Kvällens filmer: School of rock, Tropic Thunder, Yes Man,…

School of rock, Tropic Thunder, Yes Man, American Pie: The Wedding, In the electric mist, Boys and Girls, Kärleksbrev, Torque – på högsta växel, The Wronged Man, Mississippi brinner, Real Crime: Nailing the Nail Bomber

School of rock

19:45 – 22:00

Amerikansk komedi från 2003. Dewey Finn drömmer om att bli stor rockstjärna men för att kunna betala tillbaka sina skulder tar han jobb som lärarvikarie på en fin privatskola. Hans klass består av fjärdeklassare och bland dem hittar han ett gäng talanger som bildar ett band. Deras mål blir att vinna tävlingen ”Battle of bands” (n)

Tropic Thunder

23:00 – 01:05

Tropic Thunder

Yes Man

20:00 – 22:05

Yes ManCarl Allen är deppig, och det är inte så konstigt. Han har gått igenom en svår skilsmässa och har ett trist jobb. Men efter att ha varit och lyssnat på en självhjälpsguru hittar han ett högst originellt sätt att hantera sin livskris: att svara JA oavsett vad han får för fråga. Hoppa bungyjump? Javisst. Nappa på TV-shops ”ring nu-erbjudanden”? Jadå. Lära sig koreanska? Absolut. Hoppa på första bästa flyg? Ja, gärna. Vinna drömtjejens hjärta? Jajamän! Få fansen att kikna av skratt genom sanslösa upptåg? Yes man! I rollerna ser vi Jim Carrey, Zooey Deschanel, Terence Stamp och Fionnula Flanagan.

American Pie: The Wedding

22:05 – 00:05

Jim Levenstein har äntligen samlat mod till att fri till sin flickvän, Michell Flaherty. Hon säger ja, men här börjar problemen för Jim. Tillsammans med Paul Finch och Kevin Myers måste Jim nu planera bröllopet. Oturligt nog befinner sig Steve Stifler i stan, och han bestämmer sig för att anordna en hemlig svensexa.

In the electric mist

23:45 – 01:50

In the Electric MistAmerikanskt kriminaldrama från 2009. Den erfarne polisen Dave Robicheaux utreder mordet på en prostituerad kvinna som hittats i Louisianas träskmarker. Spåren leder honom till gangsterbossen Julie Balboni som styr New Orleans undre värld.

Boys and Girls

21:30 – 23:30

Boys and GirlsRyan och Jennifer har avskytt varandra sedan de var tolv år gamla. Men situationen förändras när de läser på samma universitet. De märker snart att deras olikheter förenar dem, men kan de någonsin bli mer än bara vänner?

Kärleksbrev

21:00 – 23:35

Theresa är frånskild och har en son som hon lämnar till ex-maken och dennes nya fru under semestern. Själv åker hon ensam till havet, vandrar på stranden och hittar en flaska med ett fantastiskt kärleksbrev i. Hon förstår att det är skrivet till en död kvinna, blir gripen av ärligheten och passionen. Hon visar det för kompisarna på stora dagstidningen i Chicago där hon jobbar med research. Det publiceras, mot hennes vilja. Brevet väcker uppmärksamhet och via tips från läsarna lyckas hon spåra avsändaren… Text-TV s. 690.

Torque – på högsta växel

01:05 – 02:45

Motorcyklisten Cary Ford sätts dit för mordet på brodern till den fruktade motorcykelgängledaren Trey (Ice Cube). Ford är på rymmen samtidigt som han försöker rentvå sitt namn.

The Wronged Man

02:45 – 04:20

The Wronged ManJanet ”Prissy” Gregory är juristen som ägnade mer än tjugo år åt att försöka befria en oskyldig man. När Prissy ska omfördela de fall som hennes avlidne chef har arbetat med får hon svårt att hitta en advokat som vill företräda internen Calvin Willis, en afroamerikansk man som är oskyldigt anklagad för att ha våldtagit en ung flicka. Därför bestämmer sig Prissy för att ta hand om fallet själv, utan att ana vilka personliga svårigheter hon kommer att möta under sin kamp för rättvisa.

Mississippi brinner

01:50 – 04:25

Amerikansk dramathriller från 1988. Två federala poliser, Anderson och Ward, sänds till ett lantligt Mississippi där tre unga medborgarrättskämpar har mördats av lokala Ku Klux Klan-anhängare. De två polisernas skilda metoder i jakten leder snart till konflikt mellan dem. Samtidigt fortsätter rasisterna att mörda och misshandla.

Real Crime: Nailing the Nail Bomber

03:25 – 04:20

Dramatisk dokumentär om polisens jakt på högerextremisten David Copeland, spikbombaren som tvångsmässigt hatade minoriteter och gick till attack mot dessa i april 1999. Hans hemmagjorda bomber dödade tre människor och 129 skadades. Jakten på mördaren blev snart en kapplöpning mot tiden, då myndigheterna försökte spåra honom innan han kunde slå till igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *