Kvällens filmer: Polisskolan 2 – Första uppdraget, Flight…

Polisskolan 2 – Första uppdraget, Flightplan, Best In Show, Mumien – drakkejsarens grav, Dumpad, Cliffhanger, Mitt stora feta grekiska bröllop, Eternal sunshine of the spotless mind, Drakarnas rike, Slackers, Walk Hard: The Dewey Cox Story, This Is It, Kissing a fool, The Shadow, Short cuts, Copperhead, Fröken Smillas känsla för snö

Polisskolan 2 – Första uppdraget

18:15 – 20:00

En grupp av polisskolans elever får jobb i ett polisdistrikt som trakasseras av en liga. Chefen är bror till skolans rektor och hotas med avgång om inte distriktet rensas upp. Amerikansk komedifilm från 1985.

Flightplan

21:30 – 23:25

FlightplanEfter sin mans död är Kyle Pratt är på väg hem till USA med sin lilla dotter. Då får hon uppleva varje mors värsta mardröm, sexåriga Julia försvinner spårlöst under flygningen mellan Berlin och New York. Kyle försöker desperat att bevisa för den allt mer tvivlande flygbesättningen att hennes dotter varit med ombord. Trots att kapten Rich vill tro på den sörjande änkan så pekar alla bevis på att hennes dotter aldrig varit med på planet, vilket gör att både passagerare och besättning tvivlar på Kyle och tror att hon är galen.

Best In Show

23:25 – 01:10

Best In ShowEtt dokumentärfilmsteam följer tävlande hundmänniskor, alla med olika egenheter. Vi möter Cookie Fleck, en dam med ett förflutet, och hennes toffelhjälte till karl, och vi träffar stressade yuppieparet Swan med sin kramdjursberoende Weimaraner.

Mumien – drakkejsarens grav

19:00 – 21:10

När en 2000 år gammal förbannelse bryts återupplivas en hänsynslös kejsare med en diabolisk plan som ska förslava världen. Mänsklighetens enda hopp att stoppa honom och hans odöda krigare ligger i familjen O’Donnells händer.

Dumpad

21:45 – 00:00

DumpadNär Sarah Marshall dumpar wannabemusikern Peter Bretter för rockstjärnan Aldous Snow, rasar hela Peters värld. Hans bästa vän föreslår att Peter reser iväg till Hawaii för att glömma sina sorger. Efter ankomsten till Hawaii och efter att ha träffat den vackra Rachel Jansen får Peter en rejäl chock efter att ha sett, inte bara Aldous Snow, utan även Sarah Marshall.

Cliffhanger

00:00 – 02:10

CliffhangerEfter att ha misslyckats med att rädda en god väns partner från att störta ner i en ravin tar bergsklättringsexperten Gabe (Sylvester Stallone) avstånd från allt vad bergsklättring heter. Men när ett plan störtar i ett bergsmassiv måste Gabe gripa in för att rädda eventuella överlevande. Flygpassagerarna visar sig dock vara allt annat än hederliga… TV3 Text s. 690.

Mitt stora feta grekiska bröllop

21:30 – 22:00

Amerikansk komedi från 2002. Toula Portokalos är drygt 30 år och arbetar på sina föräldrars restaurang i Chicago, men längtar efter något annat. Hennes far anser att en grekisk flickas uppgift är att hitta en lämplig grekisk make och bilda familj. När Toula äntligen träffar kärleken i läraren Ian Miller finns ett problem, han är inte grek. Frågan är om Toulas familj och speciellt hennes envise far kommer acceptera att hon blivit förälskad i en amerikan. Barntillåten.

Eternal sunshine of the spotless mind

23:40 – 01:45

Eternal Sunshine of the Spotless MindAmerikanskt drama från 2004. Den blyge och tillbakadragne Joel Barish vaknar en dag i februari och bestämmer sig för att inte gå till jobbet. I stället går han till stranden där han träffar den frisinnade Clementine Kruczynski och efter att ha umgåtts en hel dag följer hon med honom hem. Ju mer tid de tillbringar tillsammans desto säkrare blir Joel på att de har träffats förut. Sakta men säkert börjar han få minnesbilder av att han och Clementine har haft ett förhållande, men hon tycks inte känna igen honom alls. Åldersgräns 11 år.

Drakarnas rike

21:00 – 23:05

I ett nutida London bevittnar den 12-årige Quinn Abercromby uppvaknandet av en drake som har legat i ide i flera hundra år. Tjugo år senare är vuxne Quinn (Christian Bale) brandchef i ett befäst samhälle med ansvar att släcka bränderna som är anlagda av drakens avkomma, och som har kommit att hota människornas existens. Men så dyker räddningen upp i skepnad av Denton ”Dragon Slayer” Van Zan (Metthew MConaughey), en amerikan som är den enda som hittills lyckats döda en drake.

Slackers

23:05 – 00:50

SlackersDave, Sam och Jeff ska snart lämna universitetet med högsta betyg i lögn och fusk. De tre rumskompisarna har fuskat sig igenom de senaste fyra åren och nu när deras slutprov närmar sig kan ingen av dem ens ana vad som väntar dem…

Walk Hard: The Dewey Cox Story

00:50 – 02:40

Detta är historien om musikern Dewey Cox, vars sånger kunde förändra en hel nation. Under sin rock ´n roll tid låg Cox med 411 kvinnor, gifte sig tre gånger, fick 22 barn och 14 styvbarn, medverkade i sin egen TV show och skaffar sig vitt skilda vänner från Elvis till Beatles till schimpanser. Trots detta blir han en nationalikon som så småningom gör sig förtjänt av Darlenes kärlek.

This Is It

20:00 – 22:15

This Is ItFilmen följer musiklegenden Michael Jackson backstage under förberedelserna inför turnén This Is It, strax innan han dog.

Kissing a fool

01:00 – 02:55

Amerikansk romantisk komedi från 1998. Jay och Max har varit vänner sedan barnsben men de är varandras motsatser. Max älskar att festa och träffa många kvinnor medan Jay söker efter någon att dela sitt liv med. Han trodde han träffat kvinnan i sitt liv när han mötte Natasha men hon dumpade honom, något han inte kommit över. När Jay introducerar Sam för Max blir de två blixtförälskade och de förlovar sig omgående. När Max ber Jay att testa om Sam kommer att vara trogen och ber honom att försöka förföra henne vägrar Jay. Men snart är han ändå involverad med Sam.

The Shadow

02:10 – 04:00

The ShadowVi ser Alec Baldwin som den brottsbekämpande superhjälten The Shadow. Hjälten möter sin farligaste motståndare någonsin, den siste ättlingen till den till den mäktige Djingis Kahn som har bestämt sig för att ta New York i besittning med hjälp av masshypnos

Short cuts

01:45 – 05:15

Short CutsAmerikanskt drama från 1993. Filmen följer en olika människoöden. Här finns par, föräldrar, älskare och vänner vars öden korsas och snuddar vid varandra. Åldersgräns 15 år.

Copperhead

02:40 – 04:10

Den ökände revolvermannen ”Wild” Bill Longley reser till den dystra gruvstaden Magdalene i New Mexico, där han får reda på att hans gamle vän har mördats av ett gäng rånare. Men innan han kan hämnas sin väns död angrips staden av giftiga ormar, som har flytt ur sina underjordiska gömmor efter en gruvexplosion.

Fröken Smillas känsla för snö

01:15 – 03:30

Smilla Jaspersen från Grönland bor i Köpenhamn. När en pojke faller från taket på hennes hus, kommer polisen fram till att hans död är en olycka. Men Smilla, som är expert på is och snö kan se på hans fotavtryck att han sprang ifrån någon. Smilla påbörjar en egen utredning och gör flera upptäckter, som leder till ett hemlighetsfullt företag som gjort en rad mystiska resor till Grönland. Nu återstår för Smilla att ta reda på om de ligger bakom pojkens död.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *