Kvällens filmer: Shrek, Alice i Underlandet, An education…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Shrek, Alice i Underlandet, An education, Matchstick men, Rosa panterns hämnd, Bruce den allsmäktige, Mission impossible: Ghost protocol, Beach, Hotell Gyllene Knorren, Darling, Indiana Jones och det sista korståget, Möt Joe Black, Hur man blir av med en kille på 10 dagar, SOS, Snuten i Hollywood 3, Broken arrow, Star Trek 5: The final frontier, Catwoman, Min bäste väns bröllop, Kung Ralph

Shrek

ShrekAmerikansk animerad äventyr från 2001. Shrek är en jätte som bor i ett träsk. En dag bryts hans isolering av att hans verklighet invaderas av sagofigurer. Shrek ger sig ut för att undsätta den temperamentsfulla Prinsessan Fiona med hjälp av sin högljudda åsna.

Trailer för Shrek

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:10 – 20:00

Alice i Underlandet

Alice I UnderlandetAmerikanskt fantasy-äventyr från 2010. 19-åriga Alice Kingsley följer en dag efter en kanin i trädgården och när han försvinner ned i sitt kaninhål tittar hon in där och faller. Alice faller länge och efteråt är ingenting sig likt – vad som helst tycks kunna hända på denna häpnansväckande plats. Vad hon inte vet är att hon varit i underlandet som barn, men glömt bort det. Här möter hon en uppsjö av besynnerliga invånare, bland andra Hattmakaren, Filurkatten, den storrökande larven Absalom, den obehagliga vita drottningen och hennes ondskefulla äldre syster Hjärter Dam, som är härskarinna i underlandet.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 20:00 – 22:05

An education

An EducationBrittisk-amerikanskt drama från 2009. Jenny bor med sina föräldrar utanför London. Alla hennes vakna timmar är schemalagda av fadern som vill att hon ska komma in på Oxford. Jenny är uttråkad i sin inrutade tillvaro, och när hon träffar David som är mer än dubbelt så gammal som hon är, förändras allt. David försäkrar Jennys föräldrar att han bara vill umgås med Jenny och ta med henne till teatern och på konserter, men sakta men säkert börjar deras relation att ändra karaktär från rent vänskaplig till mer romantisk.

Trailer för An education

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:05 – 00:10

Matchstick men

Matchstick MenAmerikansk dramakomedi från 2003. Roy och Frank är svindlare. Men Roy är tvångsneurotiker och söker hjälp. Terapin leder till att Roy upptäcker att han har en 14-årig dotter. Deras relation skulle kunna utveckla ett normalt liv för Roy om inte dottern så gärna ville hjälpa honom i hans tvivelaktiga affärer.

Trailer för Matchstick men

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:10 – 02:30

Rosa panterns hämnd

Brittisk actionkomedi från 1978. Gangsterbossen Philippe Douvier vill bevisa för New Yorks överhuvud Scallini att han är rätt man att genomföra en knarkaffär i mångmiljonklassen. För att övertyga Scallini om sin kapacitet ska han låta mörda den berömde detektiven Clouseau och efter flera misslyckade försök verkar han ha lyckats. Men något står inte rätt till.

Filmen visas på Sjuan klockan 17:00 – 19:00

Bruce den allsmäktige

Amerikansk komedi från 2003. Bruce Nolan jobbar som reporter på tv och är missnöjd med det mesta trots att han är populär bland tv-tittarna och har en kärleksfull flickvän. När Bruce upplever en av de värsta dagarna i sitt liv tar han ut sin ilska på Gud. Det Bruce inte förväntat sig är att Gud ska dyka upp i form av en människa. Gud ger Bruce övermänskliga krafter och utmanar honom att ta hans jobb för att se om han kan göra det bättre. Men Bruce har bara en dag på sig att bevisa att han kan göra världen till en bättre plats.

Filmen visas på Sjuan klockan 19:00 – 21:00

Mission impossible: Ghost protocol

Amerikansk action från 2011. Ethan Hunt är tillbaka och den här gången blir han och de andra IMF-agenterna beskyllda för en terroristbomb som detonerar i Kreml. De amerikanska myndigheterna klipper alla band till dem och Ethan måste utan resurser till hands finna ett sett att rentvå sitt och byråns namn, samtidigt som han försöker förhindra ett nytt attentat.

Filmen visas på Sjuan klockan 21:00 – 23:55

Beach

Amerikansk thriller från 2000. Richard är en äventyrslysten ung man som finner sitt paradis på jorden, en hemlig ö i Thailand med en strand som ännu inte förstörts av turister. Men snart visar det sig att allt inte är perfekt och hans dröm förvandlas till en mardröm. Baserad på Alex Garlands succéroman.

Filmen visas på Sjuan klockan 23:55 – 02:10

Hotell Gyllene Knorren

Hotell Gyllene KnorrenSvensk familjefilm från 2011. Familjen Rantanen och deras äventyr i hotellbranschen fortsätter på stora duken. Familjehotellet är tomt, vilket betyder att det finns massor av tid för Ritva att fixa trädgården, och Ingo anmäler sin gris Pyret till en agilitytävling.

