Kvällens filmer: Resident Evil: Retribution, Moonraker, I skuggan av värmen,…

Resident Evil: Retribution

Idag fredag den 3 juli sänds följande filmer på TV: Resident Evil: Retribution, Moonraker, I skuggan av värmen, En galen natt, Poseidon, Another earth, Man lever bara två gånger, Tinker, tailor, soldier, spy, Starship Troopers 3: Marauder, Född den fjärde juli

Resident Evil: Retribution

Resident Evil: RetributionUmbrella Corporations dödliga T-virus härjar på jorden och förvandlar alla människor till köttätande odöda. Mänskligheten sätter sitt sista hopp till Alice, som vaknar upp på Umbrellas mest hemliga forskningsanläggning där mer av hennes mystiska förflutna nystas upp. Utan en trygg plats fortsätter Alice att leta efter de som ligger bakom virusutbrottet. Jakten för henne från Tokyo till New York, Washington DC och Moskva, och till slut gör hon ett avslöjande som tvingar henne att ifrågasätta allt som hon någonsin har trott på. Med hjälp av nya och bekanta ansikten måste Alice kämpa för att överleva länge nog för att fly undan en fientlig värld som är på väg att utplånas. Nedräkningen har börjat.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 21:00

Moonraker

MoonrakerIndustrimagnaten Hugo Drax vill utrota allt mänskligt liv på jorden men först vill han evakuera ett dussin bra exemplar till en bas i jordens omloppsbana. Hans plan är att de sedan ska återvända till jorden med genetiskt överlägsna människor. Nu är det upp till James Bond att stoppa honom.

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 21:00

I skuggan av värmen

I skuggan av värmenEn kärlekshistoria med förhinder. Den bygger på en sann historia och handlar om Eva och Erik som drabbas av den verkligt stora kärleken. Men Eva har en hemlighet för stor att bära – hon missbrukar heroin. Tack vare strikta rutiner har hon lyckats dölja sitt missbruk men när hon träffar Erik ändras allt. Erik är polis och verksam i centrala Stockholm. När sanningen hinner ikapp ställs Eriks kärlek på hårda prov. Filmen presenteras av Fredrik Sahlin.

Filmen visas på SVT2 med start klockan 22:00

En galen natt

En galen nattAmerikansk komedi från 2010. Phil och Claire Foster lever ett tryggt, lugnt liv i förorten. För att inte fastna i rutiner går de ut på träff varje torsdag. Men en helt vanlig torsdag vänds deras tillvaro upp och ner, då de misstas för gangsters och måste fly hals över huvud med maffian tätt i hälarna. Det blir en natt de sent ska glömma. Skådespelare: Tina Fey, Mark Ruffalo, Steve Carell.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 21:50

Poseidon

PoseidonDet är nyårsafton och festligheterna har börjat ombord på lyxkryssaren Poseidon i norra Atlanten. Fartygets gäster samlas för att fira det nya året i den magnifika danssalongen. Men en monstervåg är på väg rakt emot dem. Vågen kastar fartyget våldsamt till babord innan det kantrar och rullar runt med kölen uppåt. Passagerare och besättning krossas eller sugs ut i havet när vattnet rusar in. Kvar finns ett par hundra överlevande som kämpar för livet tills räddningen kommer.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 5 med start klockan 22:00

Another earth

Another earthAmerikansk science fiction från 2011. En planet som i varje avseende är identisk med jorden har upptäckts i ett parallellt universum. Samma kväll som upptäckten görs korsas Rhodas och Johns vägar i en tragisk olycka som resulterar i att Johns familj omkommer. När Rhoda får chansen att åka till den andra jorden ger hon sin biljett till John i hopp om att kunna gottgöra hans förlust. Skådespelare: William Mapother, Matthew-Lee Erlbach, Brit Marling.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 00:10

Man lever bara två gånger

Man lever bara två gångerNär en amerikansk och en rysk rymdkapsel kapas oroar man sig för att ett tredje världskrig ska bryta ut. Den brittiska regeringen ger agent 007 i uppdrag att försöka förhindra den katastrof ett krig skulle innebära.

Trailer:

Filmen visas på Sjuan med start klockan 23:40

Tinker, tailor, soldier, spy

Tinker, tailor, soldier, spyBrittisk thriller från 2011. Det är tidigt 70-tal och mitt under det kalla kriget. Efter en misslyckad underrättelseoperation i Ungern tas MI6-agenten George Smiley ur tjänst. Men när regeringen misstänker en läcka blir han i hemlighet återinsatt för att finna mullvaden som tros ha infiltrerat MI6s toppsikt. Skådespelare: David Dencik, Ciarán Hinds, Colin Firth, Gary Oldman, Toby Jones.

Trailer:

Filmen visas på TV4 med start klockan 23:30

Starship Troopers 3: Marauder

Starship Troopers 3: MarauderEtt federalt rymdskepp kraschlandar på den avlägsna utomjordiska planeten OM-1 och strandar ledaren Sky Marsha Anoke och flera andra, inklusive piloten Lola Beck. Det är upp till översten Johnny Rico, den motvillige hjälten från insektsinvastionen på Planeten P, att leda trupperna på ett vågat räddningsmission.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 22:50

Född den fjärde juli

Född den fjärde juliTvå oscar fick detta vietnamdrama från 1989 med Tom Cruise i huvudrollen. Filmen bygger på krigsveteranen Ron Kovics memoarer om åren i sydostasien och tiden efter hemkomsten då han blir politiskt medveten och går med i antikrigsrörelsen. När Ron åkte till Vietnam vinkade hans amerikanska vänner med flaggorna – när han kom tillbaka, lam från midjan och nedåt, brände de flaggorna. Tom Cruise spelar en man som måste hitta styrkan hos sig själv för att kunna skapa sig ett nytt och meningsfullt liv trots att han är rullstolsbunden.

Trailer:

Filmen visas på TV8 med start klockan 21:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *