Kvällens filmer: Spider-Man: Homecoming, Jack the Giant Slayer, Speed,…

Spider-Man: Homecoming

Idag måndag den 18 april sänds följande filmer på TV: Spider-Man: Homecoming, Jack the Giant Slayer, Speed, Världens vackraste pojke, Dödligt vapen 2, Ditte & Louise

Spider-Man: Homecoming

Spider-Man: HomecomingAmerikanskt äventyr från 2017. Peter Parker försöker att leva upp till sin persona som den älskade Spindelmannen. Exalterad över hans korta räd med Avengers, återvänder han hem, under hans nya mentor Tony Starks vaksamma öga. Peter försöker att falla tillbaka till sina normala dagliga rutiner – distraherad av tankar om att bevisa att han är mer än vad han visat – men när Vulture framträder som ett nytt hot, kommer allt som Peter håller kärt att vara i fara.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 17:00. Läs mer om Spider-Man: Homecoming

Jack the Giant Slayer

Jack the Giant SlayerAmerikanskt actionäventyr från 2013. Jack är en fattig dräng som en dag upptäcker en magisk böna. Bönan planteras, och den snabbt växande bönstjälken sträcker sig långt upp i skyn. Jack klättrar upp till ett främmande land befolkat av ilskna jättar som inte uppskattar hans närvaro.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 9 med start klockan 22:00. Läs mer om Jack the Giant Slayer

Speed

SpeedAmerikansk action från 1994. En sprängladdning har placerats på en buss, som trafikerar Los Angeles i rusningstrafik. Om hastigheten sänks under 80 km/h sprängs bussen. Polismannen Jack Traven får det farliga uppgiften att desarmera bomben. Till sin hjälp har han passageraren Annie Porter.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 21:00. Läs mer om Speed

Världens vackraste pojke

Världens vackraste pojkeSvensk dokumentär från 2021. Ett fascinerande livsöde som inte liknar något annat. 15 år gammal blir Björn Andrésen stjärna över en natt i den världsberömde regissören Luchino Viscontis film ”Döden i Venedig”. Björns ansikte blir ikoniskt och Visconti utnämner Björn till Världens vackraste pojke, en formulering som har kommit att prägla resten av hans liv. En dokumentär om besatthet av skönhet, om begär, och om offer. Men också en berättelse om familjehemligheter, om att söka sanningen.

Trailer:

Filmen visas på SVT2 med start klockan 17:05. Läs mer om Världens vackraste pojke

Dödligt vapen 2

Dödligt vapen 2Amerikansk action från 1989. Polisveteranen Roger Murtaugh och hans kollega Martin Riggs jagar sydafrikanska smugglare som flyr i en röd BMW. När den kraschar hittar de fullt med sydafrikanska pengar i bagageluckan. Men smugglarna har diplomatisk immunitet och Murtaugh och Riggs får istället i uppdrag att skydda Leo Getz som är ett viktigt vittne.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 21:00. Läs mer om Dödligt vapen 2

Ditte & Louise

Ditte & LouiseDitte & Louise är baserad på tv-serien med samma namn, där skådespelarna Ditte Hansen och Louise Mieritz spelar alternativa versioner av sig själva. När det går upp för de två medelålders kvinnorna att de bara får roller som någons mamma fattar Ditte ett radikalt beslut. Hon bestämmer sig för att klä ut sig till man för att pröva lyckan.

Filmen visas på SVT1 med start klockan 22:00. Läs mer om Ditte & Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *