Kvällens filmer: Rush hour, Kung fu hustle, Bläckhjärta, …

Idag fredag visas följande filmer på TV: Rush hour, Kung fu hustle, Bläckhjärta, Armored, Daylight, The butterfly effect 3: Revelations, Universal soldier: Återkomsten, 300, The haunting in Connecticut, Severance, Road to Perdition

Rush hour

Rush HourAmerikansk actionkomedi från 1998. Poliskommissarie Lee sänds från Hong Kong till USA för att utreda kidnappningen av en kinesisk diplomats dotter. FBI vill inte att en utomstående som Lee lägger sig i deras utredning vilket gör att de parar ihop honom med Los Angeles-kriminalaren James Carter – en arrogant polis med talets gåva. De två männen kommer inte alls överens men när de upptäcker att de utnyttjas försöker de lösa fallet tillsammans.

Trailer för Rush hour

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:00

Kung fu hustle

Kung Fu HustleKinesisk action från 2004. Sing är en feg småtjuv i Kina på 1940-talet, som skulle göra allt för att bli medlem i det ökända maffiagänget Axe Gang. När han försöker råna en frisör som fejkad Axe Gang-medlem misslyckas han. Det enda han lyckas med är få Axe Gang att vilja hämnas.

Trailer för Kung fu hustle

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:10 – 02:05

Bläckhjärta

Brittiskt äventyr från 2008. Tolvåriga Meggies pappa har en hemlighet – han kan få fiktiva figurer ur böcker att bli verkliga. Det är en långt ifrån ofarlig förmåga. På grund av honom har onda krafter från sagornas värld trängt sig in i vår verklighet, och Meggies mamma har försvunnit in i en bok.

Filmen visas på Sjuan klockan 19:45 – 22:00

Armored

ArmoredAmerikansk thriller från 2009. En grupp anställda på ett värdetransportföretag riskerar sina liv när de drar igång tidernas kupp – mot sitt eget företag. Beväpnade med en till synes idiotsäker plan planerar männen att komma undan med en förmögenhet utan att någon kommer till skada. Men när ett oväntat vittne kommer emellan upptäcks planen och händelserna tar en helt ny vändning.

Trailer för Armored

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 23:45

Daylight

DaylightAmerikansk action från 1996. Efter en explosion blockeras båda utgångarna till tunneln mellan New York och New Jersey. Kit Latura har tre timmar på sig att få ut alla levande. Risken är att syret tar slut eller att Hudsonflodens våldsamma tryck får tunneln att rämna.

Trailer för Daylight

Filmen visas på TV3 klockan 00:45 – 02:45

The butterfly effect 3: Revelations

Amerikanskt kriminaldrama från 2010. Sam Reid har den unika förmågan att kunna resa bakåt i tiden. Han anlitas därför av polisen för att hjälpa dem att identifiera mördare. Problemet är bara att om han förändrar någonting, avsiktligt eller av misstag, så kan den så kallade ”fjärilseffekten” göra så att historien förändras radikalt. När han återvänder till nutid är saker och ting annorlunda och han har ingen tydlig minnesbild av vad som hänt honom under hans ”nya” förflutna. Problemen börjar när han bryter mot reglerna och försöker hjälpa sin mördade flickväns syster att hitta gärningsmannen. Resultatet blir att hans egen historia skrivs om och varje tidsresa han gör för att försöka återställa situationen och lösa problemen förvärrar bara det hela och rör om ännu mer i hans minne. Kommer han att kunna lösa gåtan innan han förlorar förståndet?.

Filmen visas på TV3 klockan 02:45 – 04:15

Universal soldier: Återkomsten

Amerikansk action från 1992. Luc har nätt och jämnt överlevt sina tidigare uppdrag som ”universal soldier” och tänker nu hålla sig borta från allt vad krigföring heter. Istället jobbar han med ett projekt som utvecklar tekniken bakom robotsoldaterna. Det går dock inte som planerat. Seth, huvuddatorn, som leder hären av de perfekta robotsoldaterna, utvecklar en egen, ondskefull vilja. Luc är den ende som kan stoppa datorn och hans armé.

Filmen visas på TV3 klockan 04:15 – 05:35

300

300Amerikansk action från 2006. Kung Leonidas och 300 spartaner kämpar mot Xerxes och hans massiva persiska armé i slaget om Thermopylae. Detta lägger grunden för världens första demokrati.

Trailer för 300

Filmen visas på TV4 klockan 23:50 – 02:15

The haunting in Connecticut

The Haunting in ConnecticutAmerikansk rysare från 2009. En familj flyttar in i ett charmigt sekelskifteshus i norra Connecticut. Det dröjer inte länge förrän de inser att huset är hemvist för en fasansfull ondska. ”The Haunting in Connecticut” är baserad på en sann, skakande historia om en familjs skrämmande möte med det övernaturligas krafter.

Trailer för The haunting in Connecticut

Filmen visas på TV4 klockan 02:15 – 04:20

Severance

SeveranceBrittiskt drama från 2006. 7 anställda hos en vapentillverkare åker på teambuilding-resa, men på väg upp i bergen kapas bussen av ett gäng ungdomar.

Trailer för Severance

Filmen visas på TV6 klockan 03:15 – 04:55

Road to Perdition

Road to PerditionAmerikanskt kriminaldrama från 2002. Michael Sullivan försörjer sig som yrkesmördare och arbetar åt maffiabossen John Rooney. Men när Michaels ena son, Mickey, gömmer sig i hans bil under ett uppdrag och blir vittne till hur hans far och Rooneys son dödar tre män slås hans liv i spillror. Michaels fru och andra son mördas och Michael bestämmer sig för att hämnas. Men hans fiende anlitar en lönnmördare för att döda Michael och Mickey.

Trailer för Road to Perdition

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:20