Kvällens filmer: Reservation road, Ur dödlig synvinkel, P…

Reservation road, Ur dödlig synvinkel, Primal fear, Bringing Down the House, Runaway Bride, Iskariot, Alla talar om Grace, Preacher’s Kid, The fallen, The Wedding Singer, Knubbigt regn, Slagskott, Pojkarna från Brasilien, Maskernas mästare

Reservation road

20:00 – 22:00

Reservation RoadAmerikansk thriller från 2007. När Ethans son dödas i en smitningsolycka beslutar han sig för att hämnas på den som körde bilen. Samtidigt kämpar hans fru med att försöka ha ett vanligt vardagsliv trots det hemska som hänt, men Ethans besatthet av att få tag på den skyldige tär på äktenskapet. Den skyldige mannen, Dwight, lider av skuldkänslor och försöker att hitta ett sätt att leva med sin skuld genom att få en bättre relation till sin son. Men det är bara en tidsfråga för de båda männen innan allt kolliderar. Åldersgräns 11 år (n)

Ur dödlig synvinkel

22:10 – 00:50

Brittisk action från 1981. När ett brittiskt spionfartyg sjunker utanför Albaniens kust skickas marinbiologen sir Havelock dit. Fartyget var utrustat med en sändare som kan beordra robotattacker från brittiska ubåtar och Havelock har som uppdrag att försöka lokalisera fartyget. När Havelock och hans hustru mördas får Bond i uppdrag att hitta vraket för att förhindra att sändarna kommer i orätta händer (n)

Primal fear

00:50 – 03:35

Primal FearAmerikanskt drama från 1996. Chicagoadvokaten Martin Vails främsta drivkraft i sin yrkesroll är inte frågan om vem som är skyldig och vem som är oskyldig. Hans uppgift är att försvara alla och allra helst i fall som medför att hans namn hamnar på tidningarnas löpsedlar och därigenom gynnar hans karriär. När den lokale ärkebiskopen mördas blir en fattig korgosse, Aaron Sampler, anklagad för mordet. Vail tar sig an fallet, angelägen om att få hamna i rampljuset. Vad han inte vet är att en korruptionshärva av stora mått kommer att uppdagas. Han tvingas till hetsiga orddueller mot åklagaren Janet Venable, som han tidigare haft ett förhållande med (n)

Bringing Down the House

17:55 – 20:00

Bringing Down the HousePeter Sanderson är en småtråkig Los Angeles-advokat som inte kan glömma sin exfru. Han försöker gå vidare och på en chatt faller han för en ung, blond, kvinnlig advokat. När Peter bjuder hem henne får han sitt livs chock – hon är varken blond eller advokat. Hon heter Charlene och är stor, högljudd och har rymt från fängelset. Charlene påstår att hon är oskyldig och vill ha Peters hjälp att bli rentvådd.

Runaway Bride

21:30 – 23:50

Runaway BrideMaggie är en ung kvinna som är järnhandlare i den trygga småstaden Hale i Maryland. I sista sekunden har hon rymt från alla sina tre bröllop. I väntan på ett fjärde försök får den frånskilde journalisten Ike Graham nys om historien då han sitter på stampuben i New York för att stilla sin skrivkramp. Amerikansk romantisk komedifilm från 1999.

Iskariot

00:50 – 02:25

Valle och Mona lever det perfekta livet med sin dotter i villan på Lidingö. Men Valles yngre bror, Adam, försörjer sig som knarklangare. Adam ligger illa till. Han har blivit rånad på ett stort parti kokain, värt ett antal miljoner på gatan. Adam vädjar till Valle om hjälp. Skulden ska betalas omedelbart. Valle går i god för Adam men Adam skjuter en av Masens hantlangare.

Alla talar om Grace

23:00 – 01:10

Grace är en lyckligt gift hemmamamma vars liv plötsligt slås i spillror när hon ser sin man med en annan kvinna. Hon bestämmer sig för att ta tag i sitt liv och genomföra drastiska förändringar. Till omgivningens stora förskräckelse.

Preacher’s Kid

01:45 – 03:45

Preacher's KidEfter att ha tröttnat på sitt enformiga liv börjar prästdottern Angie längta efter nya upplevelser. Hon ger sig därför iväg på egen hand och ansluter sig till en gospelgrupp på resande fot. Hon upptäcker snart livet utanför småstaden är tufft, men vill inte återvända tomhänt, eller ännu värre – till en far som inte längre älskar henne.

The fallen

01:20 – 03:45

The FallenAmerikanskt krigsdrama från 2004. Om andra världskrigets slutskede sett från tre olika trupper, en amerikansk, en italiensk och en tysk. Alla tre förbereder sig för sitt sista uppdrag där det för vissa går enligt planerna medan för andra slutar med döden.

The Wedding Singer

21:00 – 23:00

The Wedding SingerRobbie Hart drömmer om en karriär som kompositör. Det är dock inte det lättaste att lyckas inom musikbranschen och han försörjer sig därför genom att sjunga på bröllop. Det är under ett av dessa evenemang som han möter den minst sagt odugliga servitrisen Julia. Både Julia och Robbie är förlovade, men deras möte får dem att undra om de verkligen är redo att gifta sig och huruvida de passar ihop med sina tillkommande livskamrater. Text-TV s. 690.

Knubbigt regn

23:00 – 00:55

Bobby Bowfinger (Steve Martin) är en andra klassens, för att inte säga misslyckad, filmproducent i Los Angeles. I ett försök att göra någonting åt sin karriär bestämmer han sig för att spela in en film utan att informera stjärnan Kit Ramsey (Eddie Murphy). Bowfinger och hans hoppfulla kollegor lurar in den olycklige Kit i scenarion där han först drivs till att agera hjälte, och sedan sannolikt drivs till vansinne.

Slagskott

00:55 – 03:25

Paul Newman är i detta vanvördiga och dråpliga idrottsögonblick, coach för The Chiefs – ett hårt kämpande lag i hockeyns farmarliga. För att öka publiksnittet på matcherna skriver styrelsen kontrakt med bröderna Hanson, tre hårdtacklande spelare vars jobb är att sätta stopp för motståndarna. Slagskotts fantastiska komik, hårdslående action, minnesvärde repliker och oförglömliga karaktärer har gjort denna klassiker till en av de bästa sportfilmerna genom tiderna!

Pojkarna från Brasilien

01:10 – 03:35

Det är slutet av 70-talet och Barry Kohler, en ung Nazistjägare, lyckas spåra en grupp SS-officerare till ett möte i Paraguay. Det står helt klart att nazisterna håller på att planera någonting, men riktigt vad som är på gång, kan Barry inte få reda på. När ledtrådarna sedan för Barry och hans kollega Ezra Lieberman, till olika adresser runt om i Europa, kan de knappt själva tro på, vad de just är på väg att avslöja…

Maskernas mästare

03:45 – 05:15

Amerikansk actionkomedi från 2002. Pistachio Maskerio arbetar som servitör på sin fars restaurang men hans stora talang är imitationer. Det han inte vet är att hans talang är genetisk och att han är ättling till en maskeringsmästare och alla i familjen har ärvt gåvan. Pistachios far är en mästare och kan förvandla sig till vem som helst. När Pistachios mamma och pappa plötsligt försvinner blir han förkrossad men så dyker hans okända farfar upp och berättar om familjens hemlighet. Med sin farfars hjälp utvecklar han sin gåva och tillsammans försöker de hitta Pistachios försvunna mor och far. Barntillåten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *