Kvällens filmer: Pirates of the Caribbean – Vid världens …

Idag lördag visas följande filmer på TV: Pirates of the Caribbean – Vid världens ände, Maffiabröder, Stranger Than Fiction, Comfort and joy, Arthur, Det bitterljuva livet, Babylon A.D, Rogue Assassin, Going Overboard, Född den fjärde juli

Pirates of the Caribbean – Vid världens ände

Just när han behövs som allra mest sitter den charmige piratkaptenen Jack Sparrow fången i piraternas dödsrike. I en ohelig allians ger sig Will Turner, Elizabeth Swann och kapten Barbossa ut på en desperat räddningsaktion. Kapten Jack är den siste av de nio piratlorderna vid The Brethren Court, som måste samlas för att utkämpa ett sista slag om piraternas frihet.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 20:00 – 23:20

Maffiabröder

Henry Hill växer upp på 50-talet och drömmer om att bli gangster. Han lierar sig med bossen Paul Cicero och blir vän med Tommy De Vito och Jimmy Conway. De tre tillbringar all tid tillsammans och med åren tar de sig högre upp i hierarkin. På 70-talet begår Jimmy och Tommy det största rånet i landets historia, men blir paranoida och börjar metodiskt ta livet av alla som hade något med det att göra. Henry börjar också på eget initiativ smuggla och sälja kokain bakom ryggen på Cicero.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:20 – 02:15

Stranger Than Fiction

Stranger Than FictionHarold Crick lever ett småtrist liv, men allt förändras när han vaknar upp en morgon och plötsligt hör en röst inuti sitt huvud som berättar om alla hans tankar och handlingar. Rösten tillhör författaren Karen Eiffel som precis håller på och skriva klart en bok där Harold är huvudpersonen. Karen har ingen aning om att Harold faktiskt existerar och nu måste Harold kämpa för att hitta henne innan hon har ihjäl honom i slutet av boken.

Trailer för Stranger Than Fiction

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:15

Comfort and joy

Karriäristen Jane Berrys vardag består av idel arbete. Men när hon råkar ut för en trafikolycka vänds hennes liv upp och ned. Jane vaknar upp i ett pararellt universum där hon är hemmafru med två barn. Hon försöker desperat att återvända men inser snart att hon hittat en ny mening med livet.

Filmen visas på Sjuan klockan 03:25 – 05:15

Arthur

ArthurMiljardärarvingen Arthur lever ett liv i sus och dus. Arthurs mamma är inte lika road av sin sons livsstil och ställer ett ultimatum, antingen så gifter han sig med affärskvinnan Susan eller så blir han arvlös. Problemet är att Arthur är kär i den levnadsglada Naomi.

Trailer för Arthur

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:00

Det bitterljuva livet

Vincent Eastmans äktenskap knakar i fogarna och han har inlett ett förhållande med en annan kvinna. Han har nu nått punkten där han måste besluta vem han ska leva med. Valet är svårt beroende på hur den 12-åriga dottern kommer att reagera.

Filmen visas på TV4 klockan 02:40 – 04:45

Babylon A.D

Den pensionerade legosoldaten Toorop tar sig an högriskjobbet att eskortera en rysk kvinna till Amerika. Vad han inte känner till är att hon är värd för en organism som en sekt vill komma åt för att genom genmanipulation alstra Messias.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:00

Rogue Assassin

Rogue AssassinNär FBI-agenten Jack Crawfords familj och arbetspartner mördas av den ökände lönnmördaren Rogue svär han att han ska hämnas deras död. Men Rogue är hal som en ål och åren går utan att Jack lyckas finna honom. Då Rogue sedan äntligen dyker upp på Jacks radar är han således så ivrig att ge den svårfångade torpeden vad han förtjänar att han totalt tappar omdömet…

Trailer för Rogue Assassin

Filmen visas på TV6 klockan 23:00 – 01:10

Going Overboard

Going OverboardFörbered er på mycket skratt ute på djupt vatten när Adam Sandler spelar Shecky Moskowitz, servitör på ett kryssningsfartyg som bestämt sig för att bli skeppets komiker. Shecky uppmärksammar att skeppets komiker Dickie Diamond alltid får de otroligt vackra kvinnorna genom att vara rolig. Dickie vill inte ha någon konkurrens och vägrar att ge Shecky en chans som ”förband”. Som ödet vill ha det så blåser Dickies hatt över bord och han blir inlåst på toaletten. Med komikern som antar ha ramlat över bord och vara förlorad och skeppet behöver en komiker så får Shecky sin stora chans inom Stand Up. Den stora frågan är om han kommer bli en succé eller flopp?

Trailer för Going Overboard

Filmen visas på TV6 klockan 01:10 – 03:00

Född den fjärde juli

Två oscar fick detta vietnamdrama från 1989 med Tom Cruise i huvudrollen. Filmen bygger på krigsveteranen Ron Kovics memoarer om åren i sydostasien och tiden efter hemkomsten då han blir politiskt medveten och går med i antikrigsrörelsen. När Ron åkte till Vietnam vinkade hans amerikanska vänner med flaggorna – när han kom tillbaka, lam från midjan och nedåt, brände de flaggorna. Tom Cruise spelar en man som måste hitta styrkan hos sig själv för att kunna skapa sig ett nytt och meningsfullt liv trots att han är rullstolsbunden.

Filmen visas på TV8 klockan 00:05 – 02:45