Kvällens filmer: Prince of Persia: The Sands of Time, The…

Idag torsdag visas följande filmer på TV: Prince of Persia: The Sands of Time, The Prestige, Dirty Harry, Hard To Kill, En enkel till Antibes, Hair, Livet är underbart, Trespassing Bergman, September issue, Land of the Lost, Mr. Deeds, Chocolat

Prince of Persia: The Sands of Time

Det blir en kapplöpning mot klockan när den modige prins Dastan motvilligt går med på att hjälpa en rivaliserande prinsessa att skydda en magisk dolk, som ger dess innehavare makten att vrida tillbaka tiden och därmed styra världen.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 20:00 – 22:20

The Prestige

The PrestigeLondon i slutet av 1800-talet. Robert Angier och Alfred Borden är två magiker vars intensiva rivalitet blir en livslång kamp fylld av besatthet, svek och svartsjuka med dödliga konsekvenser. Från det första mötet som två unga lovande magiker har de alltid varit konkurrenter. Det som började som vänskaplig konkurrens utvecklas till en bitter rivalitet, de blir fiender för livet och konsekvensen blir att de riskerar livet på alla de känner.

Trailer för The Prestige

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:20 – 01:00

Dirty Harry

Dirty HarryDen tuffaste snuten i San Francisco är Harry Callahan, även kallad Dirty Harry. Han vet hur man ska upprätthålla lag och ordning i staden och han gör det på sitt eget sätt. När en krypskytt skjuter ihjäl folk och utpressar staden bestämmer sig Harry för att ta hand om galningen med vilka medel som helst, oavsett vad cheferna och borgmästaren tycker.

Trailer för Dirty Harry

Filmen visas på Kanal 9 klockan 22:40 – 00:40

Hard To Kill

När polismannen Mason Storm snubblar över en politisk skandal mördas hans hustru. Mördarna tror att de dödat Mason och hans son, men Mason hamnar i koma och hans son växer upp utan sina föräldrar. Efter sju år vaknar Mason och svär att hämnas.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:40 – 02:35

En enkel till Antibes

Svenskt drama från 2011. När änklingen George får reda på att hans barn planerar att lägga vantarna på hans tillgångar innan han dör måste han konfrontera sina livsval. Efter att ha tagit sin unga hemhjälp Maria på bar gärning med att stjäla utpressar George henne till att hjälpa honom med en motattack, som utlöser en kedjereaktion i familjen. Skådespelare: Dan Ekborg, Malin Morgan, Valérie Kirkorian, Sven-Bertil Taube, Rebecca Ferguson.

Filmen visas på SVT1 klockan 16:15 – 18:00

Hair

HairAmerikansk musikal från 1979. Liksom den klassiska Broadway-musikalen från 60-talet, handlar filmen om den unga och oerfarna landsortspojken Claude Hopper som kommer till New York. Där ska han ta värvning i armén innan han skeppas vidare till oroligheterna i Vietnam. Hans tillvaro vänds dock upp och ner när han träffar ett gäng fredsälskande hippies, med den karismatiska ledaren Berger i spetsen, som introducerar honom till ett helt annat sätt att leva och se världen. Skådespelare: Treat Williams, Beverly D’Angelo, John Savage.

Trailer för Hair

Filmen visas på SVT1 klockan 22:00 – 00:00

Livet är underbart

Amerikansk dramakomedi från 1946. George Bailey bor i en småstad och försöker vara en god medmänniska. När problemen hopar sig och han tror att han har misslyckats med sin uppgift vill han ta sitt liv. Han räddas av ängeln Clarence, som visar honom hur eländigt alla andra skulle ha haft det om han inte hade funnits. Kan detta få honom på andra tankar?. Skådespelare: Donna Reed, Lionel Barrymore, James Stewart.

Filmen visas på SVT2 klockan 16:00 – 18:10

Trespassing Bergman

Svensk dokumentärfilm från 2013. Fram till Ingmar Bergmans död 2007 visste knappt någon exakt var hans hus på Fårö låg; det var en välbevarad hemlighet. Trespassing Bergman utgår från huset för att berätta historien om regissörens liv. Till hjälp tar man flera av världens mest framstående regissörer och skådespelare, som Claire Denis, Michael Haneke, Isabella Rossellini och Martin Scorsese. Deras personliga relationer till Bergman skiftar i karaktär. Några har blivit berörda, andra är stumma av beundran och vissa är irriterade.

Filmen visas på SVT2 klockan 18:10 – 20:00

September issue

Amerikansk dokumentär från 2009. Anna Wintour är chef på modetidningen Vogues amerikanska redaktion. Filmen skildrar arbetet och förberedelserna inför ett septembernummer av tidningen.

Filmen visas på SVT2 klockan 21:20 – 22:50

Land of the Lost

En avdankad forskare, doktor Rick Marshall, sugs in i ett svart hål och skickas tillbaka i tiden. Nu har Marshall inga vapen, inga överlevnadskunskaper och ytterst begränsad intellektuell förmåga. Trots det ska han försöka överleva i ett alternativt universum fullt av livsfarliga dinosaurier och andra skogstokiga varelser. Med sig på äventyret har doktor Marshall sin begåvade forskningsassistent Holly och bondlurken tillika överlevnadsexperten Will. Jagade av T-rex och förföljda av smärtsamt slöa reptiler, måste Marshall, Will och Holly lita på sin enda bundsförvant, en primat som heter Chaka, för att kunna ta sig hem. Lyckas de fly från denna rutinexpedition, som gått fasansfullt fel, kommer de att mottas som hjältar. Misslyckas de blir de istället permanenta flyktingar i Land of the lost.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:00

Mr. Deeds

Longfellow Deeds är en trevlig, rar och naiv kille som lever ett riktigt Svenssonliv som ägare till en pizzeria. När han plötsligt en dag får veta att han har ärvt drygt 40 miljoner dollar, två sportlag, en helikopter och ett globalt medieföretag flyttar han till New York för att börja ett nytt liv. Allt verkar för bra för att vara sant och det är det också. Snart tvingas han bevisa att även om pengar förändrar allt, förändrar de inte alla…

Filmen visas på TV6 klockan 23:00 – 00:55

Chocolat

Under 1950-talet flyttar Vianne Rocher och hennes dotter till en fransk småstad, där Vianne öppnar en chokladbutik. Hennes goda, väldoftande chokladskapelser, blir snart mycket populära, men inte utan en del motstånd från stadens invånare.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:30