Kvällens filmer: Söderkåkar, Cocktail, American History X…

Söderkåkar, Cocktail, American History X, Hotet inifrån, Julie & Julia, Georgia Rule, District 9, Lord of War, Möt Joe Black, College, Exit Wounds

Söderkåkar

19:40 – 22:00

Svenskt folklustspel från 2006. De två bröderna Erik och Johan bor i släktens fastighet i Falkenberg. I det finare huset bor Erik med sin fru Aurore och Aurores systerdotter Maj-Britt. I den mindre stugan bor Johan med sin fru Hanna och son Albin. När Albin och Maj-Britt blir förälskade ses det inte med blida ögon av någon. 2007 (n)

Cocktail

22:00 – 00:05

CocktailBrian Flanagan drömmer om framgång som börsmäklare. Men snart inser Brian att det ligger mer pengar i att servera drinkar än i aktier. Brian dras in i en värld av sex och lättförtjänta pengar. Karusellen snurrar allt snabbare och utan att kunna hejda det går han mot katastrofen.

American History X

00:10 – 02:30

American History XBröderna Derek och Danny mister sin far, en polis mördad under ett skottdrama med svarta. Sorgen och hatet pressar Derek till radikala handlingar och han blir snart ledare för en nynazistisk rörelse.

Hotet inifrån

22:00 – 23:45

Hotet inifrånAmerikansk långfilm från 2006. Det har inte funnits en förrädare inom Secret Service på över 140 år, men när en agent blir mördad riktas misstankarna mot den egna organisationen. Peter Garrison sätts på att utreda fallet men upptäcker snart att alla bevisen pekar tillbaka mot honom själv.

Julie & Julia

20:00 – 22:40

Julie & JuliaEn kvinna som genomgår en smärre 30-årskris beslutar sig för ett påbörja gigantiskt matlagningsprojekt och laga 524 maträtter, allt enligt recepten i kokboken ”Bemästra den franska matlagningskonsten”. Hon bloggar om sina missöden och kulinariska höjder och hamnar i ett matmecka där hon även träffar nya vänner.

Georgia Rule

22:40 – 00:55

Georgia RuleEn varm film som utforskar den komplicerade och humoristiska relationen mellan mödrar och döttrar. När Lily inte längre klarar av sin rebelliska dotter tar hon med henne till en plats hon svurit att aldrig återvända till – sin mammas hem. Under en sommar fylld av överraskningar lever dessa tre mycket olika kvinnor under ett tak och under en och samma regim: Georgias.

District 9

23:45 – 01:55

District 9Nyzeeländsk sciencefiction-action från 2009. I ett läger i utkanten av staden District 9 lever över en miljon strandsatta rymdvarelser. Efter att de i 20 år levt under ghettoliknande förhållanden blir situationen ohållbar och myndigheterna bestämmer att de ska tvångsförflyttas till ett nytt läger. Wikus van de Merve utses att genomföra uppdraget.

Lord of War

21:30 – 23:55

Lord of WarFilmen handlar om Yuri Orlovs liv, i motgång och medgång, från det tidiga 80-talet i Little Odessa, där han sålde pistoler till gangstrar i sitt kvarter och genom 90-talet då han hade byggt sig ett vapenimperium, där han slutligen formade ett partnerskap med en afrikansk krigsherre och hans psykotiska son. Vi får också träffa hans yngre bror som helst inte vill vara delaktig i affärerna, samt hans fotomodellsfru som är helt ovetandes om vad som pågår. Yuri Orlov slits mellan änglar och demoner.

Möt Joe Black

21:00 – 00:40

Möt Joe BlackWilliam Parrish är en mäktig man som badar i pengar och äger ett internationellt multimediaimperium. Trots förlusten av sin älskade fru är William nöjd med livet, och står mycket nära sina döttrar Allison och Susan. En natt börjar William visa symtom på en allvarlig hjärtattack, och besöks av en mystisk främling, Joe Black. Joe, som är dödens ängel, har kommit för att besöka William och tala om för honom att hans tid på jorden snart är slut. Men William vill inte följa med. Joe är nyfiken på livet i människornas värld, och de två männen sluter ett avtal. William får tid på sig att ordna upp sina affärer medan Joe väntar och ser hur det är att vara människa. Joe tycker om upplevelsen, och blir förälskad i Susan. Att förhandla om kärleken är dock inte lättare för Joe än för någon annan man.

College

01:05 – 02:55

CollegeKevin, Carter och Morris stod inte först i kön när Gud delade ut armmuskler – eller hjärnor.

Exit Wounds

01:50 – 03:35

Exit WoundsSteven Seagal spelar Orin Boyd, en polisdetektiv i Detroit vars metoder är minst sagt okonventionella. När ett misslyckat ingripande drar skam över Orins överordnade förflyttas han som straff till ett polisdistrikt i ett av stans tuffare kvarter. När Orin upptäcker att många av hans nya kolleger är inblandade i droghandel beslutar han sig för att bända på reglerna ännu en gång. Medan de korrumperade poliserna planerar en stor heroinaffär med storgangstern Latrell Walker (DMX), inser Orin att Latrell inte är den hänsynslöse förbrytaren han en gång var. Orin övertalar Latrell att hjälpa honom kullkasta den polisiära makt som spelat en stor roll i av hans kriminella fördärv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *