Kvällens filmer: Polisskolan: Uppdrag i Moskva, Dinner fo…

Polisskolan: Uppdrag i Moskva, Dinner for Schmucks, Mystic river, Kommissarie Gently, Miss Fisher’s murder mysteries, Kommissarie Morse, Maria Larssons eviga ögonblick, Love And Other Drugs, The Namesake, Black Hawk Down, Trainwreck: My Life as an Idoit

Polisskolan: Uppdrag i Moskva

18:20 – 20:00

Amerikansk kriminalkomedi från 1994. En specialstyrka från Amerikas värsta poliskola få i uppdrag att resa till Moskva och hjälpa rysk polis att sätta fast maffialedaren Konali. Denne har med hjälp av en hacker fått fram ett mycket avancerat dataspel, ”The New Game”, med vilket han kan ta sig in i datorer i hela världen (n)

Dinner for Schmucks

21:30 – 23:50

Amerikansk komedi från 2010. Tim blir inbjuden till en middag med sina chefer, och får veta att middagen är för idiotisk gäster. Samtidigt träffar han Barry, som skulle vara en perfekt gäst (n)

Mystic river

23:50 – 02:35

Amerikansk thriller från 2003. Tre barndomsvänner, Sean, Jimmy och Dave, återförenas efter att Jimmys dotter brutalt mördats. Sean är numera polis och deltar i polisutredningen kring mordet. Jimmy har sedan länge tagit sig ur en kriminell karriär för att bygga upp ett tryggt liv för sin familj. Tystlåtne Dave lever ett stillsamt liv med sin fru och sin son. Mordet sliter upp deras liv, de tvingas rannsaka sina synder och sitt förflutna. Allting verkar leda tillbaka till den händelse som splittrade deras vänskap (n)

Kommissarie Gently

20:00 – 22:00

Brittisk kriminalserie från 2012. The lost child. Gently och Bacchus får ett känsloladdat fall när ett medelklasspars adopterade barn kidnappas. Utredningen leder dem till ett hem för ensamstående mödrar där mammor tvingas att adoptera bort sina barn (n)

Miss Fisher’s murder mysteries

22:00 – 23:15

Australisk kriminalserie från 2013. Death comes knocking. Miss Phryne råkar bli värdinna för en spirituell sammankomst och tant Prudence betalar ett kändismedium för att ta kontakt med en bortgångne gudson (n)

Kommissarie Morse

01:20 – 03:25

Brittisk kriminalserie från 1988. The settling of the sun. Morse kallas in i tjänst under en middag på universitetet när en japansk utbytesstudent hittas mördad på sitt rum. Polisen hittar spår av droger på studentens kläder och smuggling misstänks (n)

Maria Larssons eviga ögonblick

21:00 – 23:10

Under 1900-talets första år vinner den unga arbetarkvinnan Maria en kamera på lotteri. Hon är gift med diversearbetaren Sigfrid Larsson som är en hårt arbetande familjeförsörjare, kvinnokarl och periodvis alkoholmissbrukare. Maria är också mor till en barnskara som till sist ska komma att rymma sju barn. Fotografen Sebastian Petersson lär henne att fotografera och Maria kommer att se på världen och tillvaron med nya ögon. Filmen presenteras av Fredrik Sahlin.

Love And Other Drugs

21:30 – 22:00

Amerikansk romantisk komedi från 2010. Jamie lever ett framgångsrikt liv som säljare. När han träffar Maggie blir han förälskad. Snart uppdagas det att Maggie har Parkinsons sjukdom och när Jamie blir erbjuden jobb på annan ort blir han tvungen att bestämma sig för om han vill ge upp sina drömmar för en kärlek som inte har en framtid.

The Namesake

00:05 – 02:40

Amerikanskt drama från 2007. Efter att Ashoke och Ashima gift sig flyttar de från Calcutta till New York. De får en son som växer upp i det nya hemlandet. För sonen blir uppväxten en kulturkrock där han försöker leva som en amerikan medan hans föräldrar gör allt för att hålla fast vid de indiska rötterna.

Black Hawk Down

00:05 – 02:45

Detta är den sanna historien om slaget i Mogadishu – ett kapitel amerikansk militärhistoria man helst av allt vill glömma. Det är den 3 oktober 1993 och en elitstyrka bestående av 120 amerikanska soldater släpps ned i Mogadishu. Meningen är att de ska tillfångata och föra bort två av den somaliske krigsherren Farrah Aidids löjtnanter. Men istället skjuts två UH-60 Black Hawk-helikoptrar ned och en operation som från början skulle ta en timme att genomföra, varar istället i 15 timmar. Resultatet blir att hundratals somalier och 18 amerikanska soldater dödas och 73 skadas. Text-TV s. 690.

Trainwreck: My Life as an Idoit

02:40 – 04:35

Amerikansk dramakomedi från 2007. Jeff bor i New York och närmar sig 30. Han är ekonomiskt beroende av sin mor och styvfar. Han är också en flitig besökare på alla möjliga behandlingsmöten där han delar med sig av sina problem. Men när han träffar den något udda Lynn blir det ett möte som förändrar bådas liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *