Kvällens filmer: Sagan om konungens återkomst, A mighty h…

Sagan om konungens återkomst, A mighty heart, Drop zone, Bolt, Old Dogs, Funny Games U.S., Mickey Blue Eyes, Döden klär henne, Killers, Truman show, Falling in love, In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale, I skottlinjen, The clearing, Legal Eagles – en tavla för mycket, Ghost Ship, Custody, TV Shop, The Believer, TV Shop

Sagan om konungens återkomst

20:00 – 00:10

Sagan om konungens återkomstAmerikansk äventyrsfilm från 2003. Frodo och Sam hamnar allt längre in i Mordors mörka värld guidade av den desperate Gollum. Under tiden rider Gandalf till Minas Tirith för att hjälpa människorna i kriget som är på väg. Merry förenar sig med Èowyn för att försöka hålla tillbaka Saurons styrkor. Mitt i allt kaos måste Aragorn möta sitt öde och får hjälp av Legolas och Gimli att samla de allierade för ett sista slag som kommer att avgöra Midgårds framtid (n)

A mighty heart

00:10 – 02:20

A Mighty HeartAmerikanskt drama från 2007. Makarna Danny och Mariane Pearl är framgångsrika reportrar som får ett uppdrag i den pakistanska staden Karachi. När Daniel får en intervju med schejk Gilani blir han kidnappad av muslimska fundamentalister. Nu börjar hans fru Marianes kamp för att försöka återfinna honom med hjälp av polis och både inhemsk och amerikansk underrättelsetjänst (n)

Drop zone

02:20 – 04:35

Drop ZoneAmerikanskt actiondrama från 1994. Pete Nessip och hans bror Terry eskorterar Earl Leedy, en databrottsling, med flyg. Under resan blir planet anfallet av terrorister som sedan sprängar sig ur planet. Polisen tror inte att terroristerna överlevde men Peter tror att det handlar om ett gäng extremt duktiga fallskärmshoppare som hade i uppdrag att frita Leedy (n)

Bolt

18:10 – 20:00

BoltSuperhunden Bolt är stjärna i en populär TV-serie men han är själv övertygad om att allt utspelar sig på riktigt. Beväpnad endast med sina inbillade superkrafter beger han sig tillbaka till Hollywood och sin matte Penny.

Old Dogs

21:00 – 22:45

Old DogsKollegorna och bästa vännerna Charlie och Dan får plötsligt ett 7-årigt tvillingpar på halsen och deras liv vänds upp och ner, samtidigt som de försöker avsluta sitt livs viktigaste affärsuppgörelse. Deras tafatta försök att ta hand om barnen leder till den ena katastrofen efter den andra. Amerikansk komedifilm från 2009.

Funny Games U.S.

01:45 – 03:45

Funny Games U.S.En familj njuter av tillvaron i sitt lyxiga sommarhus. Det knackar på dörren. Grannen vill låna några ägg. Men grannen tänker inte gå sin väg. Klädda i vitt från topp till tå och med vita handskar inleder två unga män ett våldsamt, psykopatiskt nervkrig.

Mickey Blue Eyes

22:00 – 00:10

Mickey Blue EyesHan kan snacket, han vet vad som gäller. New York är på väg att få uppleva den mest osannolika maffiasnubben någonsin. Hugh Grant spelar konstspecialisten från England, Michael Felgate, i den här dråpliga komedin. Angelägen om att få gifta sig med Gina, den underbara lärarinnan han har gått ut med i tre månader, känner Michael att det är dags att träffa hennes familj – och det visar sig att det inte är fråga om vilken familj som helst. Ginas pappa Frank, är en gangster, en tuffing som skaffar pengar till maffian. Nu hamnar Michael plötsligt i sitsen att han måste använda sin konstauktionsfirma för att tvätta pengar. Och han måste lära sig att se ut som en tvättäkta skurk – med smeknamnet Mickey Blue Eyes…

Döden klär henne

00:10 – 02:15

Två vackra kvinnor spelade av Meryl Streep och Goldie Hawn vill på inga villkor bli äldre och de vill absolut inte dö. När de kommer i kontakt med mystiska krafter får de evigt liv. De blir rivaler om samme man, spelad av Bruce Willis. De försöker få honom att ta samma livselixir som de, men han vägrar… TV3 Text s. 690.

Killers

21:25 – 22:00

KillersAmerikansk action från 2010. Spencer försörjer sig som lönnmördare, ett yrke som han håller hemligt. När han träffar Jen blir han genast förälskad och för att kunna gifta sig med henne ger han upp sitt yrke. De två flyttar ut till förorten och lever ett stillsamt liv tills de upptäcker att någon är ute efter att döda Spencer. Frågan är bara vem. Plötsligt ser de alla i sin vänkrets och i grannskapet som potentiella fiender. Åldersgräns 11 år.

Truman show

23:30 – 01:35

Amerikansk dramakomedi från 1997. Truman Burbank har i trettio år varit stjärnan i en direktsänd tv-show som sänds dygnet runt. Varje steg han tar, varje ord han säger följs av miljoner tv-tittare över hela världen. Men Truman själv är helt ovetande om att dolda kameror följer honom dygnets alla timmar. Han har ingen aning om att den natursköna och idylliska staden Seahaven, där han bor, i själva verket är en gigantisk tv-studio och hans vänner, familj och alla han möter på gatan är skådespelare som styrs av den populära såpans skrupelfria producent Christof. Men en dag börjar Truman misstänka att allt inte står rätt till. Åldersgräns 11 år.

Falling in love

01:35 – 03:45

Falling in LoveAmerikanskt drama från 1984. Frank och Molly möts av en slump när de är ute och handlar julklappar, ett kort möte som för alltid kommer att förändra deras liv. Några månader senare möts de på tåget och blir handlöst förälskade. Trots att de båda två är gifta inleder de en affär som kan få förödande konsekvenser för dem båda. Barntillåten.

In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale

21:00 – 23:25

In the Name of the King: A Dungeon Siege TaleEn obeskrivligt ond arme härjar och krossar allt i dess väg i en tidigare idyllisk och fredlig värld. De önskar erövra det väldiga Castle Ebb och att besegra självaste kungen. Medan kriget pågår mellan den onda Gallian och den regerande kungen Konreid, ger sig en enkel familjefar vid namn Farmer iväg för att rädda sin kidnappade fru Solana och samtidigt hämnas sin sons död.

I skottlinjen

00:40 – 03:10

I SkottlinjenSecret Serviceagenten Frank Horrigan jobbar för presidenten, men kämpar fortfarande med skuldkänslor sedan president Kennedys mord på 60-talet. När en galen yrkesmördare börjar terrorisera Frank med telefonsamtal om hans misslyckande med att rädda Kennedy och hotar att avrätta presidenten måste handla snabbt för att skydda presidenten till alla pris. Men har han vad som krävs?

The clearing

20:00 – 21:55

The ClearingWayne Hayes (Robert Redford) är en framgångsrik affärsman som säljer sin affärsverksamhet. En missnöjd före detta anställd, Arnold Mack (Willem Dafoe), kidnappar Wayne och kräver en lösensumma på 9 ½ miljoner. Medan Wayne är i fångenskap inser han vad som är viktigt i livet – och det är inte de långa arbetstimmarna. FBI försöker hjälpa honom, men kidnapparen håller sig undan. Under tiden måste hans fru Eileen (Helen Mirren) bearbeta förlusten, och barnen upptäcker vad deras far betydde för dem

Legal Eagles – en tavla för mycket

01:30 – 03:30

Tom Logan är en åklagare som slår sig samman med en excentrisk advokat, Laura Kelly, för att försvara en flicka som anklagas för stöld. Medan de samlar bevis på Manhattan dras de in i New Yorks glittrande konstvärld och undre värld, där de jagas av en kallblodig mördare.

Ghost Ship

02:15 – 03:45

Ghost ShipNär besättningen ombord räddningsfartyget Arctic Warrior upptäcker ett gammalt skepp vid namn Antonia Graza i Barents hav tror de till en början inte sina ögon. Antonia Graza ska nämligen ha förlist för över 40 år sedan. Manskapet ser ingen annan råd än att kliva ombord på den mystiska skutan för att undersöka saken lite närmare. Vad de upptäcker är minst sagt skrämmande…

Custody

03:45 – 05:20

En man förlorar sin fru och allt han har kvar sin adopterade tonårsdotter, när flickans biologiska pappa att hon kommer tillbaka till honom. Det blir en kamp mellan flickans biologiska pappa som övergav henne som baby och mannen som uppfostrade henne.

TV Shop

05:20 – 05:35

En man förlorar sin fru och allt han har kvar sin adopterade tonårsdotter, när flickans biologiska pappa att hon kommer tillbaka till honom. Det blir en kamp mellan flickans biologiska pappa som övergav henne som baby och mannen som uppfostrade henne.

The Believer

03:10 – 04:55

The BelieverEtt verklighetsbaserat drama om Danny Balints liv, från en religiös student till en blivande stjärna i en neofascistisk politisk miljö, vars värderingar helt skiljer sig från de han vuxit upp med. Danny är en energisk omvänd man och vi följer honom genom ett fascinerande händelseförlopp, med de mest märkliga skeenden.

TV Shop

05:20 – 05:59

Ett verklighetsbaserat drama om Danny Balints liv, från en religiös student till en blivande stjärna i en neofascistisk politisk miljö, vars värderingar helt skiljer sig från de han vuxit upp med. Danny är en energisk omvänd man och vi följer honom genom ett fascinerande händelseförlopp, med de mest märkliga skeenden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *