Kvällens filmer: Polisskolan 3 – Begåvningsreserven, Reme…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Polisskolan 3 – Begåvningsreserven, Remember the Titans, Försoning, Public enemies, Bounty hunter, Incredible Hulk, Bounty hunter, Up in the air, forts, Into the wild, Frozen, Spy Game, Bangkok Dangerous, Fearless, Rage of the Yeti, Kär i karriären

Polisskolan 3 – Begåvningsreserven

En av stadens två polisskolor måste av ekonomiska skäl läggas ner. Före detta elever kallas in för att hjälpa till i kampen mellan skolorna.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:20 – 20:00

Remember the Titans

Remember the TitansSamtidigt som landet skakas av raskravaller och upplopp beslutar skolmyndigheten i Alexandria, Virginia, att stadens två rasåtskilda fotbollslag ska slås ihop. Som huvudtränare utses det färgade lagets tränare Herman Boone, medan det vita lagets tränare Bill Yoast blir hans assistent. Tillsammans kämpar de mot varandra och mot alla fördomar, för att skapa ett lag som kommer att skriva sporthistoria.

Trailer för Remember the Titans

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:35 – 01:55

Försoning

Brittisk-amerikanskt drama från 2007. När Cecilias trettonåriga lillasyster misstolkar ett kärleksmöte mellan henne och Robbie blir följden en skandal som tvingar dem att skiljas åt. Trettiotalets England bildar fond till detta känsloladdade, Oscarbelönade drama efter Ian McEwans roman. Skådespelare: Vanessa Redgrave, Romola Garai, Saoirse Ronan, Brenda Blethyn, Keira Knightley, James McAvoy.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:10 – 00:10

Public enemies

Public EnemiesAmerikansk thriller från 2009. John Dillingers våghalsiga bankrån under förbudstiden i USA gör honom till FBI:s mest efterspanade brottsling. Edgar J Hoovers polisorganisation sätter toppagenten Melvin Purvis på fallet, samtidigt som Dillingers popularitet växer hos den amerikanska allmänheten. Skådespelare: Marion Cotillard, Jason Clarke, Rory Cochrane, Johnny Depp, Christian Bale.

Trailer för Public enemies

Filmen visas på SVT1 klockan 00:15 – 02:30

Bounty hunter

Amerikansk action från 2010. Den neddekade prisjägaren Milo Boyd får i uppdrag att gripa sin före detta fru, reportern Nicole, som smitit från borgen för att träffa en informant. Milo hoppas att det ska bli ett lätt jobb, men snart har de både spelhajar och brottslingar efter sig, och de tvingas samarbeta för att klara sig med livet i behåll. Skådespelare: Jason Sudeikis, Cathy Moriarty, Dorian Missick, Peter Greene, Natalie Morales, Gerard Butler, Christine Baranski, Jennifer Aniston.

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 23:50

Incredible Hulk

Amerikansk action från 2008. Bruce Banner (Edward Norton) lever i det fördolda i jakt på ett botemedel mot den förbannelse som drabbat honom. Han har länge lyckats hålla sin aggressiva sida i schack. Men nu ställs inför ett mardrömslikt monster som skapats på samma sätt som den varelse han har inom sig. Nu måste Banner fatta ett livsavgörande beslut om sitt öde: att leva ett stillsamt liv som forskaren Bruce Banner eller som varelsen Hulken. Skådespelare: Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt, Lou Ferrigno, Edward Norton.

Filmen visas på TV3 klockan 23:50 – 02:05

Bounty hunter

Amerikansk action från 2010. Den neddekade prisjägaren Milo Boyd får i uppdrag att gripa sin före detta fru, reportern Nicole, som smitit från borgen för att träffa en informant. Milo hoppas att det ska bli ett lätt jobb, men snart har de både spelhajar och brottslingar efter sig, och de tvingas samarbeta för att klara sig med livet i behåll. Skådespelare: Jason Sudeikis, Cathy Moriarty, Dorian Missick, Peter Greene, Natalie Morales, Gerard Butler, Christine Baranski, Jennifer Aniston.

Filmen visas på TV3 klockan 03:25 – 05:10

Up in the air, forts

Amerikansk dramakomedi från 2009. Ryan arbetar som konsult och åker runt till företag i olika delar av landet för att sparka överflödig personal. Han tillbringar nästan all sin tid på flygplatser och hotellrum, en sorgfri tillvaro han länge stormtrivts med. Men är hans liv verkligen så idealiskt som han intalat sig?. Skådespelare: Vera Farmiga, Jason Bateman, George Clooney.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:55

Into the wild

Into the WildAmerikanskt äventyr från 2007. Efter att ha avslutat sina universitetsstudier bestämde sig 23-årige Chris McCandless för att han inte ville vara del av den materialistiska världen. Han gav bort alla sina pengar, bröt all kontakt med familj och vänner, liftade till Alaska och försvann spårlöst i vildmarken. Skådespelare: Hal Holbrook, Wiliam Hurt, Emile Hirsch.

Trailer för Into the wild

Filmen visas på TV4 klockan 23:55 – 02:55

Frozen

Amerikansk thriller från 2010. En skidweekend förvandlas till en mardröm då tre skidåkare sent på kvällen blir fast i liften. Det är för högt för att kunna hoppa ner, men för kallt för att de ska kunna sitta kvar. När en av dem ändå ska göra ett försök att hämta hjälp visar det sig att det som döljer sig i mörkret är långt värre än att frysa ihjäl…. Skådespelare: Emma Bell, Kevin Zegers, Shawn Ashmore.

Filmen visas på TV4 klockan 02:55 – 04:55

Spy Game

Just som den garvade CIA-agenten Nathan Muir (Robert Redford) ska pensioneras, misslyckas ett topphemligt uppdrag i Kina och Nathans vän och yngre kollega Tom Bishop (Brad Pitt), tillfångatas i Peking. Anklagad för spionage, planerar man dessutom att döda honom inom 24 timmar. En gång i tiden handplockades Bishop av Muir i Vietnam och snart blev han en av CIAs skickligaste agenter. På CIAs högkvarter chockas man av nyheten om kollegan Bishops öde, men av fruktan för en internationell konflikt, bestämmer man sig slutligen för att lämna honom åt sitt öde. Nathan Muir är emellertid av en helt annan uppfattning och gör upp en egen plan för hur räddningsaktionen ska gå till…

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:30

Bangkok Dangerous

Bangkok DangerousJoe, en internationell lejd mördare som följer strikta regler, anländer i Bangkok. Han har ytterligare fyra personer att undanröja och sedan kan han gå i pension. Han anlitar den lokala hallicken Kong för att sköta hans ärenden. Efter hans andra mord börjar Joe bryta mot sina fyra bestämda regler och förlorar sakta men säkert sin anonymitet. Han efterlämnar spår och blir dessutom känslomässigt involverad i en kvinna. I slutändan följer han bara en av de viktiga reglerna: han ställer inga frågor. Men Joe har satt sig själv i en knepig situation och frågan är om han kan klara sig undan levande ännu en gång.

Trailer för Bangkok Dangerous

Filmen visas på TV6 klockan 23:30 – 01:25

Fearless

FearlessJet Li spelar huvudrollen i denna actionspäckade martial arts-film som är baserad på en sann berättelse. Den legendariske Huo Yuanjia stred i början av 1900-talet mot utländska stormakter och med sin formidabla kampsportsteknik försvarade han Kinas ära. I Fearless återförenas Jet Li med producenten Bill Kong (”Hero”) och actionkoreografen Yuen Wo Ping (”Kill Bill” & ”The Matrix”). Det är Jet Lis sista martial arts-film och kronan på verket i raden av hans storslagna filmer inom genren. Fearless är producerad av Bill Kong, som också har producerat filmer som Oscarnominerade ”Crouching Tiger, Hidden Dragon” och ”Hero”. Ronny Yu har tidigare regisserat filmer som ”51st State” och ”Bride of Chucky”.

Trailer för Fearless

Filmen visas på TV6 klockan 01:25 – 03:15

Rage of the Yeti

Rage of the YetiEtt team skattjägare i Arktis blir attackerade av vildsinta odjur. Snart handlar det inte längre om att finna rikedomar, det handlar om att ta sig hem vid liv.

Trailer för Rage of the Yeti

Filmen visas på TV6 klockan 03:15 – 04:40

Kär i karriären

Michael J Fox spelar Doug Ireland, en portier på ett stort New York-hotell. Det är hans jobb att se till att gästernas önskningar uppfylls och att de är nöjda och belåtna. Dougs dröm är att själv driva ett stort lyxhotell och har långt framskridna planer på detta. Hans ständiga och förargliga brist på pengar hindrar honom dock. Så en dag träffar han en gäst som kan tänka sig att finansiera projektet, men det hela kompliceras av att den tilltänkta finansiären ber honom ta hand om hans unga älskarinna (Gabrielle Anwar)… Text-TV s. 690.

Filmen visas på TV8 klockan 00:20 – 02:15