Kvällens filmer: Repmånad eller hur man gör pojkar av män…

Repmånad eller hur man gör pojkar av män, Jönssonligan dyker upp igen, Världen räcker inte till, Slumdog millionaire, Dag & Natt, Tjejen som tog hem spelet, Helt hysteriskt, Dödligt vapen 3, Outbreak – i farozonen, Lady och Lufsen, Zorro – den maskerade hämnaren, Two Weeks Notice – Kärlek på jobbet, The Bourne Identity, John Tucker must die, Pirates of the Caribbean – vid världens ände, Sista kontraktet, Fearless, Anger Management, Föräldraskap, Hot Rod

Repmånad eller hur man gör pojkar av män

16:20 – 18:00

Svensk komedi från 1979. Det är dags för repmånad för Jonsson och hans gamla lumparkompisar. Men de tar inte det hela speciellt allvarligt. I stället passar de på att ha riktigt kul. Jonsson blir intresserad av Bea som jobbar i markan, det han inte vet är att Bea egentligen är journalist och ska skriva om livet på luckan (n)

Jönssonligan dyker upp igen

18:00 – 20:00

Jönssonligan dyker upp igenSvensk komedi från 1986. Charles-Ingvar Jönsson, även kallad Sickan, har en plan. Den här gången planerar han en kupp mot möbeljätten Ikea. Sickan och hans vänner Vanheden och Dynamit-Harry smyger sig in i varuhuset om natten men väl framme vid kassaskåpet upptäcker de att de inte är ensamma. Plötsligt befinner sig gänget mitt uppe i något mycket större än vad de planerat. Sickan, gängets geni, gör allt för att lära sig om ryska ubåtar, korkade poliser och den största skurken av dem alla, Wall-Enberg (n)

Världen räcker inte till

21:00 – 23:40

Amerikansk action från 1999. Agent James Bond får i uppdrag att skydda oljearvtagerskan Elektra. Elektra har bestämt sig för att fortsätta med sin avlidne fars verk, bygget av en pipeline från Ryssland till Istanbul. Bond kastas in i ett äventyr där han möter en av sina värsta motståndare, den hänsynslöse terroristen Renard (n)

Slumdog millionaire

23:40 – 01:55

Slumdog MillionaireBrittiskt drama från 2009. Jamal är uppvuxen i Bombays slumområde och ser en chans till ett bättre liv när han medverkar i tv-programmet Vem vill bli miljonär. Men när han bara har en fråga kvar till storvinsten grips han, misstänkt för fusk. Under polisförhöret berättar Jamal hur han kunde veta svaren på alla frågor (n)

Dag & Natt

17:45 – 17:55

När den glada killen Dag träffar den dystra Natt slår det gnistor. Dag och Natt är rädda och misstänksamma mot varandra i början och kommer snabbt på kant med varandra. Amerikansk animerad komedifilm från 2010.

Tjejen som tog hem spelet

16:50 – 18:55

Molly är uppfödd med amerikansk fotboll. Hon tränar ett damlag i löpning på en skola men vill egentligen bli hjälptränare åt skolans fotbollstränare. Amerikansk komedifilm från 1986.

Helt hysteriskt

18:55 – 20:00

Edina drabbas av home makeover-feber och vill göra om köket. Problemet är att hon är extremt petig med detaljerna. Till slut åker Eddy och Patsy och shoppar för att få inspiration. Kommer de att lyckas eller behöver de gå på renoveringsterapi? Edina och Patsy är två övervintrade och påtända hippiebrudar som aldrig vuxit upp. Edina är Guds gåva till modevärlden och Djävulens gåva till mödraskapet. Brittisk komedi från 2004.

Dödligt vapen 3

21:00 – 23:20

Murtaugh förbereder sig inför den stundande pensionen. Men kollegan Riggs ser i vanlig ordning till att han inte får en lugn stund. De får dessutom en kvinnlig kollega som ny partner, den tuffa vackra Lorna Cole. Den nya trion försöker sätta dit en före detta polis som blivit en rå superskurk och verkar vara inblandad i en vapenhärva med stulna vapen. Han skyr inga medel för att undanröja vittnen.

Outbreak – i farozonen

23:20 – 01:55

Överste Sam Daniels upptäcker att ett virus, motabaviruset, sprider död omkring sig. Men ingen vill tro på Daniels varningar, inte ens hans exfru. Översten blir avstängd från fallet utan vidare förklaringar.

Lady och Lufsen

16:40 – 17:55

Lady och LufsenTecknad amerikansk långfilm från 1955. Den fina cockerspanieln Lady känner sig åsidosatt när hennes ägare får barn. Hon får tröst av sina hundvänner Jock och Trofast och senare av gathunden Lufsen. Men han ger henne också mycket bekymmer. Textat sid. 199. 5.1-ljud. HD.

Zorro – den maskerade hämnaren

16:15 – 18:55

Anthony Hopkins och Antonio Banderas, iförda de svarta Zorromaskerna, gör gemensam sak mot en förtryckande spansk guvernör och dennes grymma hantlangare. Hopkins är en åldrad Don Diego De La Vegas/Zorro som lider ett nesligt nederlag mot sin ärkefiende Don Rafael Montero. I ett enda slag blir Zorro änkling, förlorar sin nyfödda dotter, Elena, till Don Rafael och blir slängd i fängelse. Efter 20 år lyckas han fly, fast besluten att hämnas och vinna tillbaka Elena (Catherine Zeta-Jones), som vuxit upp i tron att Don Rafael är hennes pappa. För att gå i land med hämnden rekryterar Hopkins Zorro en ung adept, den godhjärtade banditen Alejandro Murieta. Alejandro sätts i hårdträning och dubbas så småningom till den ”nye” Zorro. Tillsammans tar Zorro den äldre och den yngre upp kampen med Don Rafael och hans hejdukar. Text-TV s. 690.

Two Weeks Notice – Kärlek på jobbet

20:00 – 22:05

George Wade är en jagcentrerad mångmiljonär som är VD för ett av New Yorks ledande fastighetsbolag. Lucy Kelson är Georges skickliga men något neurotiska jurisdiska rådgivare som efter fem år av minst sagt påfrestande arbetsuppgifter är redo att säga upp sig. George är dock övertygad om att han inte kan leva utan Lucy och har inga som helst planer på att låta henne sluta. Frågan är om han kan få henne att stanna av egen fri vilja.Text-TV s.690.

The Bourne Identity

22:05 – 00:25

The Bourne IdentityEn medvetslös man dras upp ur havet av italienska fiskare. Han lider av minnesförlust och den enda ledtråden till hans identitet är ett kontonummer inristat på en kapsel som planterats in i hans kropp. Efter att ha hittat flera pass med olika identiteter, buntar med sedlar och en pistol i ett bankfack tar han namnet Jason Bourne. Med hjälp av den rebelliska Marie ger han sig ut för att ta reda på vem han är och varför så många vill se honom död.

John Tucker must die

17:00 – 18:40

John Tucker Must DieAmerikansk komedi från 2003. John Tucker är snygg, charmig och skolans populäraste kille. Dessutom har han tre flickvänner samtidigt. När de tre tjejerna, Carrie, Heather och Beth, får reda på hans trippelspel bestämmer de sig för att hämnas.

Pirates of the Caribbean – vid världens ände

21:00 – 22:00

Amerikansk actionkomedi från 2007. Jack Sparrow är fången i dödsriket i Singapore och det är upp till piraterna Elisabeth, Will och Barbossa att frita honom. Men för att kunna utföra expeditionen måste de hitta ett sjökort som visar dem vägen. Samtidigt är representanter för den brittiske kungen ute efter att förinta alla pirater.

Sista kontraktet

00:40 – 02:45

Sista KontraktetSvensk thriller från 1998 med Mikael Persbrandt. Polisen Roger Nyman misstänker att ett mord på Sveriges statsminister Olof Palme planeras. Ingen verkar dock ta hans misstankar på allvar.

Fearless

21:00 – 23:10

FearlessJet Li spelar huvudrollen i denna actionspäckade martial arts-film som är baserad på en sann berättelse. Den legendariske Huo Yuanjia stred i början av 1900-talet mot utländska stormakter och med sin formidabla kampsportsteknik försvarade han Kinas ära. I Fearless återförenas Jet Li med producenten Bill Kong (”Hero”) och actionkoreografen Yuen Wo Ping (”Kill Bill” & ”The Matrix”). Det är Jet Lis sista martial arts-film och kronan på verket i raden av hans storslagna filmer inom genren. Fearless är producerad av Bill Kong, som också har producerat filmer som Oscarnominerade ”Crouching Tiger, Hidden Dragon” och ”Hero”. Ronny Yu har tidigare regisserat filmer som ”51st State” och ”Bride of Chucky”.

Anger Management

21:00 – 23:00

Anger ManagementAffärsmannen Dave Buznik är vanligtvis en mycket försynt och lågmäld person. Efter ett missförstånd ombord ett flygplan döms han dock till att delta i en kurs för personer som har svårt att hantera sin egen ilska. Kursen leds av den minst sagt excentriske doktor Buddy Rydell, en man vars aggressionshämmande metoder är minst sagt okonventionella. Problemet är att Buddy inte lever som han lär…Text-TV s. 690.

Föräldraskap

02:20 – 04:20

FöräldraskapVilka föräldrar gör inte allt för sina barn? Men ibland kan det bli för mycket. Särskilt när ungarna vänder upp och ner på huset, saboterar skolpjäsen och brorsan har spelmaffian i hälarna.

Hot Rod

02:45 – 04:15

Hot RodAmerikansk komedi från 2007. Rod Kimble lever ett okomplicerat liv och drömmer om att bli stuntman. När Rods styvpappa får ett allvarligt hjärtfel tvingas Rod samla in pengar till en operation. Han får den briljanta idén att utföra ett motorcykelhopp över femton skolbussar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *