Kvällens filmer: Se upp för dårarna, Mission impossible 2…

Se upp för dårarna, Mission impossible 2, Collateral, Irene Huss: I skydd av skuggorna, Charlie St. Cloud, X-Men 2, Apornas planet, Dumpa honom, Never say never again, Star Wars: Rymdimperiet slår tillbaka, The Matrix Revolutions, Tears of the Sun, Harvard Park, Silk, The Big Lebowski

Se upp för dårarna

20:00 – 22:05

Se upp för dårarnaSvensk dramakomedi från 2007. Två tjejer i 20-årsåldern träffas när de söker till Polishögskolan. De har helt olika bakgrund men är samtidigt väldigt lika på många sätt. Tuffa intagningsprov, röriga kärleksrelationer och känsliga familjeförhållanden sätter deras vänskap på prov i väntan på intagningsresultatet (n)

Mission impossible 2

22:05 – 00:40

Amerikansk action från 2000. Ethan Hunt får i uppdrag att leda en grupp IMF-agenter som ska leta rätt på det dödliga viruset chimera. Mot sig har han en terroristliga, som leds av den avhoppade IMF-agenten Sean Ambrose. Han har redan stulit botemedlet och behöver nu viruset för att komplettera sin plan att starta en internationell epidemi och sedan göra sig rik på att sälja botemedlet. För att komma åt Ambrose tvingas Hunt ta hjälp av Ambroses förra älskarinna, Nyah Hall, som sätter känslorna i svallning också hos Hunt (n)

Collateral

00:40 – 03:00

CollateralAmerikansk thriller från 2004. Taxichauffören Max lever ett stillsamt liv men när han plockar upp Vincent i sin bil förändras allt. Vincent övertalar Max att köra honom till fem olika adresser och redan vid det första stoppet får Max en chock när han inser att Vincent just dödat en man. Vincent tvingar Max att fortsätta till nästa adress där han skjuter ytterligare tre män. Snart jagas de båda männen av både FBI och polisen och de två blir beroende av varandra på ett sätt de aldrig kunnat föreställa sig (n)

Irene Huss: I skydd av skuggorna

21:30 – 23:20

En man hittas avrättad i hamnen. Irene Huss och hennes team utreder och allt pekar på en uppgörelse i den undre världen. Men så småningom inser Huss att fallet har en personlig koppling. Efter ett bombdåd är hon plötsligt indragen i en utpressningshärva där ingen går säker – allra minst hennes familj.

Charlie St. Cloud

18:55 – 21:00

Charlie St. CloudCharlie St. Cloud är en ung man som är förlamad av sorg över sin yngre brors död. Så mycket att han tar ett jobb som vaktmästare på kyrkogården där hans bror ligger begraven. Men Charlie har ett speciellt bestående band med sin bror, eftersom han kan se honom och träffar honom varje kväll för att kasta boll och prata. Sedan kommer en flicka in i Charlies liv och han måste välja mellan att hålla löftet han gav till Sam, eller att gå efter flickan han älskar.

X-Men 2

21:30 – 00:10

Mutanterna Wolverine, Cyclops och Storm är tillbaka och redo att än en gång kämpa för sina liv under ledning av professor Charles Xavier. Den här gången tvingas de slå sina påsar ihop med sin gamle ärkefiende Magneto och hans gelikar för att bekämpa sin värsta opponent någonsin.Text-TV s.690.

Apornas planet

00:40 – 02:50

Apornas planet skildrar en uppocknedvänd värld – ett brutalt, primitivt ställe där aporna har makten och människorna rotar bland sopor för att överleva – jagade och förslavade av de tyranniska primaterna. Det plötsliga uppdykandet av en man, främmande för den rådande ordningen och opåverkad av förtrycket, utmanar status quo och sporrar till uppror och revolution.

Dumpa honom

21:30 – 22:00

Amerikansk romantisk komedi från 2009. Gigi söker efter kärleken och den rätte men hennes tendens att analysera sönder allt ställer till det för henne. Beth lever tillsammans med Neil och vill inget hellre än att de ska gifta sig. Ben och Janine är mitt uppe i renoveringen av sitt hus vilket tär på förhållandet.

Never say never again

00:15 – 03:00

Never Say Never AgainBrittisk action från 1983. Bond ligger i hårdträning och har checkat in på ett hälsohem utanför London. Samtidigt stjäl två medarbetare till Ernst Stavro Blofeld, ledare för brottssyndikatet Spectre, två kärnvapenladdade kryssningsrobotar. Planen är att Spectre med hjälp av dessa ska idka utpressning mot hela världen.

Star Wars: Rymdimperiet slår tillbaka

21:00 – 23:30

Tre år har gått sedan dödsstjärnans förintelse och kampen för att rädda galaxen från mörkrets makter fortsätter. Luke Skywalker, Han Solo, prinsessan Leia och Chewbacca kommer öga mot öga med sina ärkefiender på isplaneten Hoth där de drabbar samman i ett blodigt slag. Text-TV s. 690.

The Matrix Revolutions

23:30 – 02:10

Matrix Revolutions är den sista filmen i trilogin om ”The Matrix” och kampen mot maskinerna. Neo måste ta sig in i maskinernas stad doch göra upp med den ännu starkare programvaran ”Smith”. Resultatet från en slutgiltiga kampen kommer att bestämma både människans och maskinernas framtid.

Tears of the Sun

00:10 – 02:25

Tears of the SunNär den politiska situationen i Nigeria förändras till det sämre, skickas en specialstyrka under ledning av befälhavare A.K. Waters in i landet för att undsätta den amerikanska missionsläkaren Kate Kendricks. Doktor Kendricks vägrar dock att låta sig räddas om det innebär att hon måste överge sina patienter, och insisterar på att ta dem med sig. Problemet är att A.K. Waters och hans soldater har strikta order om att inte blanda sig i den lokala konflikten. Text- TV s.690.

Harvard Park

02:50 – 04:20

Följ med och se hur baseballegenderna Darryl Strawberry och Eric Davis årligen återvände till södra Los Angeles, där de växte upp, för att ge någonting tillbaka till samhället.

Silk

03:00 – 05:15

SilkKanadensiskt romantiskt drama från 2007. Hervés kärlek till hustrun Hèléne sätts på prov när han blir tvungen att göra flera farliga resor till Japan för att smuggla ägg från silkesmaskar till Frankrike. Hervé behöver pengarna för att kunna ge sin hustru det stora hus och den blomsterträdgård som hon längtar efter.

The Big Lebowski

02:10 – 04:00

The Big LebowskiTvå män bryter sig in hos Jeff ”The Dude” Lebowski i tron att han är miljonären Jeff Lebowski. The Dudes matta blir nedsmutsad under besöket och för att få ersättning söker The Dude upp sin namne. Snart är han indragen i en komplicerad kidnappning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *