Kvällens filmer: Proof of Life, Young Victoria, Elegy – s…

Idag onsdag visas följande filmer på TV: Proof of Life, Young Victoria, Elegy – skönhetens makt, Freak out!, Jiddra inte med Zohan, Rachel Getting Married

Proof of Life

Proof of LifeAlices make Peter arbetar som ingenjör i ett sydamerikanskt land där ett stort oljeföretag ska bygga en damm, men han blir kidnappad av regeringsfientliga rebeller. När de förstår vem han är kräver de en lösensumma på 3 miljoner dollar. Alice får ingen hjälp av företaget eller regeringen och till slut står det enda hoppet till gisslanförhandlaren Terry. Det visar sig dock att det krävs mer än snack för att rädda Peter.

Trailer för Proof of Life

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:50

Young Victoria

Brittisk-amerikanskt drama från 2009. Året är 1837 och den knappt 18-åriga prinsessan Victoria tillträder som Englands drottning. Hon sitter på en av världens mäktigaste positioner, men bakom hennes rygg utspelar sig ett maktspel om hennes framtid. Imperiets öde vilar i hennes händer. Skådespelare: Paul Bettany, Miranda Richardson, Jim Broadbent, Emily Blunt, Rupert Friend.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:00 – 23:40

Elegy – skönhetens makt

Amerikanskt drama från 2008. Litteraturprofessorn David uppskattar skönhet och kvinnor och upplever inte att han på något sätt begränsas av sin höga ålder. Hans tillvaro omkullkastas när han inleder ett förhållande med en av sina elever, en ung kvinna som får honom att förlora kontrollen över sina begär och sitt förnuft. Skådespelare: Ben Kingsley, Dennis Hopper, Penélope Cruz.

Filmen visas på SVT1 klockan 00:45 – 02:35

Freak out!

K special. Svensk dokumentär från 2014. År 1900 köpte fem medelklassungdomar en kulle i Schweiz som de döpte till Monte Verità. Här grundade de ett eget samhälle där de tog avstånd från konsumtionssamhället, åt vegetariskt och skapade egna normer. Många av det tidiga 1900-talets kulturpersoner tillbringade tid på Monte Verità, bland andra Herman Hesse, Carl Jung, Erich Maria Remarque och Paul Klee. En film om hur alternativrörelsen föddes i början 1900-talet och vad den betyder för oss än i dag.

Filmen visas på SVT2 klockan 23:25 – 00:25

Jiddra inte med Zohan

Jiddra inte med ZohanZohan Dvir arbetar som specialsoldat inom den israeliska armén och bor hemma hos sina ortodoxa föräldrar. Han har dock tröttnat på alla farliga möten med Palestinier och bestämmer sig för att fejka sin död då han är mitt uppe i att gripa en aktivist. Det hela slutar med att han gömmer sig i en hundbur som ska transporteras till New York, där han ska försöka sig på en karriär som hårstylist.

Trailer för Jiddra inte med Zohan

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:15

Rachel Getting Married

Rachel Getting MarriedRachel Getting Married handlar om den förlorade dotterns hemkomst till sin systers bröllop. Men när Kym dyker upp rubbas balansen i familjen och gamla oförrätter tas upp. Detta skildras på ett både skojfriskt och hjärtskärande sätt.

Trailer för Rachel Getting Married

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:15