Kvällens filmer: Real Steel, The answer man, In the loop,…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Real Steel, The answer man, In the loop, Liv Strömquist tänker på dig!, Coco: Livet före Chanel, Broken city, I love you, man, Alexander den store – The mauler, Mumien – drakkejsarens grav, We Were Soldiers, Smokin’ Aces

Real Steel

Real SteelI en nära framtid är robot-boxning en populär sport. En före detta boxare, och numera misslyckad promotor, tror sig ha hittat en mästare i en övergiven robot och börjar ta sig uppåt i boxningsvärlden. Samtidigt upptäcker han att han har en 11-årig son som vill lära känna sin far.

Trailer för Real Steel

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 00:00

The answer man

Arlen Faber är författare till en bok som har inspirerat en hel generation. Då han möter den ensamstående mamman Elizabeth och den unge mannen Kris hoppas båda att Arlen sitter inne med svaren på alla deras frågor. Men sanningen är att Arlen inte vet ett dyft om livet.

Filmen visas på Sjuan klockan 01:55 – 03:55

In the loop

In the LoopBrittisk komedi från 2009. Den amerikanske presidenten och den brittiske premiärministern vill starta ett krig. Trots att alla inte är överens om att det är så värst bra att kriga. Den amerikanske General Miller är inte övertygad, och inte heller den brittiska ministern Simon Foster. Men efter att Simon av misstag stödjer de militära åtgärderna på TV får han plötsligt många nya vänner i Washington, D.C. Om Simon kan få in en fot med de rätta människorna, om hans enda följe kan gå i säng med rätt praktikant, om de båda kan hindra premiärministerns PR-agent Malcolm Tucker från att rigga FNs omröstning, kanske de kan stoppa kriget. Skådespelare: Harry Hadden-Paton, Samantha Harrington, Olivia Poulet, Peter Capaldi, Tom Hollander.

Trailer för In the loop

Filmen visas på SVT1 klockan 23:15 – 01:00

Liv Strömquist tänker på dig!

Veckans föreställning. Föreställning från Unga Dramaten/Elverket. Humoristisk, analytisk och feministisk föreställning om kärlek, baserad på Liv Strömquists serier. Vi möter Whitney Houston, Agneta Hysén, Britney Spears och en massa andra som drabbats av ojämlika relationer. Och vi får fundera på varför kvinnliga fångar inte får kärleksbrev och varför alla blev arga på Yoko Ono när John Lennon valde att vara med henne. Baserad på Liv Strömquists seriealbum ”Prins Charles känsla”, ”Einsteins fru” och ”Ja till Liv!”.

Filmen visas på SVT2 klockan 19:40 – 21:00

Coco: Livet före Chanel

Franskt drama från 2009. Filmen om Coco Chanel visar en kvinna som kommer från knappa omständigheter, som är självlärd och har en unik och exceptionell personlighet. En kvinna som blivit en symbol för framgång och frihet, och som skapade den moderna kvinnan efter att först själv ha visat vägen. Skådespelare: Alessandro Nivola, Marie Gillain, Benoît Poelvoorde, Audrey Tautou.

Filmen visas på SVT2 klockan 21:00 – 22:45

Broken city

Broken CityAmerikanskt kriminaldrama från 2013. Veckan innan valet anlitas detektiven Billy Taggart av New Yorks borgmästare, som misstänker att hans vackra fru är otrogen mot honom. Men det som till en början verkar vara ett välbetalt rutinjobb leder snart djupare in i ett nät av intriger som befattar sex, politik och korruption. Skådespelare: Catherine Zeta-Jones, Jeffrey Wright, Barry Pepper, Mark Wahlberg, Russell Crowe.

Trailer för Broken city

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 23:50

I love you, man

I Love You, ManPeter och hans flickvän Zooey har förlovat sig och näst på tur står giftermål. Då inser Peter att han inte har några manliga vänner och således ingen bestman. Han ger sig ut på jakt efter en vän och till slut hittar han Sydney Fife, hans raka motsats. Men trots deras olikheter blir de vänner.

Trailer för I love you, man

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:00

Alexander den store – The mauler

Den 24 januari är det dags för UFC fight night på Tele2 Arena i Stockholm där en av de tävlande är Alexander ”The Mauler” Gustafsson. Dokumentären visar hans uppladdning inför matchen.

Filmen visas på TV4 klockan 00:00 – 01:00

Mumien – drakkejsarens grav

Mumien - Drakkejsarens gravNär en 2000 år gammal förbannelse bryts återupplivas en hänsynslös kejsare med en diabolisk plan som ska förslava världen. Mänsklighetens enda hopp att stoppa honom och hans odöda krigare ligger i familjen O’Donnells händer.

Trailer för Mumien – drakkejsarens grav

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:15

We Were Soldiers

We Were SoldiersI detta krigsdrama, baserat på boken ”We Were Soldiers Once… and Young: Ia Drang: The Battle That Changed the War in Vietnam” skriven av generalen Harold G. Moore, ser vi Mel Gibson i huvudrollen som general Moore. Året är 1965 och Vietnamkriget befinner sig i sitt allra första skede. De första amerikanska soldaterna har landat i Vietnam och fyrahundrafemtio av dem befinner sig nu i dalen la Drang, under ledning av överste Harold Moore. Men så blir de omringade av hela tvåtusen nordvietnamesiska soldater och detta första stora slag mellan amerikanska och nordvietnamesiska soldater, skulle komma att bli ett av de blodigaste under vietnamkrigets historia.

Trailer för We Were Soldiers

Filmen visas på TV6 klockan 23:15 – 01:55

Smokin’ Aces

En döende gangsterboss utfärdar en belöning på en miljon dollar i utbyte mot hans tidigare protegés liv, som beslutat sig för att vittna mot sin före detta chef. När ryktet sprider sig i den undre världen får FBI i uppdrag att beskydda sitt nyckelvittne mot en rad torpeder som är ute efter hans liv.

Filmen visas på TV6 klockan 01:55 – 03:40