Kvällens filmer: Rocco och hans bröder, Hopplös och hatad…

Rocco och hans bröder, Hopplös och hatad av alla, Vägen ut, Hidalgo, Kalenderflickorna, Striptease, Black August, Kocken

Rocco och hans bröder

23:05 – 01:55

När fadern ryckts ifrån dem flyttar Rocco med sin mor och sina bröder från den syditalienska misären till industristaden Milano för att börja ett nytt liv. Starka familjeband håller dem samman genom många svåra prövningar. Men broderskärleken sätts på prov, när hetsporren Simone och den betydligt känsligare Rocco båda förälskar sig i gatflickan Nadia – en bitter rivalitet som kulminerar i mord.

Hopplös och hatad av alla

21:20 – 22:00

Brittisk dramakomedi från 2008. Sidney Young driver en tidning som mer eller mindre hånar kändis- och modevärlden. När Clayton Harding, chefredaktör för kändismagasinet Sharp, erbjuder Sidney en tjänst hos dem i New York tackar han ja trots att han hatar kändisar.

Vägen ut

23:50 – 02:00

Svenskt drama från 1999. Skådespelaren Reine står plötsligt utan jobb och tvingas börja arbeta som fritidspedagog på Kumlaanstalten. Hans huvudsakliga uppgift blir att ansvara för skåpet där biljardbollarna förvaras. Men Reine ser helt andra möjligheter i sitt nya jobb. Han vill sätta upp en pjäs med fångarna.

Hidalgo

17:15 – 20:00

Hidalgo1890 bjuder en rik shejk in en amerikan och hans häst att delta i loppet ”Oceans of Fire”, ett överlevnadslopp genom den arabiska öknen. Shejken vill mäta den amerikanske ryttaren och hans mustang Hidalgos krafter med världens främsta arabiska hästar och dess beduinryttare.

Kalenderflickorna

21:00 – 23:10

Chris och Annie är två medelålders väninnor som lever ett stilla småstadsliv i Yorkshire. På den lokala kvinnoföreningens välgörenhetsmöten lyssnar de på tråkiga föredrag om broccoli och heltäckningsmattor. När Annies man drabbas av leukemi bestämmer de sig för att med föreningens hjälp göra en kalender som ska säljas till förmån för stadens sjukhus. Chris har en lite annorlunda idé om hur kalendern ska bli framgångsrik – alla kvinnorna ska posera nakna. Brittisk dramakomedifilm från 2003.

Striptease

23:10 – 01:35

Handling: Erin måste arbeta som stripteasedansös för att få ihop tillräckligt med pengar för att återfå vårdnaden om sin dotter Angela. Erins före detta man är en psykotisk småtjuv som säljer rullstolar stulna från ålderdomshem. Amerikansk kriminalkomedifilm från 1996.

Black August

01:30 – 03:30

George Jackson var en afroamerikansk vänsteraktivist. Som 18-åring fänglades han för att ha rånat en bensinstation. Här följer vi de sista 14 månaderna i fängelse av Jacksons liv. Amerikansk dramadokumentärfilm från 2007.

Kocken

02:00 – 04:25

KockenSvenskt drama från 2005. Året är 1969 och andrekocken Martin mönstrar på handelsfartyget Snow Flower. Han är helt omedveten om vad som väntar honom och hans kompis, kockeleven Sundsvall. I fartygets kök härskar förstekocken Peter Stein och mötet dem emellan tar en riktning ingen av dem kunnat föreställa sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *