Kvällens filmer: Sagan om de två tornen, Sicko, Jade, Två…

Sagan om de två tornen, Sicko, Jade, Två pappor för mycket, Venom, Den gyllene blommans förbannelse, Crocodile Dundee i Los Angeles, Scarface, Diamantfeber, Beyond Borders, Smokin’ Aces, Laddat möte, Det fjärde protokollet, Operating Instructions, The Butterfly Effect 3: Revelations, TV Shop, Heaven, The Covenant, Highlander: Endgame

Sagan om de två tornen

20:00 – 23:50

Sagan om de två tornenAmerikanskt äventyr från 2002. Brödraskapet har lösts upp och hoberna Frodo och Sam tränger ensamma allt längre in på fiendernas territorium. Vännerna Merry och Pippin befinner sig i den levande Fangornskogen medan alven Legolas, människan Aragorn och dvärgen Gimli håller till i kungadömet Rohan. Utmaningen ligger i att stå emot de ondskefulla krafterna som strömmar från de två tornen, det ena i Isengård och det andra djupt inne i Mordors skuggvärld. Kriget om ringen har nu börjat (n)

Sicko

23:50 – 02:25

SickoAmerikansk dokumentär från 2007. Dokumentärfilmaren Michael Moore belyser problemen i USA:s sjukvårdssystem. Enligt Moore saknar nästan 50 miljoner amerikaner sjukförsäkring och många som tror att de har en fullgod försäkring har blivit felinformerade. Han jämför USA:s system med Storbritanniens, Kanadas och Kubas och intervjuar människor som har blivit illa behandlade av försäkringsbolag och av sjukvården. Regissör: Michael Moore (n)

Jade

02:25 – 04:25

JadeAmerikansk thriller från 1995. Distriktsåklagaren Matt Gavin är en framgångsrik åklagare vars sensuella och hämningslösa fru Trina Gavin misstänks för mord. Matts gode vän sedan länge, David Corelli, får ta hand om fallet. Han ställs inför en utmaning med oanade konsekvenser (n)

Två pappor för mycket

18:00 – 20:00

Collettes 17-årige son Scott försvinner. Hon tar kontakt med två före detta älskare, Jack och Dale, och ber dem hjälpa henne att finna sonen. Hon pratar med dem var för sig, och invaggar både Jack och Dale i tron att just han är far till Scott.

Venom

01:55 – 03:25

VenomEn grupp ungdomar försöker ta reda på sanningen bakom en väns mystiska död. Något de aldrig borde ha gjort.

Den gyllene blommans förbannelse

00:20 – 02:25

Den gyllene blommans förbannelseKinesiskt drama. Kina i början av 900-talet under Tangdynastins sista år. Det är dagen före Chong Yang-festivalen och det kejserliga palatset fylls med gyllene blommor. Men bakom den vackra fasaden utspelas en maktkamp mellan kejsaren, hans tre söner och kejsarinnan.

Crocodile Dundee i Los Angeles

21:00 – 23:00

Tiden har hunnit ikapp Walkabout Creek, och det är inte längre tillåtet att jaga krokodiler. Mick Dundee får numera nöja sig med att bara brottas med dem inför turister, så när Sue blir erbjuden jobbet som chef på en av pappans tidningar i Los Angeles tvekar de inte. Flyttlasset går till Kalifornien, men Mick och hans sons möte med lokalbefolkningen passerar inte helt smärtfritt. Sues företrädare på tidningen dog under mystiska omständigheter, och Mick börjar undersöka hans död.

Scarface

23:00 – 02:25

ScarfaceRedan i uppsamlingslägret i Miami lär sig den unge kubanen den brutala sanningen. Det är bara brott som lönar sig för en fattig flykting. Den blomstrande kokainsmugglingen blir hans språngbräda till framgång. Tony Montana (Al Pacino) är smartare, hänsynslösare och hungrigare än sina konkurrenter.

Diamantfeber

22:15 – 00:45

Brittisk action från 1971. När man upptäcker att det pågår en omfattande diamantsmuggling i Sydafrika kallas agent James Bond in. Hans uppdrag är att stoppa smugglingen men han misslyckas. Nu måste Bond i stället söka reda på det förstörelsevapen man byggt av diamanterna och oskadliggöra det. Åldersgräns 15 år.

Beyond Borders

00:45 – 03:00

Beyond BordersAmerikansk film från 2003. Sarah Jordan är gift med en välbärgad engelsman och arbetar för FN. Hon bestämmer sig för att göra något mer meningsfullt av sitt liv och reser till ett flyktingläger i Afrika som står inför en svältkatastrof. Där träffar hon den hängivne läkaren Nick Callahan. Han har vigt sitt liv åt att rädda människors liv på katastrofplatser i olika delar av världen. Deras möte förändrar hennes liv för evigt. Åldersgräns 15 år.

Smokin’ Aces

00:15 – 02:20

Smokin' AcesEn döende gangsterboss utfärdar en belöning på en miljon dollar i utbyte mot hans tidigare protegés liv, som beslutat sig för att vittna mot sin före detta chef. När ryktet sprider sig i den undre världen får FBI i uppdrag att beskydda sitt nyckelvittne mot en rad torpeder som är ute efter hans liv.

Laddat möte

20:00 – 22:10

Nora (Susan Sarandon) arbetar på ett gatukök. Hon inleder ett förhållande med en mycket yngre marknadschef, Max (James Spader). Det slår gnistor om dem på det sexuella planet men de är ett omaka par och båda har har personliga tragedier bakom sig. Snart måste de fråga sig själva om de är för olika varandra. Är förhållandet bara sexuellt eller finns där riktig kärlek? Filmen har fått mycket positiv kritik, framförallt för det angelägna manuset och för skådespelarprestationerna.

Det fjärde protokollet

01:45 – 03:55

I ett försök att tillintetgöra NATO, planerar den ryska underrättelsetjänsten KGB, att förinta ett fridfullt engelskt bostadsområde, samt en amerikansk flygbas. Endast en man från den brittiska underrättelsetjänsten kan stoppa dessa terrordåd.

Operating Instructions

02:25 – 03:55

En kvinnlig kirurg återvänder från Irak och anställs på ett sjukhus i staden. Snart inser hon att de svåra upplevelser hon bär med sig från kriget inte har förberett henne för sjukhusets groteska byråkrati. Och det är inte bara arbetsmässiga problem hon får utstå, utan även kärleksbekymmer…

The Butterfly Effect 3: Revelations

03:55 – 05:20

The Butterfly Effect 3: RevelationsSam Reid har den unika förmågan att kunna resa bakåt i tiden. Han anlitas därför av polisen för att hjälpa dem att identifiera mördare. Problemet är bara att om han förändrar någonting, avsiktligt eller av misstag, så kan den så kallade ”fjärilseffekten” göra så att historien förändras radikalt. När han återvänder till nutid är saker och ting annorlunda och han har ingen tydlig minnesbild av vad som hänt honom under hans ”nya” förflutna. Problemen börjar när han bryter mot reglerna och försöker hjälpa sin mördade flickväns syster att hitta gärningsmannen. Resultatet blir att hans egen historia skrivs om och varje tidsresa han gör för att försöka återställa situationen och lösa problemen förvärrar bara det hela och rör om ännu mer i hans minne. Kommer han att kunna lösa gåtan innan han förlorar förståndet?

TV Shop

05:20 – 05:30

Sam Reid har den unika förmågan att kunna resa bakåt i tiden. Han anlitas därför av polisen för att hjälpa dem att identifiera mördare. Problemet är bara att om han förändrar någonting, avsiktligt eller av misstag, så kan den så kallade ”fjärilseffekten” göra så att historien förändras radikalt. När han återvänder till nutid är saker och ting annorlunda och han har ingen tydlig minnesbild av vad som hänt honom under hans ”nya” förflutna. Problemen börjar när han bryter mot reglerna och försöker hjälpa sin mördade flickväns syster att hitta gärningsmannen. Resultatet blir att hans egen historia skrivs om och varje tidsresa han gör för att försöka återställa situationen och lösa problemen förvärrar bara det hela och rör om ännu mer i hans minne. Kommer han att kunna lösa gåtan innan han förlorar förståndet?

Heaven

03:00 – 05:20

HeavenAmerikanskt romantiskt drama från 2002. Philippa är engelsklärare i Turin och har under åren sett allt för många studenter gå ner sig i drogberoende. Även hennes man har fallit offer för narkotikan. Hon söker nu hämnd och målet för denna är Vendice, som bakom en fasad som framgångsrik affärsman driver en hänsynslös knarkhandel. Utan att tveka placerar hon en bomb på Vendices kontor. När polisen stormar Philippas lägenhet är hon redo att ta sitt straff. Först på polisstationen får hon veta att attentatet misslyckats. Åldersgräns 11 år.

The Covenant

02:20 – 04:05

The CovenantFem familjer slöt en pakt om tystnad 1692. Många år har förflutit sedan dess, men familjerna är fortfarande bundna av sitt ursprung och dess speciella krafter. En av familjerna tros ha dött ut, men fyra unga ättlingar får reda på att den femte familjen fortfarande existerar. Snart avslöjas hemligheter som hotar att bryta pakten som skyddat familjerna i hundratals år.

Highlander: Endgame

04:05 – 05:30

Highlander: EndgameDen numera legendariske, odödlige Connor MacLeod, börjar tröttna på den smärta som han liv som odödlig förorsakar honom. När han dessutom tvingas bevittna sin vän Rachels död i en explosion, beger han sig till ”the Sanctuary”, de odödligas heliga plats…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *