Kvällens filmer: Perry Mason: The case of the telltale ta…

Perry Mason: The case of the telltale talk show host, Departed, The Dark Knight, Kod Mercury, Änglavakt, Strul, The wednesday woman, Bulletproof, Real Crime: Bombers on the Run

Perry Mason: The case of the telltale talk show host

20:00 – 22:00

Amerikanskt kriminaldrama från 1993. Ägaren till en radiostation, Winslow Keane mördas och radiopsykologen Sheila Carlin blir anklagad för mordet. Hon kontaktar sin vän Della Street för hjälp och Della vänder sig till Perry Mason och ber honom att bevisa att Sheila är oskyldig. Mason förhör de andra radiomedarbetarna och upptäcker att Winslow inte var populär bland sina anställda. Frågan är vem av dem som är mördaren och det blir en svår nöt att knäcka för Mason. Moses, Mariette Hartley, Regis Philbin (n)

Departed

21:00 – 00:05

Den unge polisen Billy Costigan blir utvald att infiltrera gangstern Costellos liga. Samtidigt som Billy försöker få Costello att lita på honom gör en annan ung polis, Colin Sullivan, snabb karriär hos delstatspolisen. Sullivan är en av en handfull elitpoliser i den specialstyrka som ska få Costello på fall.

The Dark Knight

21:00 – 00:05

The Dark KnightGothams beskyddare trappar upp kriget mot den organiserade brottsligheten. Tillsammans med polischef Jim Gordon och åklagare Harvey Dent vill Batman göra slut på den kriminella verksamhet som sprider skräck på stadens gator. Brottsbekämparna tycks vara framgångsrika, men hamnar snart i ett laglöst kaos, skapat av en snillrik gangster som de terroriserade invånarna i Gotham City känner till endast som Jokern.

Kod Mercury

00:05 – 02:15

En autistisk nioåring, Simon, avkodar en ny topphemlig kod från regeringen, som gömts i en korsordstidning. När han ska hämta ut priset utlöser han ett larm hos Nicholas Kudrow, chefen på National Security Agency. Kudrow säger att koden är till för att skydda amerikanska agenter världen över, och skickar en yrkesmördare som ska göra sig av med Simon. Simons föräldrar dödas, men Simon överlever och gömmer sig på en hemlig plats där han senare hittas av den okonventionelle FBI-agenten Art Jeffries, vars uppdrag är att beskydda pojken från NSA och deras lönnmördare.

Änglavakt

21:00 – 22:00

ÄnglavaktSvenskt drama från 2010. Ernst och Cecilia lever att stilla familjeliv i förorten men deras liv förändras för alltid när deras nioårige son råkar ut för en olycka och hamnar i koma. Ernst ser det som att slumpen som styr vad som händer men Cecilia söker efter en mening till det som hänt. Deras relation blir allt skakigare och de glider allt mer ifrån varandra. Men så dyker den mystiske fransktalande Walter upp i deras liv och erbjuder dem hjälp. Denna främling tycks veta mer om dem än vad de själva gör. Åldersgräns 7 år.

Strul

23:15 – 01:30

Svensk actionkomedi från 1988. Conny har precis flyttat till en liten stad och fått jobb som kemilärare när han blir anklagad för narkotikainnehav. Conny hamnar i fängelse trots att han är oskyldig. I fängelset trakasseras han av några interner. Han tvingas mot sin vilja att medverka i deras planer på en kupp, samtidigt som han försöker bevisa sin oskuld. Till råga på allt blir Conny kär i en kvinnlig polis.

The wednesday woman

01:30 – 03:20

Amerikanskt drama från 2000. Muriel försöker ta sig ur sitt alkoholmissbruk och dras in i en affär med den före detta fången Don Wigulow. En affär som hotar hennes äktenskap, dotter och hennes eget liv.

Bulletproof

23:00 – 00:40

BulletproofSmåtjuven Archie Moses anser att Rock Keats är hans bästa vän, ända tills det uppdagas att Keats i själva verket är en förklädd polis. Vid en knarkuppgörelse utbryter skottlossning och Moses råkar av misstag skjuta Keats i huvudet. När Keats har tillfrisknat och återvänder till arbete blir hans första uppdrag att eskortera sin före detta bästa vän Moses hem från Arizona för att han ska kunna vittna mot den knarkkung han arbetet för. Det visar sig bli en resa där de inte går säkra från vare sig polisen, FBI eller knarkkungarna och deras forna vänskap sätts på prov.

Real Crime: Bombers on the Run

00:50 – 01:50

Denna dokumentär berättar om en grupp terrorister, vars misslyckade attack mot Londons kollektivtrafik ledde till en dramatisk jakt på de skyldiga. Vi får se intervjuer med de vittnen som såg när gärningsmännen försökte detonera sina bomber, och de poliser som fick i uppdrag att få fast de skyldiga. Med hjälp av övervakningskameror och arkivmaterial pusslar denna dokumentär ihop gärningsmännens organisationer, och polisens utredningsarbete, innan gärningsmännen slutligen ställdes inför rätta. Mark Austin presenterar denna dokumentär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *