Kvällens filmer: Remember the Titans, Eagle eye, High cri…

Remember the Titans, Eagle eye, High crimes, The hills run red, Sherlock Holmes: The sign of four, Föräldrarna, Allt för min syster, The League: Sju Hjältar I En Klass För Sig, Mississippi brinner, EDtv

Remember the Titans

17:45 – 20:00

Remember the TitansAmerikanskt drama från 2000. Samtidigt som landet skakas av upplopp beslutar skolmyndigheten i Alexandria, Virginia, att stadens två rasåtskilda fotbollslag ska slås ihop. Som huvudtränare utses det färgade lagets tränare Herman Boone, medan det vita lagets tränare Bill Yoast blir hans assistent. Tillsammans kämpar dessa två män mot varandra och mot alla fördomar, för att skapa ett lag som kommer att skriva sporthistoria (n)

Eagle eye

21:00 – 23:15

Eagle EyeAmerikansk actionthriller från 2008. Två människor kastas in i en katt- och råttalek då de blir uppringda av en kvinna som hotar dem och tvingar dem att utföra livsfarliga uppdrag. De har ingen aning om varför just de valts ut men vet att de har att göra med någon som övervakar varje steg de tar (n)

High crimes

23:15 – 01:30

High CrimesAmerikansk thriller från 2002. Claire Kubik är en smart advokat vars värld går i spillror då FBI anklagar hennes make Tom för mord. Tom bedyrar sin oskuld och Claire försvarar sin man. Hon tar hjälp av en alkoholiserad men kompetent före detta militäradvokat och tillsammans kommer de en konspiration på spåren (n)

The hills run red

01:30 – 03:05

The Hills Run RedAmerikansk skräckfilm från 2009. Tyler är besatt av en splatterfilm som sägs vara oerhört obehaglig och totalförbjöds när den släpptes 1982. Alla kopior av den sägs ha förstörts, så för att få reda på sanningen bakom alla rykten bestämmer sig Tyler för att leta upp platsen där filmen spelades in – ett beslut han snart får ångra (n)

Sherlock Holmes: The sign of four

03:05 – 04:50

Brittisk kriminaldrama från 1987. Sherlock Holmes tar sig an ett fall med en mordgåta där pärlor och en skatt spelar en central roll. 28/6 (n)

Föräldrarna

22:05 – 00:25

Ett äldre par reser till Tokyo för att hälsa på sina gifta barn. Kontakten blir inte vad de tänkt sig. De känner hur de besvärar sina vuxna barn, som helst vill ägna sig åt sig själva. Föräldrarna får uppleva avståndet mellan generationerna.

Allt för min syster

21:20 – 22:00

Allt för min systerAmerikanskt drama från 2009. När Kate var två år fick hon diagnosen leukemi. Men tack vare sin syster Anna, som är en perfekt medicinsk donator, har Kate överlevt. Men när Anna blivit tonåring vill hon inte längre vara donator till sin syster. Hon stämmer sina föräldrar, medveten om att hennes beslut kan leda till att Kate dör.

The League: Sju Hjältar I En Klass För Sig

23:35 – 01:40

The League: Sju Hjältar I En Klass För SigAmerikanskt actiondrama från 2003. År 1899 drabbas flera städer av terroraktioner som den galne The Phantom ligger bakom. För att stoppa honom kallar man samman en brokig skara historiska hjältar. Nu är det upp till dem att rädda världen.

Mississippi brinner

01:40 – 04:15

Amerikansk dramathriller från 1988. Två federala poliser, Anderson och Ward, sänds till ett lantligt Mississippi där tre unga medborgarrättskämpar har mördats av lokala Ku Klux Klan-anhängare. De två polisernas skilda metoder i jakten leder snart till konflikter mellan dem. Samtidigt fortsätter rasisterna att mörda och misshandla.

EDtv

00:05 – 02:25

EDtvFör att rädda den nedläggningshotade TV-stationen True TV, kommer chefen Cynthia Topping (Ellen DeGeneres) på den briljanta idén att följa och sända 24 timmar ur en helt vanlig persons liv 24 timmar om dygnet – oredigerat. Efter en lång rad oframgångsrika auditions stöter Cynthia ihop med Ed, en nördig men snygg kille som jobbar i videoaffär. Han tackar ja till erbjudandet, men får inte lång tid på sig att vänja sig vid sin nya, ständiga följeslagare – kamerateamet. Det är dock inte bara Eds liv som påverkas av filmandet, utan även hans vänner och familj. Nu måste han komma på ett sätt att avsluta EdTV.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *