Kvällens filmer: Melancholia, Hur många lingon finns det …

Melancholia, Hur många lingon finns det i världen?, Notes on a scandal, En förlorad värld

Melancholia

21:05 – 23:15

Justine och Michael gifter sig och den storslagna festen hålls på Justines halvsyster Claires och hennes förmögne man Johns enorma lantställe. Efter hand som planeten Melancholia närmar sig Jorden upphävs flera av den okända planetens normala fysiska lagar. Med skräckblandad förtjusning ser den lilla familjen på när den enorma planeten svävar förbi deras egen planet. Filmen presenteras av Fredrik Sahlin.

Hur många lingon finns det i världen?

21:30 – 22:00

Svensk komedi från 2010. Alex är 27 år och har inte lyckats med mycket i livet. När han får jobb på Hudiksvalls kommun för att arbeta med utvecklingsstörda vet han inte vad han gett sig in på. Men de får honom att se på livet med nya ögon och Alex inser att alla människor har lika värde och rätt till ett liv som alla andra.

Notes on a scandal

23:50 – 01:40

Amerikanskt drama från 2006. Läraren Barbara lever ett ensamt och tråkigt liv där hennes dagbok är hennes bundsförvant. Hennes liv förändras totalt när Sheba, som är Barbaras raka motsats, börjar arbeta på skolan. När Sheba anförtror Barbara att hon har ett förhållande med en av sina elever blir Barbara bestört.

En förlorad värld

01:40 – 04:20

Amerikanskt drama från 2008. Genom en skolkamrat på Oxford blir studenten Charles Ryder bekant med den förmögna katolska familjen Flyte. Han förflyttas till en värld av överflöd, högfärd och lyx. Men bakom all prakt som omger släktgodset Brideshead upptäcker han också att det finns mörka familjehemligheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *