Kvällens filmer: Polisskolan 6 – går under jorden, I am n…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Polisskolan 6 – går under jorden, I am number four, Kiss kiss bang bang, Cinderella man, Crazy Heart, Speed 2: Cruise control, Under belägring 2, The secret life of Zoey, Johnny English, Rumble fish, Burlesque, Blue streak, American pie presents: Band camp, Doa: Dead or alive, Legion, The clearing

Polisskolan 6 – går under jorden

Amerikansk komedi från 1989. Wilson Heights-ligan drar fram över polisskolans distrikt. Banker och juvelerare rånas, och de rånas enligt ett mönster som stämmer med hur den nye borgmästaren vill dra den nya spårvägen.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:20 – 20:00

I am number four

I Am Number FourAmerikansk action från 2011. Den exceptionella tonåringen John Smith är på rymmen från grymma fiender som skickats ut för att förgöra honom. Han ändrar sin identitet, flyttar från stad till stad med sin beskyddare Henri, och är alltid den nya killen utan band till sitt förflutna. I den lilla stad i Ohio han nu kallar sitt hem möter John oväntade, livsomstörtande händelser – sin första kärlek, mäktiga nya förmågor, och ett band till de andra som delar hans otroliga öde.

Trailer för I am number four

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:00 – 23:10

Kiss kiss bang bang

Kiss Kiss Bang BangAmerikansk actionkomedi från 2005. Harry Lockhart får hjälp av en privatdetektiv inför en roll som kriminalpolis. Han försöker övertyga drömtjejen att han är en riktig polis. Verkligheten överträffar dikten och han är snart huvudperson i ett morddrama.

Trailer för Kiss kiss bang bang

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:10 – 01:10

Cinderella man

Cinderella ManAmerikanskt drama från 2005. Om boxaren Jim Braddocks tuffa liv och karriär som tog sin början i slutet av 1920-talet. Under den djupa depressionen drabbades han och hans familj hårt och de kämpade för att få mat för dagen. Men i början på 30-talet fick Jim chansen att åter ställa sig i boxningsringen och gjorde en enastående comeback och blev hjälte.

Trailer för Cinderella man

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:50

Crazy Heart

Crazy HeartAmerikanskt drama från 2009. En gång i tiden var Bad Blake en firad countrystjärna men år av stadigt ökande alkoholkonsumtion har slitit ut honom. Idag för han en dyster tillvaro och försörjer sig genom att spela på vägkrogar. Men när han träffar en ung kvinnlig journalist får han anledning att försöka förändra sitt liv.

Trailer för Crazy Heart

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Speed 2: Cruise control

Amerikansk action från 1997. Annie och pojkvännen Alex befinner sig på en lyxkryssare. Det gör även den nyligen sparkade hjärnan bakom kontrollsystemet, som nu är ute efter hämnd. Han sätter yachten på kollisionskurs mot, bland annat, en oljetanker. Som tur är har Alex tränat med Los Angelespolisens SWAT-team. Kan hon rädda människorna ombord?.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:35 – 01:00

Under belägring 2

Amerikansk thriller från 1995. Casey Ryback är på väg till Los Angeles i sällskap med sin brorsdotter då deras tåg kapas av en grupp legosoldater. Terroristerna leds av Dane, en dataexpert, som hotar att ödelägga stora delar av den amerikanska östkusten eftersom han har kontrollen över en laserbestyckad satellit.

Filmen visas på Sjuan klockan 01:00 – 03:10

The secret life of Zoey

The Secret Life of ZoeyAmerikanskt drama från 2002. Marcia Carter är stolt över sin välartade dotter Zoey. Vad Marcia inte vet är att Zoey missbrukar en stor del av hennes mediciner. När Zoey får en blackout i bilen och testas positivt för droganvändande blir Marcia misstänksam. Hon går igenom Zoeys ryggsäck och hittar stora mängder med olika piller. Hon tar tabletterna till apoteket och får veta att tabletterna kan vara väldigt skadliga om de blandas. Marcia får Zoey inlagd på avgiftning och rehabilitering. Zoey övertygar sina föräldrar om att hon är drogfri, men det är långt ifrån sanningen. Zoey börjar med droger igen och blir allt sämre till hon en dag kollapsar framför Marcia.

Filmen visas på Sjuan klockan 03:10 – 05:20

Johnny English

Johnny EnglishAmerikansk actionkomedi från 2003. Under begravningen av en brittisk spion dödas alla de kvarvarande spionerna i ett attentat. Nu står hoppet till den ende överlevande spionen. Johnny English och hans kompanjon Bough har fått i uppgift att lösa fallet med stölden av de brittiska kronjuvelerna. Den misstänkte är en fransk affärsman, Pascal Sauvage. English och Bough får snart veta den förskräckliga sanningen bakom stölden och Sauvage, men det kommer inte att bli lätt att dra honom inför rätta.

Trailer för Johnny English

Filmen visas på SVT1 klockan 21:30 – 22:55

Rumble fish

Rumble FishAmerikanskt drama från 1983. Rusty-James är inte en dålig människa, han har bara tvingats växa upp i skuggan av sin bror och är osäker på sitt eget värde. Han råkar i slagsmål med Bill Wilcox. Kampen avbryts dock när Rustys ökände bror anländer på sin motorcykel. Känslorna mellan de moderlösa bröderna är komplicerade, men Rusty lyssnar ändå på sin bror när denne berättar varför han lämnade hemmet för två veckor sedan.

Trailer för Rumble fish

Filmen visas på SVT1 klockan 00:10 – 01:40

Burlesque

BurlesqueAmerikanskt musikaldrama från 2010. Ali är en småstadstjej med en stor röst, som följer sina drömmar till Los Angeles. Ali får jobb som cocktailservitris på The Burlesque Lounge. Hon lovar sig själv att hon en dag ska uppträda där. Snart flyttar Ali från baren till scenen. Hennes röst återupprättar The Burlesque Lounges forna glans, men innan dess anländer en karismatisk entreprenör med ett frestande förslag.

Trailer för Burlesque

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:20

Blue streak

Blue StreakAmerikansk actionkomedi från 1999. Miles Logan lurades av sin kumpan och åkte dit under en diamantkupp. Innan dess hann dock Miles gömma bytet på en byggarbetsplats. När han efter att ha avtjänat sitt straff återvänder för att hämta diamanten har bygget förvandlats – till en polisstation.

Trailer för Blue streak

Filmen visas på TV3 klockan 23:20 – 01:15

American pie presents: Band camp

Amerikansk komedi från 2005. Matt Stiffler, Steve Stifflers yngre bror, hotas av relegering från sin skola och skickas iväg till ”band camp” över sommaren. Till en början försöker Matt rigga gömda kameror på olika platser i lägret för att filma nakna tjejer. Försöket misslyckas dock när han blir kär i Elyse. Men ansträngningarna att lägga band på ”Stiffmeister” får smått komiska resultat.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:50

Doa: Dead or alive

Amerikansk action från 2006. Några av världens bästa fighters blir inbjudna till en olaglig kampsportsturnering på liv och död som arrangeras på en avlägsen ö. På plats upptäcker de att den ansvarige för turneringen har som mål att kopiera dem för att skapa en elitstyrka.

Filmen visas på TV6 klockan 22:50 – 00:30

Legion

LegionAmerikansk action från 2010. Efter att en fruktansvärd katastrof drabbat Jorden blir en grupp främlingar strandsatta på en avlägsen plats i sydvästra Amerika. Oavsiktligt blir de mänsklighetens sista försvar när de upptäcker att en ung servitris är gravid med Messias. Dutton, Adrianne Palicki, Paul Bettany, Dennis Quaid.

Trailer för Legion

Filmen visas på TV6 klockan 00:30 – 02:30

The clearing

The ClearingAmerikansk dramathriller från 2004. En missnöjd före detta anställd, Arnold Mack, kidnappar den framgångsrike affärsmannen Wayne Hayes och kräver en lösensumma på nio miljoner. FBI försöker hjälpa honom, men kidnapparen håller sig undan. Under tiden måste hans fru Eileen bearbeta förlusten, och barnen upptäcker vad deras far betydde för dem.

Filmen visas på TV8 klockan 00:00 – 02:00