Kvällens filmer: Sagan om ringen: Härskarringen, Harsh ti…

Sagan om ringen: Härskarringen, Harsh times, Friday the 13th, Tom i bollen 2, Du, jag och Dupree, Ett päron till farsa på semester i Europa, Moonlight Mile, I hennes majestäts hemliga tjänst, Breakdown, Panic room, Valhalla Rising, Du har mail, College, Thor: Hammer of the Gods, Chasing Freedom, Mannen med oxpiskan, Let’s Go To Prison, The Air I Breathe

Sagan om ringen: Härskarringen

20:00 – 23:35

Sagan om ringen: HärskarringenAmerikanskt äventyr från 2001. Hoben Frodo ärver en ring av sin kusin Bilbo. Men det är inte vilken ring som helst – det är Den enda ringen, och den ger fullständig makt åt bäraren. Många letar efter ringen, bland annat trollkarlen Saruon, som vill ta makten i Midgård och förslava dess folk. Frodo inser att han måste förstöra ringen och ger sig ut på en farofylld resa. Han måste ta sig till hjärtat av MIdgård och kasta ringen i Domedagsberget – platsen där den en gång smiddes (n)

Harsh times

23:35 – 02:00

Harsh TimesAmerikanskt drama från 2006. Jim Davis har avskedats från det militära och lider av posttraumatisk stress efter svåra upplevelser under sin krigstjänstgöring. Han hoppas få jobb hos Los Angelespolisen för att kunna gifta sig med sin mexikanska flickvän Marta och ta henne till USA. Under tiden umgås han med sin bäste vän Mike. Mikes flickvän Sylvia har gett honom två val, skaffa ett jobb eller flytta ut. Jim och Mike flyr verkligheten och glider in i ett liv fyllt av droger, våld och brottslighet, precis som när de var unga (n)

Friday the 13th

02:00 – 04:10

Friday the 13thAmerikansk rysare från 2009. Ett gäng ungdomar åker på en campingtripp till ett ställe där det hölls sommarläger förut. Det sägs att en rad ohyggliga mord skedde där år 1980. Förövaren var en mor som blev galen av sorg när hennes son, Jason, drunknade på grund av lägervakternas slarv. Enligt legenden kom Jason tillbaka efter att den siste överlevaren högg huvudet av kvinnan, och har blivit en obeveklig massmördare. Legenden visar sig vara sann och ungdomarnas helgutflykt förvandlas till en mardröm (n)

Tom i bollen 2

00:20 – 02:05

Uppkomlingen Jack blir förbannad då hans dotter inte anses fin nog för medlemsskap i den snobbiga golfklubben på orten, och bestämmer sig för att hämnas.

Du, jag och Dupree

21:00 – 23:15

Livet kan knappast bli bättre för det nygifta paret Carl och Molly Peterson. Med ett trevligt hus och framgångsrika karriärer verkar allting gå som på räls. Men ingenting varar för evigt. Carl får lära sig den hårda vägen vad vänskap verkligen innebär, då hans bäste vän Dupree vräks från sin lägenhet och förlorar sitt jobb bara för att han gått på Carl och Mollys bröllop. Carl och Molly gör det rätta och erbjuder sin vän att sova på soffan i några dagar. De får dock snart ångra sin välvilja, då Dupree inte verkar ha minsta tanke på att flytta ut igen. Någonsin.

Ett päron till farsa på semester i Europa

23:15 – 01:15

Ett Päron Till Farsa På Semester i EuropaClark Griswold åker på semester med sin fru Ellen och deras barn Rusty och Audrey. Denna gång går resan till Europa, och familjen besöker bland annat London, paris, Italien och Tyskland. Således är det upplagt för nya äventyr och överraskningar under resans gång, eftersom familjen Griswold har problem med språket. Frågan är vad som kommer att hända denna gång.

Moonlight Mile

01:15 – 03:25

Moonlight MileJoe och hans flickvän Diana är förälskade och delar varandras framtidsdrömmar. Men Joes liv förändras för alltid när Diana plötsligt dör under tragiska omständigheter. Bedövad av smärta flyttar han in hos sin bortgångna fästmös föräldrar och tillsammans uthärdar de sorgen och saknaden. När Joe sedan träffar och förälskar sig i en annan kvinna, Bertie, blir känslan av svek förkrossande. Joe kastas mellan hopp och förtvivlan, men tvingas så småningom att välja mellan sitt gamla liv tillsammans med Diana och sin framtid med Bertie.

I hennes majestäts hemliga tjänst

21:25 – 22:00

Brittisk action från 1969. James Bond arbetar under täckmantel för att försöka luska ut vad organisationen Spectres ledare, Ernst Stavros Blofeld, har i kikaren. Hans jakt tar honom till Schweiz där Blofeldt nyligen har startat en klinik. När Bonds chef, M, plockar bort honom från uppdraget tar han ledigt och forsätter undersökningarna på egen hand. Det hela går så långt att Bond är beredd att sluta på underrättelsetjänsten när de vill stoppa uppdraget. Åldersgräns 15 år.

Breakdown

00:40 – 02:30

BreakdownAmerikansk thriller från 1997. På väg från Boston till San Diego får Jeff och hans fru Amy motorstopp, mitt ute i ödemarken i Arizona. Amy får lift med en långtradare till närmsta kafé för att därifrån ringa efter hjälp. Jeff får igång motorn och beger sig efter Amy, men på kaféet finns hon inte och Jeff förstår att något har hänt henne. Åldersgräns 15 år.

Panic room

21:00 – 23:15

Panic RoomNyskilda Meg Altman (Jodie Foster) köper ett fashionabelt gammalt hus i New York åt sig och sin tonårsdotter. Huset, som tillhört en rik men excentrisk man, har ett mycket annorlunda inslag – ett rum med ogenomträngliga väggar, övervakningsskärmar, en separat telefonlinje och annan överlevnadsutrustning. När tre män – Burnham (Forest Whitaker), Junior (Jared Leto) och Raoul (Dwight Yoakam) – bryter sig in i huset söker Meg och dottern skydd i rummet i tron att de kan känna sig säkra där. Men de tre männen är inga vanliga inbrottstjuvar utan har specialkunskaper som hotar deras trygga rum… Text-TV s. 690.

Valhalla Rising

00:30 – 02:20

Valhalla RisingI åratal har den skräckinjagande vikingen Enöga, en stum krigare med övernaturliga krafter, varit fången hos hövdingen Barde. Med hjälp av Are, en modig slavpojke, lyckas Enöga dräpa sin fångvaktare och fly. De två tar sin tillflykt till ett vikingaskepp på väg mot Jerusalem med Guds egna soldater. När de äntligen ser land föröver visar sig denna plats vara så långt från paradiset man kan komma, och besättningen möter snart ett hemskt och bloddrypande öde. Dessa omvälvande händelser får Enöga att upptäcka sitt rätta jag.

Du har mail

20:00 – 22:30

Joe Fox (Tom Hanks) och Kathleen Kelly (Meg Ryan) är brevvänner via e-mail och de väntar varje dag på tre små ord – Du har mail. De har kommit att stå varandra nära trots att de aldrig har träffats eller vet varandras namn. Kathleen har en liten barnbokhandel som hon ärvt efter sin mor. Affären hotas av nedläggning när Joe öppnar en stor bokhandelskedja som med sina låga priser och espressobar lockar kunderna till sig. Kathleen söker stöd hos sin e-mailvän och en dag uppenbarar sig tre små ord på skärmen: Ska vi träffas?

College

02:00 – 03:40

CollegeKevin, Carter och Morris stod inte först i kön när Gud delade ut armmuskler – eller hjärnor.

Thor: Hammer of the Gods

03:25 – 04:55

Thor: Hammer of the GodsThor och hans vänner reser till en mystisk ö i jakten på ära och rikedomar. De möter några underliga varelser på ön och börjar utforska sin omgivning för att få reda på vad som försiggår. Samtidigt har Thor visioner, där han ser en mäktig krigare och en stor hammare. Freja berättar för honom att hans syner är ledtrådar, och de börjar att leta efter hammaren.

Chasing Freedom

02:30 – 04:15

Amerikanskt drama från 2004. Baserat på en verklig händelse. Efter att ha flytt från talibanerna söker en ung kvinna skydd i USA bara för att hamna i sitt livs svåraste kamp. Tillsammans med sin advokat måste hon kämpa mot det brutala juridiska systemet för att få asyl. Om hon misslyckas och blir tvungen att återvända till Afghanistan kommer hon med största sannolikhet att avrättas. Åldersgräns 15 år.

Mannen med oxpiskan

02:20 – 04:05

En mystisk luffare rider ut ur den varma ökendimman och hamnar mitt i en uppgörelse i Lago. Dess invånare är inte särskilt vänliga, men när främlingen visar sina fantastiska revolverkunskaper ber de honom slutligen att försvara dem mot en kriminell grupp som hotar staden.

Let’s Go To Prison

04:05 – 05:35

Let's Go to PrisonNär en yrkeskriminell mans hämndplaner går om intet väljer han istället att sätta dit offrets son. Men strax därefter åker han själv dit. Inte nog med det: de hamnar i samma cell!

The Air I Breathe

02:05 – 03:45

The Air I BreatheEn affärsman satsar allt han äger på en kapplöpningshäst, en gangster ser in i framtiden, en popstjärna hamnar is skuld till sin chef och en läkare tvingas rädda livet på sin älskade. Baserat på ett kinesiskt ordspråk dramatiserar rollkaraktärerna varsin känsla av livets fyra hörnstenar: Lycka, lust, sorg och kärlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *