Kvällens filmer: Prince of Persia, Speed, Hook, Grease, Year one, Du har…

Prince of Persia

Idag lördag den 24 december sänds följande filmer på TV: Prince of Persia, Speed, Hook, Grease, Year one, Du har mail, Gremlins, En prins i New York, Kiss kiss bang bang, Dragonheart, The holiday, Klappjakten, Sune i fjällen, Angels Sing, Family for Christmas

Prince of Persia

Prince of PersiaAmerikansk action från 2010. Dastan, en äventyrslysten prins i det medeltida Persien, försöker förhindra att landets härskare släpper lös en sandstorm över landet. Sanden är en gåva från gudarna, och har förmågan att vrida tillbaks tiden, men också förgöra världen. Skådespelare: Ben Kingsley, Alfred Molina, Gemma Arterton, Jake Gyllenhaal.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 20:00

Speed

SpeedAmerikansk action från 1994. En sprängladdning har placerats på en buss, som trafikerar Los Angeles i rusningstrafik. Om hastigheten sänks under 80 km/h sprängs bussen. Polismannen Jack Traven får det farliga uppgiften att desarmera bomben. Till sin hjälp har han passageraren Annie Porter. Skådespelare: Joe Morton, Jeff Daniels, Alan Ruck, Sandra Bullock, Keanu Reeves, Dennis Hopper.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 23:10

Hook

HookAmerikansk äventyrsfilm från 1991. Peter Banning är en riktig arbetsnarkoman. Han har aldrig tid för sina barn och missar både sonens baseboll-matcher och dotterns uppträdande i skolan. Under en julresa till London blir barnen kidnappade. Peter får ett besök av den lilla fen Tingeling som försöker övertyga Peter om att han är Peter Pan och måste resa tillbaka till Landetingenstans för att kunna rädda sina barn. Skådespelare: Bob Hoskins, Robin Williams, Julia Roberts, Dustin Hoffman.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 16:00

Grease

GreaseAmerikansk musikal från 1978. Under ett besök i USA möter Sandy, från Australien, Danny Zuko och de blir förälskade. Till Sandys lycka bestämmer sig familjen för att stanna i USA. När Sandy sedan dyker upp på Dannys skola reagerar han inte som hon hoppats. Danny är ledare för det coola gänget T-birds och har ett rykte att leva upp till och Sandy passar inte in i hans livsstil. Sandy försöker att hitta vänner bland tjejerna i gänget Pink Ladies men hennes propra yttre får de andra tjejerna att göra narr av henne. Något måste göras, det är dags att göra sig av med den mesiga Sandy och tuffa till sig. Frågan är om Danny då kommer att vilja ha henne. Skådespelare: Jeff Conaway, Barry Pearl, Kelly Ward, John Travolta, Olivia Newton-John.

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 19:45

Year one

Year oneAmerikansk actionkomedi från 2009. Efter att ha ätit ett äpple från kunskapens träd börjar Zed, en förhistorisk latmask till jägare, att ifrågasätta meningen med livet. Han hamnar på kant med invånarna i sin by och tvingas att fly med sin slöe vän Oh för att hitta svaren på sina frågor – men det utmynnar i stället i en episk resa genom historien. De är med om äventyr de aldrig kunnat drömma om. Kan den klumpige jägaren och den blygsamme samlaren lyckas bli till hjältar?. Skådespelare: Oliver Platt, David Cross, Christopher Mintz-Plasse, Jack Black, Michael Cera.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 21:00

Du har mail

Du har mailAmerikansk romantik komedi från 1998. Kathleens lilla men berömda bokhandel får konkurrens av Joes nya stormarknad och de två blir genast fiender. Samtidigt har Kathleen en flirt på nätet med en anonym man som sen visar sig vara Joe!. Skådespelare: Parker Posey, Greg Kinnear, Jean Stapleton, Meg Ryan, Tom Hanks.

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 17:15

Gremlins

GremlinsAmerikansk skräckkomedi från 1984. Det är julafton och pappa Rands present till sonen Billy är en bedårande liten mogwai. Skötselrådet för den nya familjemedlemmen är enkelt men viktigt: håll honom borta från vatten. Men snart spricker skötselrådet och den vilda cirkusen är igång. Skådespelare: Corey Feldman, Hoyt Axton, Phoebe Cates, Zach Galligan.

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 22:00

En prins i New York

En prins i New YorkAmerikansk komedi från 1988. Den stenrike prinsen Akeem från det afrikanska kungariket Zamuda kommer till New York för att lära sig att klara sig själv. Prinsens avsikt är att få ett vanligt jobb och trots att han knappt kan skilja på en skurtrasa och en biff lyckas han till slut få anställning på en hamburgerbar. Dessutom blir han kär. Problemet är att hans älskade, Lisa, redan har en pojkvän, en uppblåst och självgod snobb. Skådespelare: Arsenio Hall, Shari Headley, Eriq La Salle, James Earl Jones, Eddie Murphy, John Amos.

Trailer:

Filmen visas på TV4 med start klockan 16:05

Kiss kiss bang bang

Kiss kiss bang bangAmerikansk actionkomedi från 2005. Harry Lockhart får hjälp av en privatdetektiv inför en roll som kriminalpolis. Han försöker övertyga drömtjejen att han är en riktig polis. Verkligheten överträffar dikten och han är snart huvudperson i ett morddrama. Skådespelare: Michelle Monaghan, Corbin Bernsen, Val Kilmer, Robert Downey jr.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 9 med start klockan 22:50

Dragonheart

DragonheartAmerikanskt äventyr från 1996. 900-talets England är ett land fyllt av drakar och riddare med en kung som styr sitt folk med järnhand. När den tyranniske kungen går bort och hans äldste son blir skadad, måste den yngste prinsen ta hjälp av draken Draco för att överleva. Prins Einon svär att bli en rättfärdig konung men det visar sig vara ett löfte han inte kan hålla. Skådespelare: Dina Meyer, Jason Isaacs, Brian Thompson, Pete Postlethwaite, Dennis Quaid, David Thewlis.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 16:55

The holiday

The holidayAmerikansk romantisk komedi från 2006. Amanda från Los Angeles och Iris från London bor 800 mil ifrån varandra och har aldrig träffats, men dras ändå med samma problem: män. Efter att ha fått kontakt med varandra genom en webbsida byter de två främlingarna hus med varandra under två veckor för att glömma sina trassliga kärleksliv. Men kärleken slår till när man minst anar det, och snart knackar drömprinsen på deras dörrar. Skådespelare: Jude Law, Jack Black, Eli Wallach, Cameron Diaz, Kate Winslet.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 21:00

Klappjakten

KlappjaktenAmerikansk familjekomedi från 1996. Howard är en framgångsrik affärsman som inte har tid för sin familj. Visst älskar han sin fru och sina barn, men begravd under en hög pappersarbete har han inte tid för någon av dem. Julen nalkas och för att kompenserasin frånvaro tänker Howard köpa actiondockan Turbo Man, den mest önskade leksaken för säsongen, till sin son. Men dockorna är på väg att ta slut i affärerna och Howard får leta ordentligt för att hitta en. I sin klappjakt stöter han upprepade gånger på en tokig brevbärare som gjort det till sitt livs mål att hitta den sista Turbo Man. Inte i sin vildaste fantasi hade Howard kunnat föreställa sig att det skulle innebära så mycket problem och äventyr att köpa den perfekta julklappen. Originaltitel: Jingleall the way. Skådespelare: Jake Lloyd, Robert Conrad, Rita Wilson, Martin Mull, Arnold Schwarzenegger, Phil Hartman, Sinbad.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 13:05

Sune i fjällen

Sune i fjällenSvensk familjekomedi från 2014. Familjen Andersson åker på skidsemester under sportlovet. Sune, familjens flörtige tjejtjusare dras ännu en gång in i ett krångligt förhållande medan pappa Rudolf tampas med sina egna utmaningar som förälder. Lillebrorsan Håkan busar medan storasyster skäms över sin familj. Mamma Karin försöker hålla ihop familjen så gott det går så att de kan njuta av semestern. Skådespelare: Anja Lundkvist, Hanna Elffors Elfström, Julius Jimenez Hugoson, William Ringström, Morgan Alling.

Filmen visas på SVT1 med start klockan 20:00

Angels Sing

Angels SingAmerikansk familjefilm från 2013. När Michael var liten önskade han att det skulle vara jul varje dag tills en tragisk olycka förstörde hans julstämning. Nu är han vuxen och har samma aviga inställning till julen. Men så drabbas hans son av en tragedi och Michael måste göra upp med sitt förflutna. Skådespelare: Chandler Canterbury, Fionnula Flanagan, Lyle Lovett, Harry Connick Jr, Connie Britton.

Trailer:

Filmen visas på TV4 med start klockan 12:55

Family for Christmas

Family for ChristmasKanadensisk romantisk komedi från 2015. Journalisten Hannah funderar på hur livet skulle ha blivit om hon hade stannat hos sitt livs kärlek, Ben. Jultomten förflyttar henne då till ett liv där hon och Ben har familj. Hannah tvingas hantera vardagens förvecklingar med make och två döttrar. Skådespelare: Tyron Leitso, Lacey Chabert.

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 12:55

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *