Kvällens filmer: Shrek – nu och för alltid, Kalenderflick…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Shrek – nu och för alltid, Kalenderflickorna, There will be blood, Spring breakdown, Stranger than fiction, My best friend’s girl, Bröllopsduellen, Insider, 48 timmar, Indiana Jones och kristalldödskallens rike, The ringer, The dukes of Hazzard: Reunion, Den ofrivillige golfaren, Den ofrivillige golfaren, forts, True lies, Star Trek 5: The final frontier, Scorpion king, Pulp fiction, Shakespeare in love, Den vilda jakten på juvelen

Shrek – nu och för alltid

Amerikanskt animerat äventyr från 2010. Shrek saknar tiden då han var ett riktigt träsktroll och skrämde folk istället för att vara en helt vanlig familjefar. Men så blir han lurad in i en värld där träsktroll är jagade och han aldrig har träffat Fiona. Nu blir det hans jobb att ställa allt till rätta och rädda sina vänner.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:15 – 20:00

Kalenderflickorna

Brittisk-amerikansk dramakomedi från 2003. När Annies man drabbas av leukemi bestämmer sig Chris och Annie för att göra en kalender som ska säljas till förmån för stadens sjukhus. Chris har en lite annorlunda idé om hur kalendern ska bli framgångsrik – alla kvinnorna ska posera nakna. Något som kanske inte uppskattas av alla.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:00 – 23:15

There will be blood

There Will Be BloodAmerikanskt drama från 2007. Om en misslyckad silverjägares väg till ofantlig rikedom under Amerikas oljeboom i början av 1900-talet. Vi följer den ensamstående fadern Daniel Plainview som efter ett tips om att det finns olja i trakten flyttar till en dammig liten stad i Kalifornien. Väl där köper han upp så mycket land han kan och börjar borra. Snart börjar det svarta guldet flöda och Daniels liv förändras för alltid.

Trailer för There will be blood

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:15 – 02:20

Spring breakdown

Spring BreakdownAmerikansk komedi från 2009. De tre bästa vännerna Gayle, Becky och Judy är i 30-årsåldern och har alltid drömt om att vara snygga och populära. De har alltid varit nördar och lever slentrianmässigt trista liv, men när det är dags för det årliga studentupptåget ”spring break” bestämmer de sig för att leva ut sina vildaste fantasier.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 02:20 – 03:50

Stranger than fiction

Stranger Than FictionAmerikanskt dramakomedi från 2006. En morgon börjar den till synes normale skattmasen Harold Crick höra en kvinnlig röst som berättar om hans tankar och känslor in i minsta detalj. Harolds noggrant kontrollerade liv vänds upp och ner av denna berättelse som bara han kan höra. När rösten förklarar att Harold Crick står inför sin nära förestående död inser han att han måste ta reda på vem som skriver hans historia och övertala henne att ändra på slutet. För att försöka rädda sitt liv inleder han en romans med den fritänkande bagerskan Ana Pascal. 6/12.

Trailer för Stranger than fiction

Filmen visas på Kanal 9 klockan 20:00 – 22:15

My best friend’s girl

Amerikansk komedi från 2008. Dustin är en älskvärd kille som är kär i sin arbetskollega Alexis. När hon talar om för honom att de bara är vänner beslutar han sig för att be sin rumskompis Tank, som är en usling, att bjuda ut henne på en hemsk dejt som ska få henne att slänga sig i hans ex armar.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:15

Bröllopsduellen

Amerikansk romantisk komedi från 2009. Emma och Liv har varit bästa vänner hela livet. Nu har de hittat var sin drömprins och ska båda gifta sig. Men då deras bröllop av misstag bokas in på samma dag och ingen av dem kan tänka sig att ändra datum, förvandlas de en gång så såta vännerna till fiender och ett skoningslöst krig utbryter.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:15 – 00:05

Insider

Amerikanskt drama från 1999. Jeff Wigand har arbetat på ett tobaksbolag. Nu vill han upplysa allmänheten om att cancerframkallande ämnen tillsätts i cigaretter för smakens skull. Han kommer i kontakt med Lowell Bergman på programmet 60 Minutes. Men att få ut sanningen till allmänheten visar sig vara mer komplicerat än de två någonsin kunnat ana.

Filmen visas på Sjuan klockan 00:05 – 03:20

48 timmar

Amerikansk action från 1982. Den hårdföre snuten Jack Cates är på jakt efter en par mördare som skjutit hans kollegor med hans egen pistol. För att få tag på dem tvingas han ta hjälp av en av deras före detta kompanjoner, Reggie Hammond. Problemet är att Reggie sitter i fängelse, men Jack lyckas få låna honom i 48 timmar.

Filmen visas på Sjuan klockan 03:20 – 05:15

Indiana Jones och kristalldödskallens rike

Amerikanskt äventyr från 2008. Indy hotas av sovjetiska agenter när han är på jakt efter sitt största arkeologiska fynd någonsin – den mytomspunna kristalldödskallen från Akator. Hack i häl följer en grupp sovjetiska agenter och militärer under ledning av den iskalla Irina Spalko.

Filmen visas på TV3 klockan 20:00 – 22:25

The ringer

The RingerAmerikansk komedi från 2005. En komedi om två killar som bestämmer sig för att fixa Special-OS, och låta en av dem delta, för att kunna betala av en skuld.

Trailer för The ringer

Filmen visas på TV3 klockan 22:25 – 00:25

The dukes of Hazzard: Reunion

Amerikanskt actionäventyr från 1997. Bo och Luke försöker rädda Hazzard-träsket och farbror Jesses gård, när affärskvinnan Mama Josephine Max avslöjar att hon ska bygga ett nöjesfält där. Men för att rädda läget måste de först damma av General Lee, och sedan vinna ett bilrace. Intrigen tätnar och Mama Max skyr inga medel, för att hindra Bo och Luke från att delta i loppet.

Filmen visas på TV3 klockan 00:25 – 02:15

Den ofrivillige golfaren

Den ofrivillige golfarenSvensk komedi från 1991. En mindre genomtänkt vadslagning tvingar Stig Helmer Olsson att bege sig till Skottland och förkovra sig i den nya massrörelsen golf. Hans instruktör blir golfläraren Roderick McDougall, en galen man med en mycket vacker dotter.

Filmen visas på TV4 klockan 21:00 – 22:00

Den ofrivillige golfaren, forts

Svensk komedi från 1991. En mindre genomtänkt vadslagning tvingar Stig Helmer Olsson att bege sig till Skottland och förkovra sig i den nya massrörelsen golf. Hans instruktör blir golfläraren Roderick McDougall, en galen man med en mycket vacker dotter.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:30

True lies

True LiesAmerikansk action från 1994. Harry Tasker jobbar för en hemlig byrå som har som mål att stoppa terrorister men hans fru tror att han är datorförsäljare. När han undersöker en grupp arabiska terrorister känner sig hans fru försummad och är otrogen. När Harry får reda på otroheten bestämmer han sig för att börja spionera på henne.

Trailer för True lies

Filmen visas på TV4 klockan 23:30 – 02:15

Star Trek 5: The final frontier

Amerikansk action/sci-fi från 1989. En avhoppad vulcanier med en skrämmande hemlighet kapar Enterprise för att hitta en mytisk planet. Kirk och hans besättning ger sig av för att stoppa en galning i ett äventyr som tar dem till universums mitt och kanske ända fram till Guds ansikte. Med besättningen under vulcanierns kontroll, är kaptenens enda räddning att en osannolik allians kommer till galaxens undsättning.

Filmen visas på TV6 klockan 16:50 – 19:00

Scorpion king

Amerikanskt actionäventyr från 2002. För länge, länge sedan innan pyramidernas tid använde den onde kung Memnon sin siare Cassandras psykiska krafter för att se in i framtiden. I en sista ansträngning att hindra Memnon från att ta makten i världen lejde ledarna för de fria stammarna Mathayus att döda Cassandra.

Filmen visas på TV6 klockan 23:20 – 01:05

Pulp fiction

Pulp FictionAmerikansk actionkomedi från 1994. Filmen omfattar tre handlingar som kretsar kring våld och droger och som direkt eller indirekt påverkar varandra. Pumpkin och hans flickvän Honey Bunny sitter på en lunchrestaurang. Han övertygar henne om att det enda raka är att råna stället. Två torpeder, Vincent och Jules, är på väg till ett uppdrag åt sin chef. Boxaren Butch som vinner en titelmatch flyr med pengarna. På ett annorlunda och oväntat sätt vävs allt samman till en bisarr historia. Jackson, Ving Rhames, Harvey Keitel, John Travolta, Maria de Medeiros, Amanda Plummer, Tim Roth.

Trailer för Pulp fiction

Filmen visas på TV6 klockan 01:05 – 03:45

Shakespeare in love

Shakespeare in LoveAmerikanskt drama från 1998. Den unge manusförfattaren William Shakespeare har drabbats av skrivkramp och kämpar med sitt senaste verk ”Romeo and Ethel the Pirate’s Daughter”. En av hans beundrare är den unga, välbärgade Viola, som är trolovad med den hårdhjärtade Lord Wessex, men drömmer om att bli skådespelerska. Eftersom kvinnor inte tillåts stå på scen under den här tiden, klär hon ut sig till pojke, går på provspelning för rollen som Romeo och får den. En förbjuden romans blommar mellan henne och William, en romans som växer tills den kulminerar i det oundvikliga. Så gör även den farsartade komedin om Romeo och piraterna, som förvandlas till en tidlös tragedi.

Trailer för Shakespeare in love

Filmen visas på TV8 klockan 16:15 – 18:45

Den vilda jakten på juvelen

Amerikanskt actionäventyr från 1985. Joan Wilder och Jack Colton är tillbaka och den här gången tar det vilda äventyret plats i Nordafrika. De har fått nys om en mycket värdefull juvel, som de söker efter. Men det är inte det enda de är på jakt efter och snart utvecklas äventyret till en livsfarlig lek.

Filmen visas på TV8 klockan 23:05 – 01:10