Kvällens filmer: Prinsessan och grodan, Trassel, Harry Po…

Idag torsdag visas följande filmer på TV: Prinsessan och grodan, Trassel, Harry Potter och halvblodsprinsen, Enemy of the state, Miracle, Kiss kiss bang bang, Rosa Pantern slår igen, Mina jag och Irene, Mission impossible 3, Braveheart, Gladiator, Tillbaka till framtiden, Indiana Jones och de fördömdas tempel, Sällskapsresan 2, Snuten i Hollywood 2, Rött hav, Paul, Happy Gilmore, Livet från den ljusa sidan

Prinsessan och grodan

Prinsessan och GrodanAmerikansk animerad familjefilm från 2009. En prins vid namn Naveen, från landet Maldonia, förvandlas till en groda av den onde voodooprästen Facilier. Prinsen misstar en flicka vid namn Tiana för en prinsessa och hon kysser honom för att bryta förbannelsen. Men istället för att bryta förtrollningen förvandlas Tiana själv till en groda. Tillsammans färdas de för att hitta den goda voodoodrottningen, Mama Odie, och på vägen möter de alligatorn Louis och den hopplöst e eldflugan Ray.

Trailer för Prinsessan och grodan

Filmen visas på Kanal 5 klockan 16:00 – 17:50

Trassel

TrasselAmerikansk animerad familjefilm från 2010. Den vackra Rapunzel har bott i hela sitt liv i ett torn, där hennes hår har vuxit och blivit otroligt långt. Men hon är nyfiken på världen utanför. En dag stormar banditen Flynn tornet och tas till fånga av Rapunzel. Den charmiga tjuven går med på att bli hennes guide på resan till stället varifrån de svävande ljusen kommer. Hon har sett dem varje år på sin födelsedag. Rapunzel ger sig snart ut på den mest spännande och storslagna resan i sitt liv.

Trailer för Trassel

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:00 – 20:00

Harry Potter och halvblodsprinsen

Harry Potter och HalvblodsprinsenBrittisk-amerikanskt äventyr från 2009. Faror lurar bakom varje hörn då Harry Potter påbörjar sitt sjätte år vid Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Rädsla sprider sig sedan det blivit känt att Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn återvänt. Samtidigt hittar Harry en mystisk bok som tillhört någon som kallar sig ”halvblodsprinsen”.

Trailer för Harry Potter och halvblodsprinsen

Filmen visas på Kanal 5 klockan 20:00 – 23:05

Enemy of the state

Enemy of the StateAmerikansk thriller från 1998. Advokaten Robert Dean kommer över bevis på att en höjdare inom USAs högsta säkerhetstjänst, NSA, har låtit döda en kongressledamot. Bevisen försätter Roberts familj i livsfara. Hans enda chans till räddning är en mystisk före detta agent.

Trailer för Enemy of the state

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:05 – 01:50

Miracle

MiracleAmerikanskt familjedrama från 2004. Ingen tror att USA:s nye hockeycoach Herb Brooks kommer att lyckas när han presenterar sitt lag inför OS i Lake Placid 1980. Brooks brinner för den omöjliga idén att skapa ett lag som kan besegra Sovjets oslagbara hockeymaskin med gäng collegegrabbar. Den tuffe coachen drillar sina spelare till den yttersta gränsen. Sakta men säkert växer ett hockeylag fram. Ett lag som börjar tro att de kan uträtta mirakel. Den sanna historien om ett av sporthistoriens största ögonblick.

Trailer för Miracle

Filmen visas på Kanal 9 klockan 18:15 – 21:00

Kiss kiss bang bang

Amerikansk actionkomedi från 2005. Harry Lockhart får hjälp av en privatdetektiv inför en roll som kriminalpolis. Han försöker övertyga drömtjejen att han är en riktig polis. Verkligheten överträffar dikten och han är snart huvudperson i ett morddrama.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 23:25 – 01:25

Rosa Pantern slår igen

Brittisk komedi från 1976. Den före detta polischefen, Dreyfus, rymmer från det mentalsjukhus hans suttit inspärrad på. Hans mål är att ta död på kommissarien Jacques Clouseau. Han samlar ihop ett team och kidnappar en vetenskapsman som tvingas bygga en domedagsmaskin. Med maskinen idkar Dreyfus utpressning, om inte Clouseau försvinner från jordens yta kommer han att förgöra världen.

Filmen visas på Sjuan klockan 16:40 – 18:45

Mina jag och Irene

Amerikansk komedi från 2000. Motorcykelpolisen Charlie Baileygates är en vänlig, hjälpsam, hårt arbetande och kärleksfull far. Men Charlie har en personlighetsklyvning och när han inte tar sin medicin förvandlas han till Hank, Charlies raka motsats. De två har inget gemensamt förutom Irene Waters, en vacker kvinna som de båda blir förälskade i. Nu måste Charlie/Hank utkämpa ett krig med sig själv för att vinna Irenes hjärta.

Filmen visas på Sjuan klockan 18:45 – 21:00

Mission impossible 3

Amerikansk action från 2006. När vapenhandlaren Davian vill lägga beslag på vapnet Hartassen, som kan hota världsfreden, kallas styrkan Impossible missions force in. De måste se till att lägga beslag på vapnet före Davian. Men när han kidnappar agenten Ethan Hunts fru ställs Hunt inför ett svårt val, att rädda sin fru eller världen.

Filmen visas på Sjuan klockan 21:00 – 23:40

Braveheart

BraveheartAmerikanskt äventyr från 1995. Mot slutet av 1200-talet gör engelske kungen Edward I anspråk på den skotska tronen. Samtidigt återvänder William Wallace till Skottland som han flydde ifrån när familjen utplånades av engelsmännen. Mel Gibsons Oscarbelönade storfilm.

Trailer för Braveheart

Filmen visas på Sjuan klockan 23:40 – 03:20

Gladiator

GladiatorAmerikanskt actiondrama från 2000. Ett maktskifte stundar i det antika Rom. Den tappre generalen Maximus blir ofrivilligt inblandad i maktspelet. Efter att ha överlevt ett mordförsök försöker Maximus ta sig hem till sin familj. När han kommer fram möts han av en oerhörd tragedi. Maximus tas till fånga av slavhandlare och blir tvungen att kämpa för sitt liv som gladiator.

Trailer för Gladiator

Filmen visas på SVT1 klockan 22:35 – 01:05

Tillbaka till framtiden

Tillbaka till framtidenAmerikansk science fiction-komedi från 1985. Den unge Marty McFly reser tillbaka till 1950-talet och ställer till det för sig när han blir involverad i sina föräldrars förhållande. Hans egen mamma blir kär i honom och om han inte kan få henne att bli intresserad av hans pappa kommer han själv upphöra att existera.

Trailer för Tillbaka till framtiden

Filmen visas på SVT2 klockan 16:35 – 18:30

Indiana Jones och de fördömdas tempel

Amerikanskt äventyr från 1984. Indiana Jones kommer en mytomspunnen sekt på spåren sedan han åtagit sig att hjälpa invånarna i en indisk by som blivit bestulna på tre heliga stenar.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:20

Sällskapsresan 2

Svensk komedi från 1985. Stig-Helmer och hans norske vän Ole har bestämt sig för att åka på en skidresa till alperna. På resan träffar de den stressade familjen Jönsson och fabrikör Brännström och hans kamrat Hedlund. Stig-Helmer oroar sig lite eftersom han aldrig åkt slalom och bestämmer sig för att gå i skidskola. På skolan träffar han Lotta som också är nybörjare samtidigt som Ole börjar umgås med lottas vän Kärran i backarna. Det blir en fartfylld vecka både i och utanför pisten.

Filmen visas på TV4 klockan 21:00 – 22:00

Snuten i Hollywood 2

Amerikansk actionkomedi från 1987. När Axel Foleys vän, Andrew Bogomil, blir skjuten återvänder Axel till Beverly Hills. Där återförenas han med sina två kollegor, Billy Rosewood och John Taggart. De tre försöker tillsammans ta reda på vem som låg bakom attacken mot deras vän och samtidigt lösa en rad mystiska rån som satt skräck i stadens affärer.

Filmen visas på TV4 klockan 23:10 – 01:20

Rött hav

Amerikanskt actiondrama från 1995. En rysk nationalist tar med hjälp av rebeller kontroll över en rysk kärnvapenbas och hotar att skicka robotar mot amerikanska städer. USA svarar med att skicka en atomubåt för att patrullera ryska vatten. På den amerikanska ubåten uppstår hårda motsättningar mellan kommendör Ramsey och örlogskapten Hunter. Skälet är att Ramsey inte väntar på bekräftelse på en oklar order om att avlossa kärnvapenmissiler mot rebellerna.

Filmen visas på TV4 klockan 01:20 – 03:40

Paul

PaulAmerikanskt äventyr från 2011. Två nördar åker till USA för att leta efter ufon och stöter på Paul, en utomjording som har tillbringat 60 år på en topphemlig militärbas. Killarna vill hjälpa den lille gröne mannen att återförenas med sitt släkte och snart de åker ut på en vild road trip. Men det visar sig vara Paul som hjälper nördarna förvandlas till intergalaktiska hjältar i stället för att de räddar honom.

Trailer för Paul

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:10

Happy Gilmore

Happy GilmoreAmerikansk komedi från 1996. Den brutale hockeyspelaren Happy börjar spela golf. Med sitt vansinniga spel blir han en sensation i medierna.

Trailer för Happy Gilmore

Filmen visas på TV6 klockan 23:10 – 01:05

Livet från den ljusa sidan

Amerikansk romantisk komedi från 1997. Melvin, en excentrisk författare med konstiga fobier, tvingas ta hand om sin sjuka grannes hund. Motvilligt börjar han fatta tycke för servitrisen Carol, som har en sjuk son att ta hand om. Långsamt börjar en annorlunda vänskap växa fram.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:45