Kvällens filmer: Polisskolan 5, Love happens, Falling dow…

Polisskolan 5, Love happens, Falling down, Kommissarie Gently, Kommissarie Morse, Ond tro, The three musketeers, A crime

Polisskolan 5

18:15 – 20:00

Amerikansk komedi från 1988. Gamle kapten Lassard från Polisskolan reser till Florida för att ta emot ett pris. Snart dyker den cyniske Harris, som vill ha Lassards jobb, upp på platsen. Men han har ett problem: hans väska har blivit förväxlad på flygplatsen. Våra polishjältar Hightower, Jones, Callahan, Hooks och den nye rekryten House är med på resan och gör sitt bästa för att röra till allting (n)

Love happens

21:30 – 23:40

Kanadensisk-brittisk-amerikanskt drama från 2009. En änkling vars bok om att hantera förlust förvandlat honom till en bästsäljare inom självhjälp, anländer i Seattle för att hålla en föreläsning. Här träffar han oväntat floristen Eloise Chandler, den enda person som möjligen verkar kunna hjälpa honom att hjälpa sig själv. Men kommer detta perfekta par, som tycks ha träffats vid helt fel tidpunkt, kunna ge kärleken en chans? (n)

Falling down

23:40 – 01:55

Amerikansk thriller från 1993. Det är en het dag i Los Angeles när William Foster får nog och kliver ur sin bil mitt i en bilkö. Hans nerver är på helspänn och det behövs inte mycket för att han ska känna sig provocerad och reagera med katastrofal våldsamhet (n)

Kommissarie Gently

20:00 – 22:00

Brittisk kriminalserie från 2012. Gently northern soul. Gently kallas till en frisinnad klubb i Newcastle där unga, svarta Dolores hittats mördad. Det leder Gently och Bacchus till en utredning som måste hantera underströmmarna av rasism som finns i samhället (n)

Kommissarie Morse

01:00 – 03:10

Brittisk kriminalserie från 1988. The wolvercote tongue. En amerikansk turist dör och Morse och Lewis tar sig an fallet. Dyrbara smycken saknas ur kvinnans packning och man misstänker rånmord, men rättsläkaren slår fast att Laura Poindexter dog av naturliga orsaker. Morse är inte övertygad (n)

Ond tro

21:45 – 23:30

En seriemördare härjar. Av en slump hittar Mona ett av offren. Hon blir chockad och rädd men någonting väcks också inom henne. Fascinationen växer till besatthet och när polisen inte tar Monas misstankar på allvar släpper hon allt för att själv hitta mördaren. Jakten leder till en våldsam uppgörelse, inte bara med mördaren utan också med Monas egen moral. Filmen presenteras av Fredrik Sahlin.

The three musketeers

21:30 – 22:00

Tysk-fransk-brittisk äventyrsfilm från 2010. De tre musketörerna Athos, Porthos och Aramis lever efter ett misslyckat uppdrag i skymundan. Men när den unge D’Artagnan kommer till Paris för att uppfylla sin dröm att bli musketör blir de tre indragna i sitt tuffaste uppdrag någonsin. Att förhindra ett krig mellan Frankrike och England.

A crime

02:25 – 04:35

Franskt drama från 2006. När Vincent Harris är på väg hem från jobbet blir han nästan påkörd av en taxi. Strax därefter hittar han sin fru mördad och misstänker att taxichauffören är förövaren. Vincent blir besatt av tanken på hämnd och hans granne Alice bestämmer sig för att hjälpa honom att hitta en syndabock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *