort motsatsen: dödat försöksdjuret. Mot alla odds överlever Bruce, men någonting har förändrats. Varje gång Banner blir arg eller upprörd förvandlas han till the Hulk – en stor grön varelse med enorm styrka som förstör allt i sin väg.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:45

Shakespeare in love

Amerikanskt drama från 1998. Den unge manusförfattaren William Shakespeare har drabbats av skrivkramp och kämpar med sitt senaste verk ”Romeo and Ethel the Pirate’s Daughter”. En av hans beundrare är den unga, välbärgade Viola, som är trolovad med den hårdhjärtade Lord Wessex, men drömmer om att bli skådespelerska. Eftersom kvinnor inte tillåts stå på scen under den här tiden, klär hon ut sig till pojke, går på provspelning för rollen som Romeo och får den. En förbjuden romans blommar mellan henne och William, en romans som växer tills den kulminerar i det oundvikliga. Så gör även den farsartade komedin om Romeo och piraterna, som förvandlas till en tidlös tragedi.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:30