Kvällens filmer: Rallybrudar, Face Off, Ett päron till fa…

Rallybrudar, Face Off, Ett päron till farsa på semester i Europa, The List, Julie & Julia, Catwoman, Sphere – farkosten, Capote – en iskall mordgåta, The Pool Boys, In Love and War, Une suite pour deux, Real Crime: Hannah’s Killer – Nowhere to Hide

Rallybrudar

19:55 – 22:00

RallybrudarSvensk dramakomedi från 2008. Ulla arbetar som veterinärassistent i den lilla orten Torsby i Värmland. Enda anledningen till att hon bor och arbetar där är hennes stora intresse för rally. Ullas dröm är att själv bli en stor rallyförare. På orten bor också bonddottern Birgitta som drömmer om ett liv i Paris. Ulla bestämmer sig för att satsa på sin stora dröm, att delta i Monte Carlo-rallyt men för att kunna ställa upp behöver hon en kartläsare och lyckas övertala den motvilliga Birgitta som ser en chans att få komma till Frankrike (n)

Face Off

01:50 – 04:10

FBI-agenten Sean Archer jagar mördaren och psykopaten Castor Troy. Klockan tickar men ingen vet var bomben finns. På regeringens order genomgår Sean en ny avancerad kirurgisk metod.

Ett päron till farsa på semester i Europa

23:55 – 01:50

Familjen Griswald vinner första pris i en gristävling. Priset är en resa till Europa och de tror att de ska få en semester med lyx och flärd, men det visar sig inte stämma riktigt.

The List

21:25 – 23:10

The ListAmeirkansk långfilm från 2008. (Deception) Jonathan är en strävsam revisor som blir introducerad till en helt ny värld när hans karistmatiske vän advokaten tar honom med till en hemlig sexklubb kallad The List. Där träffar Jonathan sin drömkvinna – men när hon försvinner blir han huvudmisstänkt både för hennes försvinnande och en mångmiljonkupp.

Julie & Julia

20:00 – 22:40

Julie & JuliaEn kvinna som genomgår en smärre 30-årskris beslutar sig för ett påbörja gigantiskt matlagningsprojekt och laga 524 maträtter, allt enligt recepten i kokboken ”Bemästra den franska matlagningskonsten”. Hon bloggar om sina missöden och kulinariska höjder och hamnar i ett matmecka där hon även träffar nya vänner.

Catwoman

22:40 – 00:35

CatwomanEn blyg kvinna begåvad med en katts snabbhet, reflexer och sinnen går balansgång mellan att vara brottsling eller hjältinna. Den detektiv som ihärdigt följer efter henne är fascinerad av hennes båda personligheter.

Sphere – farkosten

01:10 – 03:40

När psykologen Norman Johnson, biokemisten Elizabeth ”Beth” Halpern, matematikern Harry Adams och vetenskapsmannen Ted Fielding får i uppgift att undersöka en jättelik farkost som vilat på havets botten i nästan 300 år vet de inte vad de ska vänta sig. Vad de finner är dock bortom deras vildaste fantasier… Text-TV s. 690.

Capote – en iskall mordgåta

01:55 – 04:15

Amerikanskt drama från 2006. När författaren Truman Capote läser om ett mord på en familj i Kansas bestämmer han sig för att besöka staden för att skriva om händelsen. Han försöker få folket i staden att prata och när man griper två män för dådet besöker han männen i fängelset. En av dem pratar oavbrutet medan den andre, Perry Smith, är tyst. Men trots Perrys vägran att tala uppstår ett förtroende mellan honom och Capote. Åldersgräns 15 år.

The Pool Boys

22:00 – 23:50

The Pool BoysAlex blir av med sin praktikplats som han behöver för att få ett stipendium, så att han kan börja utbilda sig på Harvard. Han reser till Los Angeles och tar hjälp av sin kusin Roger för att lösa det hela. Tillsammans förvandlar de en herrgård till ett hus för kvinnor som hör till världens äldsta yrke…

In Love and War

21:00 – 23:15

In Love and WarChris O’Donnell spelar den unge journalisten Ernest Hemingway, som är ambulansförare i Italien under första världskriget. Under ett arbetspass sätter han sitt liv på spel, och skadar sig allvarligt. Han blir inlagd på sjukhus där han förälskar sig i sjuksköterskan Agnes von Kurowsky (Sandra Bullock).

Une suite pour deux

03:40 – 05:10

Historien om en medelklassfamilj som vinner en vistelse på ett lyxhotell, där de möter en känd fotograf, som låtsas att han har bokat samma hotellrum.

Real Crime: Hannah’s Killer – Nowhere to Hide

02:05 – 03:05

Denna dokumentär undersöker mordet på Hannah Foster i Southampton. Hennes föräldrar kämpade i flera år för att ställa sin dotters mördare till svars för sitt fruktansvärda brott. Maninder Pal Singh Kohli flydde till Indien efter att ha begått det brutala mordet och arresterades 2004. Trots överväldigande bevis förnekade Kohli sin skuld, men utelämnades till Storbritannien 2007. Han dömdes sedan till livstid i fängelse för våldtäkten och mordet på Hannah Foster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *