Kvällens filmer: Sliding doors, Never say never again, I …

Sliding doors, Never say never again, I spy, Time bomb, Imse vimse spindel, Laddat vapen 1, Candyman, Full of it, Bean – den totala katastroffilmen, Little Man, Behind the badge, Farlig sanning, Tjejen som spelade högt

Sliding doors

20:00 – 22:00

Sliding DoorsBrittiskt romantiskt drama från 1997. Helen kommer för sent till sitt jobb på en pr-byrå och får sparken. På väg hem missar hon precis tunnelbanan. Eller gör hon det?. Två möjligheter uppenbarar sig parallellt. I den ena hinner Helen precis med tunnelbanan och kommer hem och upptäcker sin pojkvän med en annan kvinna i sängen. I den andra missar Helen tunnelbanan, blir rånad och hamnar på sjukhus, när hon kommer hem är pojkvännen ensam. De parallella historierna har mycket olika utveckling och frågan är vilken som till slut blir den sanna. Åldergräns 7 år (n)

Never say never again

22:00 – 00:50

Never Say Never AgainBrittisk action från 1983. James Bond ligger i hårdträning och har checkat in på ett hälsohem utanför London. Samtidigt stjäl två medarbetare till Ernst Stavro Blofeld, ledare för brottssyndikatet Spectre, två kärnvapenladdade kryssningsrobotar. Planen är att Spectre med hjälp av dessa ska idka utpressning mot hela världen. Den nya chefen för den brittiska säkerhetstjänsten är tveksam till Bonds arbetsmetoder och livsstil men nu har han inget annat val än att ta hjälp av 007 i kampen mot Blofeld. Jakten tar Bond till Bahamas, Monte Carlo och Nordafrika (n)

I spy

00:50 – 02:50

I SpyAmerikansk actionkomedi från 2002. När en prototyp av ett jetplan blir stulet från den amerikanska regeringen kallas en av USA:s främsta toppagenter, Alex Scott, in för att hjälpa till. Till sin förvåning paras han ihop med den kaxige proffsboxaren Kelly Robinson inför det farliga spionuppdraget. Tillsammans ska de försöka hitta Arnold Gundars, en av världens mest ökända vapensmugglare. Åldersgräns 11 år (n)

Time bomb

02:50 – 04:40

Time BombKanadensisk thriller från 2006. Det amerikanska inrikessäkerhetsdepartementet får in ett hot om att en bomb kommer att explodera under ett sportevenemang i Washington. Nu är det upp till agenten Michael Bookman och hans team att hitta bomben innan det är för sent. Jones, Angela Bassett (n)

Imse vimse spindel

00:25 – 02:30

Imse Vimse SpindelNär James Atherton och hans forskarteam är på uppdrag i Amzonas djungel hittar de en mystisk spindel som de tar med sig. Vad de inte vet är att spindeln är en livsfarlig, supergiftig och svårdödad insekt som snart gör slut på en av Athertons medarbetare. Kroppen skickas, tillsammans med spindeln, hem till hans lilla hemstad. Till staden har en ny läkare, Ross Jennings, just flyttat in.

Laddat vapen 1

23:30 – 01:10

Wes Luger försöker lösa mordet på sin f.d. partner, tillsammans med den påfrestande kollegan Jack Colt. Spåren leder dem till en scoutförening, som är täckmantel för ett knarksyndikat. Sanslös parodi på många välbekanta filmer, främst de om omaka snutpar.

Candyman

01:40 – 03:25

CandymanUniversitetsstudenten Helen Lyles arbete med sin avhandling leder henne till Chicagos undre värld, där invånare tycks rädda för ”The Candyman” – en man ur folklore med krok-hand. Hon frammanar honom trots sina tvivel och upptäcker att han är verklig och vill ta henne med sig in i sin mytiska värld. När hon vägrar, tar han livet av människor i hennes närhet vars mord hon sedan får skulden för.

Full of it

00:50 – 02:45

Full of ItAmerikansk komedi från 2007. Sam Leonard börjar på en ny skola och redan första dagen blir han förödmjukad av den populära killen, Kyle Plunkett, och dessutom blir han förälskad i Kyles tjej, Vicki. Av en studievägledare får han rådet att ljuga för att passa in och han börjar hitta på en mängd osanna historier.

Bean – den totala katastroffilmen

21:00 – 22:50

Hysteriskt rolig överföring av tv-succén Mr Bean till långfilmsformat, i vilken huvudpersonen reser till Los Angeles där han ställer till med kaos i såväl konstvärlden som hos den familj som inhyser honom.

Little Man

22:50 – 00:45

Little ManEn man som önskar bli pappa misstar en kortväxt kriminell för att vara hans nyadopterade son.

Behind the badge

00:45 – 02:45

Billy Bob Thornton spelar Darl, en sheriff i en liten amerikansk stad som tvingas åsidosätta sina personliga fördomar när han blir pressad att undersöka mordet på en transsexuell underklädsmodell. Darl blir extra sporrad när borgmästaren nominerar en ny kandidat för jobbet som sheriff och ger sig då i lag med Scarlett, mordoffrets strippa till fru. Scarlett blir Darls entrébiljett till den syndiga undre världen där de två snart blir indragna i en dödlig katt- och råttalek.

Farlig sanning

03:25 – 05:10

Från 1979 till 1981 rapporterades 29 afroamerikaner, mest barn, som saknade eller mördade i Atlanta. Dessa fall plågade staden fram till 1982. När Wayne Williams blev dömd för två av fallen beslöt myndigheterna att lägga ned de andra utredningarna… Text-TV s. 690.

Tjejen som spelade högt

02:10 – 04:10

Lou Jean Poplin hjälper sin man Clovis att rymma från fängelset. Lou Jean behöver hjälp att förhindra att hennes barn tas ifrån henne och adopteras bort. De tre ger sig av på en lång resa längs de amerikanska vägarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *