Kvällens filmer: Shrek, Sex and the city 2, Gremlins, Tin…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Shrek, Sex and the city 2, Gremlins, Tin cup, För kärleken, Brooklyn’s finest, Diary of a sex addict, Torso – the Evelyn Dick story, Whip it, Frozen river, Faster, Idiotrepubliken, Natten lång, Valentine’s day, forts, Edward Scissorhands, Dum och ännu dummare, Mumien – återkomsten, Screwed, American virgin, The dukes of Hazzard: Reunion, Mad Dog and Glory

Shrek

Amerikansk animerad äventyr från 2001. Shrek är en jätte som bor i ett träsk. En dag bryts hans isolering av att hans verklighet invaderas av sagofigurer. Shrek ger sig ut för att undsätta den temperamentsfulla Prinsessan Fiona med hjälp av sin högljudda åsna. Regissör: Andrew Adamson, Röst: Jonas Malmsjö, Helena af Sandeberg, Samuel Fröler.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:15 – 20:00

Sex and the city 2

Amerikansk dramakomedi från 2010. Alla fyra brottas med problem kring jobb och kärlek så de bestämmer sig för att åka på semester till Abu Dhabi.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 00:30

Gremlins

Amerikansk skräckkomedi från 1984. Det är julafton och pappa Rands present till sonen Billy är en bedårande liten mogwai. Skötselrådet för den nya familjemedlemmen är enkelt men viktigt: håll honom borta från vatten. Men snart spricker skötselrådet och den vilda cirkusen är igång.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 00:30 – 02:40

Tin cup

Komedi från 1996. Roy äger en driving-range i västra Texas, och en dag kommer den vackra dr Molly Griswold för att ta en golf lektion. Roy faller direkt för Molly. Dessvärre är Molly tillsammans med Roys värsta fiende, David Simms. För att få Molly bestämmer sig Tin Cup för att försöka kvala in till US Open.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:45

För kärleken

Svenskt drama från 2010. Franzis Namazi har nyligen anlänt som invandrare från Gambia till Sverige. Han är på väg att ge upp sin lilla butik där han säljer afrikansk konst. Karin Carlsson-Said är en advokat som håller på att gå in i en ny viktig fas i sin karriär. Hennes man Moses måste skicka pengar till sin far i Uganda som är inlagd på sjukhus, men pengaöverföringen strular och han har problem med sitt jobb som socialarbetare. Bosse är tv-stjärnan som får reda på att han har fått sparken från sitt eget program och kommer på sin unga fru med en annan man. Håkan är en charmig kändis med alkoholproblem som nu återigen behöver hjälp från sin advokat Karin Carlsson-Said.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Brooklyn’s finest

Amerikansk action från 2009. Tre poliser som förs samman av ödet. Eddie ska snart pensioneras, Tango arbetar under täckmantel och familjefadern Sal förfaller åt korruption.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:00 – 00:35

Diary of a sex addict

Spanskt drama från 2008. Val älskar sex och har inga hämningar. När hon blir förälskad för första gången upplever hon något helt obegripligt, något som är ännu bättre än sex. Men kärleken har en mörk sida och Vals tillvaro vänds upp och ner. Som en lösning på sina problem börjar hon jobba som prostituerad.

Filmen visas på Sjuan klockan 01:30 – 03:30

Torso – the Evelyn Dick story

Amerikansk thriller från 2002. I mars 1946 hittar två pojkar en svårt sargad, död man. Det visar sig vara kroppen efter John Dicks som blivit mördad. Hans fru Evelyn blir huvudmisstänkt och rättegången mot henne får mycket uppmärksamhet i staden. Evelyn döms till döden, men hennes advokat överklagar och får ett frikännande.

Filmen visas på Sjuan klockan 03:30 – 05:35

Whip it

Amerikanskt drama från 2009. Bliss är bara 17, men hon har redan en cynisk livssyn. Hon bor i en småstad i Texas och extraknäcker på det lokala fiket. Hon vägrar att ställa upp i skönhetstävlingarna som hennes mamma anmäler henne till. Istället går hon med i ett roller-derbylag i en grannstad med undanflykten att hon anmält sig till en kvällskurs.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:15 – 00:05

Frozen river

Amerikanskt drama från 2008. I en liten ort nära gränsen mellan USA och Kanada tvingas en ensamstående mamma till desperata handlingar. För att ha råd med avbetalningarna på sin nya husvagn slår hon sig ihop med en indiankvinna och börjar smuggla människor över gränsen.

Filmen visas på SVT1 klockan 00:10 – 01:45

Faster

Amerikansk action från 2010. Efter tio år i fängelse har Driver ett enda fokus – att hämnas mordet på sin bror under det fiaskoartade bankrån som ledde till hans fängslande. Nu en fri man med en dödlig att göra-lista i handen är han äntligen ute på sitt uppdrag, men två män är honom på spåren.

Filmen visas på TV3 klockan 22:45 – 00:45

Idiotrepubliken

Amerikansk komedi från 2006. Joe Bowers arbetar som bibliotekarie inom det amerikanska försvaret. Han är en medelmåtta som inte har några lysande framtidsutsikter. När försvaret ska genomföra ett topphemligt experiment väljs Joe ut som deltagare. Tillsammans med Rita, en prostituerad, ska han sövas ner i ett år. Någonting går fel och Rita och Joe vaknar upp år 2505 till en värld som ser helt annorlunda ut än när de somnade.

Filmen visas på TV3 klockan 00:45 – 02:25

Natten lång

Amerikansk romantisk komedi från 1987. Molly, Val och Gina firar att de gått ut college, men på deras allra sista natt uttrycker de sin frustration över att allt inte blev som de ville. Molly letar fortfarande efter den stora kärleken och Val börjar bli osäker på om det faktiskt är den hon har hittat. Gina filmar det hela med sin videokamera. När den stora festen drar igång, är det kanske inte så konstigt att det går som det går.

Filmen visas på TV3 klockan 02:25 – 04:00

Valentine’s day, forts

Amerikansk romantisk komedi från 2010. Det är Alla hjärtans dag i Los Angeles och vi får följa hur ett antal sinsemellan mycket olika människors kärlekslyckor och -problem vävs samman.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:10

Edward Scissorhands

Amerikansk komedi från 1990. Uppfinnaren hann dö utan att förse sin skapelse Edward med händer. I stället sitter där nu skarpslipade saxar. Märklige Edward blir en sensation i den lilla förorten, men snart börjar avundsjukan spela sitt elaka spel.

Filmen visas på TV4 klockan 00:10 – 02:25

Dum och ännu dummare

Amerikansk komedi från 2003. Året är 1986 och Lloyd och Harry träffas för första gången. De är båda något udda karaktärer och blir genast bästa vänner. När skolans rektor och hans flickvän kommer på att de kan lägga vantarna på ett bidrag på 100 000 dollar om de ordnar en specialklass lyckas de övertala Harry och Lloyd att hitta elever till klassen. Men skolans nyhetsreporter Jessica blir misstänksam och söker desperat efter sanningen. Hon är beredd att göra vad som helst även om det innebär att ta hjälp av Harry och Lloyd.

Filmen visas på TV4 klockan 02:25 – 04:15

Mumien – återkomsten

Amerikansk äventyrsthriller från 2001. Tio år efter det första mötet med den mumifierade prästen hotas Rick och Evelyns idyll av en 6000 år gammal förbannelse. Den ska återuppväcka guden Anubis armé från de döda och förinta jordens civilisation.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:35

Screwed

Amerikansk komedi från 2000. Chauffören Williard Fillmore blir illa behandlad och underbetald av sin avskyvärda chef, Miss Crock. Han vill ha hämnd och anlitar sin temperamentsfulla vän Rusty. Tillsammans kidnappar de miss Crocks dyrbara pudel och kräver en lösensumma.

Filmen visas på TV6 klockan 23:35 – 01:15

American virgin

Amerikansk komedi från 2009. En förstaårselev på college har fått ett stipendium från en grupp som förespråkar sexuell avhållsamhet före äktenskapet. När flickan till sin fasa får veta att hennes felsteg under en utekväll filmades av en sliskig videoproducent, måste hon och hennes vänner resa över landet för att ta tillbaka filmen.

Filmen visas på TV6 klockan 01:15 – 02:45

The dukes of Hazzard: Reunion

Amerikanskt actionäventyr från 1997. Bo och Luke försöker rädda Hazzard-träsket och farbror Jesses gård, när affärskvinnan Mama Josephine Max avslöjar att hon ska bygga ett nöjesfält där. Men för att rädda läget måste de först damma av General Lee, och sedan vinna ett bilrace. Intrigen tätnar och Mama Max skyr inga medel, för att hindra Bo och Luke från att delta i loppet.

Filmen visas på TV6 klockan 02:45 – 04:20

Mad Dog and Glory

Amerikansk komedi från 1993. Polisen Wayne är en blyg man som tillbringat flera år i poliskåren utan att någonsin ha behövt dra sitt vapen. Under ett butiksrån räddar han den lokale brottslingen Frank Milos liv och Frank är fast besluten att återgälda skulden till Wayne. På Franks komediklubb träffar han Glory som också har ett komplicerat förhållande till Frank och snart upptäcker Wayne att Frank har ett underligt sätt att betala tillbaka skulder på.

Filmen visas på TV8 klockan 00:05 – 02:05