Filmen visas på SVT1 klockan 16:25 – 17:55

Darling

DarlingSvenskt drama från 2007. Eva är en bortskämd och uttråkad ung kvinna på Östermalm. Bernhard är en 60-årig arbetslös elektroingenjör. Deras vägar kommer en kort period att korsas när de råkar arbeta på samma hamburgerrestaurang.

Filmen visas på SVT1 klockan 23:05 – 00:40

Indiana Jones och det sista korståget

Amerikanskt äventyr från 1989. Indiana Jones, hammnar i nazisternas våld i sin jakt efter den heliga Graalen.

Filmen visas på TV3 klockan 20:00 – 22:35

Möt Joe Black

Amerikanskt drama från 1998. Joe Black, dödens ängel, kommer till William Parrish för att tala om att hans tid snart är slut, men William vill inte fölla med. De sluter ett avtal. William får tid på sig att ordna upp sina affärer medan Joe väntar och ser hur det är att vara människa.

Filmen visas på TV3 klockan 22:35 – 02:10

Hur man blir av med en kille på 10 dagar

Amerikansk komedi från 2003. Andie Anderson jobbar på ett kvinnomagasin och drömmer om att få skriva lite mer seriösa artiklar. När hon blir erbjuden att skriva om hur man blir av med en kille på tio dagar antar hon utmaningen. Uppdraget går ut på att hon måste hitta en kille, se till att han blir kär i henne och dumpar henne, allt på tio dagar. När hon möter reklamaren Benjamin Barry bestämmer hon sig för att han ska bli den utvalde. Det Andie inte vet är att Benjamin precis slagit vad med sin chef om att han kan få vilken kvinna som helst att bli kär i honom på tio dagar. Det blir en kamp mellan de två, där Andie gör allt för att Benjamin ska göra slut med henne medan han är beredd att göra vad som helst för att behålla henne.

Filmen visas på TV4 klockan 16:30 – 17:55

SOS

Svensk komedi från 1988. Det är midsommar i skärgården med allt vad det innebär av fest, båtar och snedseglare. Mitt i detta hamnar Stig Helmer och hans norske vapendragare Ole, och ingen av dem är någon större sjöfarare.

Filmen visas på TV4 klockan 21:00 – 22:00

Snuten i Hollywood 3

Amerikansk actionkomedi från 1994. Axel Foley är tillbaka och den här gången försöker han lösa mordet på sin chef. Spåren leder honom till en populär nöjespark i Los Angeles. Axel återförenas med sin gamla Beverly Hills-kollega Billy Rosewood. Tillsammans med Billys nya partner, Jon Flint, försöker de tre göra allt i sin makt för att lösa mordet och gripa förövarna.

Filmen visas på TV4 klockan 23:30 – 01:35

Broken arrow

Broken ArrowAmerikansk action från 1996. Vic Deakins och Riley Hale, två amerikanska stridspiloter, kraschar ute i öknen. Där inser Hale skrämmande saker om Deakin. Nämligen att han leder en grupp som vill använda kärnvapnen i utpressningssyfte. Nu börjar en kapplöpning mot klockan, och varandra, för att ta kontroll över stridsspetsarna.

Trailer för Broken arrow

Filmen visas på TV4 klockan 01:35 – 03:45

Star Trek 5: The final frontier

Amerikansk action/sci-fi från 1989. En avhoppad vulcanier med en skrämmande hemlighet kapar Enterprise för att hitta en mytisk planet. Kirk och hans besättning ger sig av för att stoppa en galning i ett äventyr som tar dem till universums mitt och kanske ända fram till Guds ansikte. Med besättningen under vulcanierns kontroll, är kaptenens enda räddning att en osannolik allians kommer till galaxens undsättning.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:10

Catwoman

CatwomanAmerikansk action från 2004. En blyg kvinna, begåvad med en katts snabbhet, reflexer och sinnen, går balansgång mellan att vara brottsling och hjältinna. Den detektiv som ihärdigt följer efter henne, är fascinerad av hennes båda personligheter.

Trailer för Catwoman

Filmen visas på TV6 klockan 23:10 – 01:10

Min bäste väns bröllop

Amerikansk komedi från 1997. När Juliannes bästa vän, Michael, berättar att han ska gifta sig inom fyra dagar inser Julianne att Michael är hennes stora kärlek i livet. Hon tar första bästa flyg till Chicago för att hjälpa Michael med bröllopet men hon har en baktanke, att se till att det aldrig blir något bröllop. Men det hela visar sig vara mycket svårare än vad Julianne kunnat föreställa sig när det visar sig att den blivande bruden är helt perfekt. Barntillåten.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:10

Kung Ralph

Amerikansk komedi från 1991. Hela den engelska kungafamiljen råkar av misstag dö under en fotografering. Den enda arvingen man kan hitta är amerikanen och pianisten Ralph Jones. Han förs till England för att skolas in i rollen som kung, men Ralphs folkliga vanor blir mest till bekymmer.

Filmen visas på TV8 klockan 03:15 – 05:10