Kvällens filmer: Romy och Michele – Blondiner har roligar…

Romy och Michele – Blondiner har roligare, Farväl Bafana, I hennes majestäts hemliga tjänst, Röd Drake, I spy, Austin Powers In Goldmember, Illusionisten, The Wronged Man, The night we called it a day, Batman – återkomsten, Rembrandt

Romy och Michele – Blondiner har roligare

18:15 – 20:00

Väninnorna Romy och Michele blir inbjuda till ett tioårsjubileum med sin high school-klass.

Farväl Bafana

20:00 – 22:30

Amerikanskt drama från 2007. James Gregory växte upp på en farm på landsbygden under apartheidregimen i Sydafrika och lärde sig prata de svartas språk, xhosa. Han arbetar som fångvaktare och på grund av sina språkkunskaper blir han utsedd till att vakta Nelson Mandela. Under årens lopp förändras Gregorys syn på samhället och han ger sitt stöd till Mandela och ANC:s kamp om att avskaffa apartheid. Åldersgräns 11 år.

I hennes majestäts hemliga tjänst

22:30 – 01:30

Brittisk action från 1969. James Bond arbetar under täckmantel för att försöka luska ut vad organisationen Spectres ledare, Ernst Stavros Blofeld, har i kikaren. Hans jakt tar honom till Schweiz där Blofeldt nyligen har startat en klinik. När Bonds chef, M, plockar bort honom från uppdraget tar han ledigt och forsätter undersökningarna på egen hand. Det hela går så långt att Bond är beredd att sluta på underrättelsetjänsten när de vill stoppa uppdraget.

Röd Drake

23:00 – 01:35

Will Graham hade en lovande karriär som FBI-agent framför sig. Sedan träffade han och anhöll Dr. Hannibal Lecter, en upplevelse som nästan kostade honom livet. En ny seriemördare är lös, och bara en person kan hjälpa FBI att spåra upp honom: Graham. Men det finns bara en person som Graham kan vända sig till för att få hjälp…

I spy

23:40 – 01:40

I SpyAmerikansk actionkomedi från 2002. När en prototyp av ett jetplan blir stulen från den amerikanska regeringen kallas en av USA:s främsta toppagenter, Alex Scott, in för att hjälpa till. Till sin förvåning paras han ihop med den kaxige proffsboxaren Kelly Robinson inför det farliga spionuppdraget. Tillsammans ska de försöka hitta Arnold Gundars, en av världens mest ökända vapensmugglare. Åldersgräns 11 år.

Austin Powers In Goldmember

21:00 – 22:55

Dr. Evil och Mini-Me har lyckats rymma från fängelset och slår sina påsar ihop med Goldmember. Tillsammans smider de planer på hur de ska ta över världen. Planen kräver en hel del resande I tiden och en kidnappning av Austin Powers pappa, Englands främste spion, Nigel Powers. Under jakten på Dr. Evil, Mini-Me och Goldmember stannar Austin till I 1975 för att träffa en gammal flickvän, detektiven Foxxy Cleopatra, och för att be henne hjälpa honom att spåra upp skurkarna och rädda hans pappa.

Illusionisten

01:30 – 03:50

Amerikanskt romantiskt drama från 2006. Edward Eisenheim blir förälskad i den adliga Sophie som har en högre ställning i samhället än han. Trots att deras föräldrar förbjudit dem att träffas så möts de i smyg. Men de blir påkomna och Edward skickas iväg. Han växer upp och reser runt världen som magiker. Sophie trolovar sig med kronprins Leopold. När de två möts igen efter 15 år finns de gamla känslorna kvar. Åldersgräns 7 år.

The Wronged Man

03:05 – 04:45

Janet ”Prissy” Gregory är juristen som ägnade mer än tjugo år åt att försöka befria en oskyldig man. När Prissy ska omfördela de fall som hennes avlidne chef har arbetat med får hon svårt att hitta en advokat som vill företräda internen Calvin Willis, en afroamerikansk man som är oskyldigt anklagad för att ha våldtagit en ung flicka. Därför bestämmer sig Prissy för att ta hand om fallet själv, utan att ana vilka personliga svårigheter hon kommer att möta under sin kamp för rättvisa.

The night we called it a day

01:40 – 03:40

The Night We Called It a DayAustralisk komedi från 2003. Baserat på en sann händelse under Frank Sinatras turné i Australien. Promotern Rod har äntligen lyckats få Frank Sinatra att ställa upp på en turné i Australien. Men hans glädje blir kortvarig. Mitt under en intervju råkar Sinatra kalla en kvinnlig journalist för luder och skandalen är ett faktum. Åldersgräns 11 år.

Batman – återkomsten

01:05 – 04:30

Efter att ha besegrat Jokern står nu Batman inför Pingvinen, en vanställd individ vars önskan är att bli accepterad i Gotham. Han tar hjälp av den fördärvade affärsmannen Max Schreck för att bli Gothams borgmästare och tillsammans gör de allt i sin makt för att visa Batman i dålig dager. Samtidigt som Batman försöker rentvå sitt namn tvingas han också ta itu med den mystiska Catwoman som har samma personlighetsstörning som han själv.

Rembrandt

01:10 – 04:20

RembrandtNär Mick och Tom, två småkriminella skrottjuvar som också råkar vara far och son, ombeds sno en tavla från ett museum ställer de gladeligen upp. Uppdraget visar sig dock vara lättare sagt än gjort och de råkar av misstag lägga beslag på fel målning. Innan de vet ordet av har hela helvetet brutit lös för det stulna konstverket visar sig vara målat av ingen mindre än Rembrandt. Mick och Tom fattar ingenting, men det är ju heller inte så lätt att tänka när man har Interpol, polisen och hela den undre världen i hälarna. Och vem i hela friden är den där Rembrandt egentligen?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *