Kvällens filmer: Polisskolan 5, Freaky Friday, Flickan fr…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Polisskolan 5, Freaky Friday, Flickan från ovan, Ladder 49, National treasure – hemligheternas bok, Speed, Van Veeteren – Moreno och tystnaden, Elektra, Stockholm Östra, The invention of lying, Alex Schulman – Älska mig, Hancock, Snövit: En skräcksaga, Baksmällan, forts, Syriana, The killing room, MacGruber, Blitz, Motives 2

Polisskolan 5

Amerikansk komedi från 1988. Gamle kapten Lassard från Polisskolan reser till Florida för att ta emot ett pris. Snart dyker den cyniske Harris, som vill ha Lassards jobb, upp på platsen. Men han har ett problem: hans väska har blivit förväxlad på flygplatsen. Våra polishjältar Hightower, Jones, Callahan, Hooks och den nye rekryten House är med på resan och gör sitt bästa för att röra till allting.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:10 – 20:00

Freaky Friday

Freaky FridayAmerikansk komedi från 2003. Tess kommer inte överens med sin 15-åriga dotter Anna. Men då åstadkommer två kinesiska ”lycko-kakor” att de blir tvungna att se allt med nya ögon. En fredag då Tess och Anna vaknar upp inser de att de bytt kropp med varandra.

Trailer för Freaky Friday

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 23:30

Flickan från ovan

Amerikanskt drama från 2009. När 14-åriga Susie Salmon mördas hamnar hon i ett ingenmansland mellan de levandes värld och himlen. Samtidigt som hon kämpar med att acceptera sin död betraktar hon sin familj, som i sin frustration och sorg försöker förlika sig med tragedin och gör allt för att hitta hennes mördare.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:30 – 02:05

Ladder 49

Ladder 49Amerikansk actionthriller från 2004. Jack Morrison är en erfaren brandman som dagligen räddar människoliv. Men vid en våldsam brand blir han själv fångad i eldhavet. Jacks enda hopp står till de andra brandmännen, ledda av hans vän och mentor, kapten Mike Kennedy. Medan Jacks kollegor kämpar för att rädda honom reflekterar Jack över sitt liv, sitt riskfyllda jobb, sin fru Linda och deras två små barn, som han kanske aldrig kommer att återse.

Trailer för Ladder 49

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:20

National treasure – hemligheternas bok

Amerikanskt äventyr från 2007. När en saknad sida ur en dagbok dyker upp blir Bens gammel-gammel-farfar misstänkt för att ha varit inblandad i komplotten kring Abraham Lincolns död. För att bevisa sin förfaders oskuld följer Ben en internationell kedja av ledtrådar genom bland annat London och Paris.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:35

Speed

SpeedAmerikansk action från 1994. En sprängladdning har placerats på en buss, som trafikerar Los Angeles i rusningstrafik. Om hastigheten sänks under 80 km/h sprängs bussen. Polismannen Jack Traven får det farliga uppgiften att desarmera bomben. Till sin hjälp har han passageraren Annie Porter.

Trailer för Speed

Filmen visas på Sjuan klockan 22:35 – 01:00

Van Veeteren – Moreno och tystnaden

Svensk deckare från 2006. En sen kväll blir Moreno uppringd av en desperat ung kvinna som hålls fången och hotas till livet. När man lyckas lokalisera kvinnan bryts kontakten och man hinner inte rädda livet på henne. Moreno blir personligt engagerat och än en gång behövs Van Veeterens expertis och han blir indragen i ett fall som både skrämmer och förbryllar.

Filmen visas på Sjuan klockan 01:00 – 02:50

Elektra

ElektraAmerikanskt actionäventyr från 2005. Den kvinnliga yrkesmördaren Elektra skickas till en ö för att invänta instruktioner om sitt nästa uppdrag. Hon lär under tiden känna en ensamstående man och hans 13-åriga dotter. När hon får sitt uppdrag visar det sig att det är just dessa två hon ska ta livet av. Men istället blir hon deras beskyddare mot den kriminella organisationen.

Trailer för Elektra

Filmen visas på Sjuan klockan 03:55 – 05:55

Stockholm Östra

Svenskt drama från 2011. En dag på väg till jobbet kör Johan ihjäl ett barn. I sjukhusets väntrum får han syn på den döda flickans mamma och blir tagen. De inleder en passionerad förbindelse, där lögner döljer en obekväm sanning. Hur kärleken än kommer till oss, är det ett brott att förneka den.

Filmen visas på SVT1 klockan 21:45 – 23:20

The invention of lying

The Invention of LyingAmerikansk komedi från 2009. Filmen utspelar sig i en värld där ingen någonsin har ljugit förut, ända tills författaren Mark tar tillfället i akt för personlig vinning. Hela världen lyssnar andlöst till allt han säger, men ska han lyckas vinna sin älskades hjärta?.

Trailer för The invention of lying

Filmen visas på SVT1 klockan 23:25 – 01:00

Alex Schulman – Älska mig

Scenföreställning från 2013. Alex Schulmans debut på teaterscenen. I föreställningen tar han ett grepp om det han kallar vår tids största folksjukdom – bekräftelsebehovet. ”Älska mig” är en humoristisk betraktelse av människans vansinniga jakt på bekräftelse berättat utifrån hans egen historia. 3/6. Regissör: Sigge Eklund.

Filmen visas på SVT1 klockan 01:00 – 02:00

Hancock

HancockAmerikansk actionkomedi från 2008. Den alkoholiserade superhjälten John Hancock är den mest hatade personen i Los Angeles. Han räddar liv, men förstör byggnader som medför enorma reparationskostnader för staden. När Hancock räddar pr-gurun Ray Embrey, vill denne ändra hans dåliga image som tack.

Trailer för Hancock

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 23:20

Snövit: En skräcksaga

Amerikanskt skräckdrama från 1997.

Filmen visas på TV3 klockan 23:20 – 01:25

Baksmällan, forts

Amerikansk komedi från 2009. Fyra killar åker till Las Vegas på svensexa. Tolv timmar efter första drinken vaknar tre av dem upp med minnesförlust och brudgummen saknas helt. För att hitta sin vän måste de nu rekonstruera gårdagskvällen.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:50

Syriana

SyrianaAmerikansk thriller från 2006. Under CIA-agenten Bob Barnes sista uppdrag kommer han på att det funnits motiv för uppdragen han utfört. USA och CIA försöker kontrollera handeln med olja i Mellanöstern med hjälp av våld, intriger och korruption.

Trailer för Syriana

Filmen visas på TV4 klockan 23:50 – 02:20

The killing room

The Killing RoomAmerikansk thriller från 2009. Fyra personer är i behov av pengar och bestämmer sig för att ta del i en psykologistudie. De är helt ovetande om att de nu ingår i ett hemligt och brutalt projekt som leds av den amerikanska staten.

Trailer för The killing room

Filmen visas på TV4 klockan 02:20 – 04:15

MacGruber

MacGruberAmerikansk actionkomedi från 2010. Efter att skurkar dödade hans fru har legosoldaten MacGruber vigt sitt liv åt fred. Men när hans gamle ärkefiende kommer över ett kärnvapen övertygar MacGrubers före detta chef honom att riskera liv och lem ännu en gång med hjälp av ett nytt team.

Trailer för MacGruber

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:50

Blitz

BlitzBrittisk kriminalthriller från 2011. Kriminalinspektör Tom Brant skickas ut för att oskadliggöra en seriemördare som är fast besluten att utrota poliskåren en polis i taget. ”The Blitz” lyckas slingra sig ur Toms grepp gång på gång, och hans kollegor dör en efter en. Tom ställer sig frågan: Om vi inte kan skydda våra egna, vad är vi då bra för?.

Trailer för Blitz

Filmen visas på TV6 klockan 22:50 – 00:45

Motives 2

Motives 2Amerikansk thriller från 2007. Då en man som blivit oskyldigt morddömd blir dödad i fängelset svär hans förlorade bror att ta reda på vad som hänt och skipa rättvisa. Det är dock inte alla som vill att sanningen ska komma fram…. White, Vivica A. Fox.

Filmen visas på TV6 klockan 00:45 – 02:30