Kvällens filmer: Resan till jordens medelpunkt, Förtrolla…

Resan till jordens medelpunkt, Förtrollad, Superstition, Irene Huss: Tystnadens cirkel, The Promotion, Rosa – the movie, Mona Lisas leende, Liar liar, Hot Fuzz, Thor, Confetti, Green Zone, Lucky Number Slevin, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, One True Thing, Ghost Ship

Resan till jordens medelpunkt

20:00 – 22:00

Amerikansk äventyrsfilm från 2008. När Trevor Anderson tar hand om sin brorson Sean får Trevor en låda som tillhört hans försvunne bror Max. I lådan hittar han en bok med referenser till sin brors sista resa. Trevor bestämmer sig för att följa sin brors spår och tillsammans med Max beger han sig till Island (n)

Förtrollad

22:00 – 00:05

FörtrolladAmerikansk romantisk komedi från 2007. Den vackra prinsessan Giselle blir bannlyst av den elaka drottningen Narissa från hennes animerade magiska sagoland. Plötsligt befinner sig Giselle i nutida Manhattan, i en kaotisk värld där ingen har tid för lyckliga slut (n)

Superstition

00:05 – 02:05

SuperstitionAmerikansk thriller från 2001. När den unga engelskan Julie anställs som barnflicka hos det välbärgade italienska paret Cenci hamnar hon i onåd direkt. Hon anklagas av den svartsjuka Mirella för att flirta med Allesandro och när babyn dör i en mystisk eldsvåda misstänks Julie för att veta mer än hon avslöjar (n)

Irene Huss: Tystnadens cirkel

21:30 – 23:25

En ung man hittas död, dumpad i en container. Kroppen är naken, blodig och sönderslagen. Obduktionen visar att offret har GHB i kroppen och har fått utstå piskrapp, skärsår och brännmärken. Allt tyder på att han har blivit kidnappad och utsatt för sexuella övergrepp och tortyr. Det verkar röra sig om en organiserad liga som gjort detta tidigare, men det här är första gången offret har dött.

The Promotion

00:15 – 01:50

The PromotionDoug och Richard jobbar på varsitt håll på en och samma stormarknad. Båda drömmer de om jobbet som butikschef på den nya avdelningen. Reilly, Seann William Scott, Chris Conrad, Gil Bellows.

Rosa – the movie

16:25 – 17:50

Svensk långfilm från 2006. Från tecknad serie i Kamratposten via tv-serien ”Livet enligt Rosa” tar nu Rosa klivet till bioduken. Rosa, 14 år, är en älskad artist som reser jorden runt för att spela för utsålda hus. Livet kunde inte vara bättre för Rosa. Eller, jo kanske? Om det nu vore på riktigt. Textat sid. 199.

Mona Lisas leende

18:40 – 21:00

Året är 1953 när den unga Katherine Watson kommer till den anrika flickskolan Wellessley för att undervisa i konsthistoria. Skolan är en av de bästa i landet och Katherine väntar sig att eleverna ska vara angelägna om att ta vara på möjligheten att fortbilda och frigöra sig. Det dröjer dock inte länge förrän Katherine inser att den förnäma läroanstallten fortfarande är förskansad i konservativa idéer och ideal. Text-TV. s 690.

Liar liar

21:30 – 23:20

Liar LiarJim Carrey spelar advokaten Fletcher Reede, som ständigt lovar sin son saker han inte kan hålla. När han missar sonens födelsedag, som han har lovat att komma till, får sonen nog. Det enda han önskar sig av sin pappa är att han inte ska ljuga på 24 timmar. Om inte Fletcher kan uppfylla den önskningen så flyttar sonen, hans mamma och hennes nye kille till Boston… Det är bara det att som advokat är det svårt när man inte ens får använda en endaste liten vit lögn…

Hot Fuzz

23:50 – 02:10

Hot FuzzNicholas Angel är Londons bästa polisman. Faktum är att han är alldeles för duktig. För att inte få det övriga teamet att framstå i dåligt dager blir han omplacerad till en slumrande landsortsstad. Han får en ny partner, Danny Butterman, som är omåttligt imponerad av Nicholas. Allt verkar till synes väldigt lugnt, fram tills två skådespelare hittas halshuggna.

Thor

21:30 – 22:00

ThorAmerikanskt äventyrsdrama från 2011. Gudasonen Thor ska överta tronen efter sin far Oden men ceremonin avbryts av frostjättarna från Jotunheim. När Thor vill hämnas går han emot sin fars order och blir utkastad ur Asgård och hamnar på jorden. Han träffar vetenskapskvinnan Jane och lär sig vad som krävs av en riktig hjälte.

Confetti

23:50 – 02:10

ConfettiAmerikansk romantisk komedi från 2006. Tidningen Confetti har tävlingen Årets mest originella bröllop. Till final går ett musikal-, ett tennis- och ett nudistbröllop. Med hjälp av underliga bröllopsfixare och påfrestande släktingar och vänner kämpar de tre finalistparen om förstapriset.

Green Zone

21:30 – 23:50

Green ZoneFilmen fokuserar på spänningarna i Irak mellan Gröna Zonen, där trupperna huserar, och våldet på gatorna i Bagdad efter störtandet av Saddam Hussein.

Lucky Number Slevin

23:50 – 02:05

Lucky Number SlevinNär en person förlorar sin identitet hamnar Slevin i en konflikt mellan två av stadens största brottslingar och han övervakas av både polisen och den ökände yrkesmördaren Goodkat. Kommer han lyckas komma undan innan de får tag på honom?

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

00:10 – 02:30

Regissören Tim Burton och Johnny Depp samarbetar i denna 1800-talsrysare som innehåller bloddrypande scener, mystik, romantik, ett fantastiskt soundtrack och vacker scenografi. Filmen handlar om barberaren Sweeny Todd, som återvänder från ett långt straff efter en falsk anklagelse – för att ta ut en blodig hämnd på den man, domare Turpin, som berövat honom hans hustru och barn.

One True Thing

02:10 – 04:15

One True ThingEllen Gulden har vigt sitt liv åt sin framgångsrika journalistkarriär, men när hon får veta att henne mamma, Kate, är döende i cancer ändras hennes liv för alltid. Ellens pappa pressar henne att flytta hem och offra sitt eget liv för mammans skull. Kommunkationen med mamman går dock inte smärtfritt. Väl hemma förändras Ellens attityd när hon inser att detta förmodligen är deras sista Thanksgiving och jul tillsammans. Men spänningar uppstår när en djupt begraven familjehemlighet ser dagens ljus.

Ghost Ship

02:05 – 03:40

Ghost ShipNär besättningen ombord räddningsfartyget Arctic Warrior upptäcker ett gammalt skepp vid namn Antonia Graza i Barents hav tror de till en början inte sina ögon. Antonia Graza ska nämligen ha förlist för över 40 år sedan. Manskapet ser ingen annan råd än att kliva ombord på den mystiska skutan för att undersöka saken lite närmare. Vad de upptäcker är minst sagt skrämmande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *